Wilco Vermeulen toont klasse en pakt zege drukbezochte Winners 7 Ranking nieuws
Ranking nieuws

Wilco Vermeulen toont klasse en pakt zege drukbezochte Winners 7

Wilco Vermeulen toont klasse en pakt zege drukbezochte Winners 7

Op de zeer benauwde vrijdagavond 26 juli stond alweer de zevende rankingavond van de Winners Ranking op het programma. Na vorige week misschien wel de laagste opkomst (27), zou het zomaar kunnen dat het deze dag de drukste kan gaan worden. Weliswaar nog met 5 toernooien te gaan, was deze vrijdag met 47 inschrijvingen toch een goed succes, en dat op deze uitermate warme avond!

Nadat alle inschrijvingen werden voltrokken, werd de loting gedaan, waarin er op papier één sterke poule uitkwam met Ahmet Kader, John Bonte, Patrick van den Boogaard en Michel Legierse. Hierin gingen uiteindelijk Patrick en John door, en moesten Ahmet en Michel het in de verliezersronde doen. Na de poules kon er dus weer begonnen worden aan de knock-out fase. Over 7 banen werden de partijen gespeeld, en zo kwam men uiteindelijk in de verliezersronde aan bij de kwartfinales tussen Dennis Verwijs en Tim Schram, Marco Meijer vs Michel Legierse, Maurice Bonte vs Mark van der Voorden die in de poule te laat op stoom kwam, en als laatste Ahmet Kader vs Daniël van Bijsterveld.

Michel Legierse en Dennis Verwijs zouden zich aan de onderkant van het schema treffen, waar Ahmet en Mark zich aan de bovenkant zouden treffen. Ahmet kreeg het niet voor elkaar een voet dwars te zetten bij Mark, waarna Mark zich toch plaatste voor de finale. Michel Legierse had iets meer moeite, maar ook hij wist Dennis te kloppen, en zich klaar moest maken voor de finale tegen Mark. Mark gooide hierin uitermate sterk, en wist de finale met vlag en wimpel op zijn naam te schrijven.

In de winnaarsronde zaten er al mooie potten tussen vanaf de laatste 16. Zo kwam Wilco Vermeulen mede dankzij een 180 en een 124 finish toch enigszins met de schrik vrij tegen Van den Boogaard maar wist met 3-2 aan de goede kant van de score te blijven na 3 gemiste matchdarts van Patrick, won Patrick Luijendijk nipt van ploeggenoot Marcel Koolmees. Had Jos Solleveld zijn handen vol aan Dave Hartman, maar stond aan het einde wel aan de goede zijde van het scorebord. Ging Edwin Kik onverdroten verder en versloeg Simon Verhoeven, won Jisse de Boer met 3-0 van Boyan Vogel. Kon Peter van Mouwerik de eerste leg nog op zijn naam schrijven tegen Marco Smit, maar verloor de volgende 3 op rij. Moest Jordy Kaptein capituleren voor Raymond van der Hoeven (3-1) en kon Arjan Versendaal geen vuist maken tegen Alex Ton.

In de kwartfinales was Wilco Vermeulen scorend veel beter van Patrick Luijendijk en won met 3-1. Marco Smit overleefde 3 matchdarts van Alex Ton en wist dubbel 16 te raken voor de winst uit een moeilijke hoek. Kwam Edwin Kik steeds beter in zijn spel, en pakte ook Jos Solleveld met 3-0. Raymond van der Hoeven ging ook weer lekker verder en won van Jisse de Boer na de gemiste dubbels van Jisse (3-1).

Op papier mooie halve finales gezien het spel van de spelers! Wilco Vermeulen en Marco Smit maakten er een mooie pot van met hoge scores, goede finishes en gemiste darts Maar Wilco pakte uiteindelijk de break in de 5e leg, en pakte daarna ook zijn eigen leg voor partijwinst en mag zich bij zijn eerste optreden gelijk klaarmaken voor de finale. Tegenstander hierin zou Raymond van der Hoeven worden, die in een krakerpartij Edwin Kik van zich af wist te schudden in de laatste leg. Raymond naar zijn 3e finale van deze cyclus!

In de finale gingen de eerste legs met de darts mee, en zodoende na 4 legs nog steeds niets beslist was, maar Wilco zette in het vervolg van de partij aan en wist zijn eigen leg wederom te behouden, waarna hij Raymond in de zesde leg wist de breken. Bij Raymond was het beste er nu vanaf, en kon Wilco de partij uitgooien en de winst voor zich opeisen.

Deze avond werden er veel maximale scores gegooid, waarmee Wilco Vermeulen er met 4 stuks de meeste voor zijn rekening nam. De hoogste finish kwam ditmaal wederom met 144 uit handen van Donnelly Teunisse! Volgende week helaas geen rankingavond. Maar de week erna op 9 augustus zal de cyclus zich weer oppakken en kan men zich weer inschrijven tot 19:45!

Uiteraard weer de bedankjes aan het barpersoneel en de locatie. Tot de volgende keer!
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws