Vos en van Elten winnen de Dinsdagranking, Daamen gooit hoogste finish Ranking nieuws
Ranking nieuws

Vos en van Elten winnen de Dinsdagranking, Daamen gooit hoogste finish

Vos en van Elten winnen de Dinsdagranking, Daamen gooit hoogste finish

Ditmaal een rustige editie van de No-Score Dinsdagranking met slechts 39 deelnemers. Bij de heren won Gino Vos door een overwinning op Jelle Klaasen in de finale en bij de dames won Annet van Elten door in de finale Angela van der Meijden te verslaan.

Gino Vos plaatste zich rechstreeks voor de finale door overwinningen op Tony Veenhof (3-0), Bas van Laarhoven (3-0), Toon Greebe (3-1), Wouter Vaes (3-0) en Jelle Klaasen (3-2). Jelle Klaasen won op rij van Gaston Meunier (3-1), Tim Croesen (3-0), Ruzdya Hopic (3-1) en Christiaan van Overdijk (3-1) waarna hij onderuit ging tegen Vos. Vanuit de verliezersronde kwam een enigszins verrassende speler die luistert naar de naam Wouter Vaes. In de winnaarsronde won hij van Michael van Oosterhout (3-2), Vincent Verweij (3-1) en Rico Dera (3-1) waarna hij met 3-0 verloor van Gino Vos. In de verliezersronde vervolgde hij zijn weg door te winnen van Robert Treffers (3-1) en Wim Mink (3-2). Voor een plaats in de finale nam Wouter Vaes het op tegen Jelle Klaasen waarin hij het met 3-0 moest afleggen. De finale tussen Gino Vos en Jelle Klaasen verliep zoals altijd razendsnel waarbij het snelle rekenwerk van Wouter op de proef werd gesteld. De eerste finale ging naar Klaasen met 4-2 waardoor er nog een tweede finale gespeeld moest worden aangezien dit de eerste verlieswedstrijd was aan de zijde van de Ossenaar. De tweede finale verliep minstens zo snel waarbij het scorend vermogen erg hoog lag. Beide spelers wisten over de twee finales 5 keer een 180-er te produceren dat neerkomt op 10 stuks in totaal. Bij een 3-3 stand komt alles aan op de beslissende leg waarbij Gino sterk uit de startblokken komt waarna hij deze voorsprong niet meer uit handen geeft en de overwinning opeist.

Bij de dames kon op voorhand de foto al worden genomen aangezien de podiumplaatsen al bekend waren voordat er ook maar een pijl was gegooid. Slechts 3 dames namen ditmaal deel aan de ranking waardoor ze alle drie verzekerd waren van een podiumplek. Gezien het aantal deelnemers is ervoor gekozen om een poule te spelen alvorens er werd begonnen aan de dubbel knock-out sheet. Marilou Daamen bleek de sterkste in de poule en plaatste zich hiermee voor de finale van de winnaarsronde. Haar tegenstandster zou Annet van Elten worden die 4-0 won van Angela van der Meijden. In de winnaarsronde finale gaat het tot de laatste leg die wordt gepakt door van Elten, die zich hiermee plaatst voor de uiteindelijke finale. Angela verslaat ditmaal Marilou Daamen waarmee ze een plek in de finale veroverd. Wederom een spannende pot die tot het uiterste gaat waarbij Annet van Elten aan het langste eind trekt en de overwinning pakt met 4-3.

Voor het eerst in de geschiedenis van de No-Score Dinsdagranking viel de hoogste finish van de avond in het damestoernooi. De 15-jarige Marilou Daamen wist namelijk een schitterende 170-finish te noteren en liet hiermee iedereen achter zich. Ruzdya Hopic, Jelle Klaasen en Wim Mink wisten alle drie een mooie 125-finish te noteren en Ron Schouten gooide zelfs een 158-finish maar het bleek allemaal niet voldoende. In totaal zijn er 42 stuks aan 180-ers genoteerd waarbij de meeste werden gegooid door Jelle Klaasen met 9 stuks, gevolgd door Gino Vos met 7 stuks en Ruzdya Hopic met 4 stuks.

Volgende week is No-Score ook tijdens de Carnaval gewoon open en wordt er de 4e Dinsdagranking gespeeld. En zoals altijd inschrijven tot 19:15 uur, aanvang 19:30 uur. Voor een overzicht van de huidige rankingstand klik hier.

180-ers Hoogste finish
9 Jelle Klaasen
7 Gino Vos
4 Ruzdya Hopic
3 Christiaan van Overdijk
3 John de Kruijff
2 Toon Greebe
2 Wim Mink
2 Robert Treffers
2 Jeroen Hendrickx
2 Michael van Oosterhout                   
2 Gaston Meunier
2 Rico Dera
1 Dave van de Lee
1 Tim Croesen
1 Hermie van Orsouw
170 Marilou Daamen
158 Ron Schouten
125 Wim Mink
125 Ruzdya Hopic
125 Jelle Klaasen
115 Wouter Vaes
112 Wouter Vaes
112 Walter de Kort
107 Ron Schouten
104 Wim Mink
100 Christiaan van Overdijk
100 Robert Treffers
100 Marilou Daamen

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws