Wouter Vaes wint eerste No-Score Dinsdag Zomerranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

Wouter Vaes wint eerste No-Score Dinsdag Zomerranking

Wouter Vaes wint eerste No-Score Dinsdag Zomerranking

In totaal kwamen 47 deelnemers voor de laatste keer naar de oude locatie van Dartsvereniging No-Score om deel te nemen aan de eerste Dinsdag Zomerranking. Wouter Vaes wist zich ongeslagen te plaatsen voor de finale door overwinningen op Randy Hendrick, Ray Ruiter, Nico Thissen, Rico Dera en Sjoerd Jansen. In de winnaarsronde zagen we nog een aantal hoogstaande wedstrijden met een verrassende afloop. Zo wist Rico Dera een overwinning te boeken op Jelle Klaasen met 3-1 en was het Nico Thissen die Davyd Venken met 3-0 naar de verliezersronde wees. Beide heren wisten zich in de verliezersronde echter terug te knokken, maar Davyd Venken moest uiteindelijk bij de laatste 12 zijn meerdere erkennen in Jerry Hendriks. Jelle Klaasen eindigde bij de laatste 6 en ging hierbij wederom met 1-3 onderuit tegen Rico Dera. Jerry won op zijn beurt weer met 3-1 van Rico Dera waarmee hij verzekerd was van een podiumplek. Jerry Hendriks mocht aanleggen tegen Sjoerd Jansen om te strijden voor een finaleplek. Met een 3-1 overwinning was het Jerry die zich plaatste voor de finale, maar Sjoerd Jansen kan terugkijken op een mooi debuut waarbij hij met een derde plaats meteen op het podium is geëindigd. De finale tussen Wouter Vaes en Jerry Hendriks werd een kraker die opliep tot 3-3. In de laatste leg hield Wouter zijn hoofd koel en gaf hij de voorsprong niet meer af. Daarmee pakte hij de overwinning en gaat hij momenteel aan de leiding in de No-Score Dinsdag Zomerranking.

Bij de dames was het Belgische duo, Daphne Brynaert en Melissa Jacobs, naar ’s-Hertogenbosch afgereisd in een poging om het de Nederlandse dames moeilijk te maken. Marilou Daamen plaatste zich rechstreeks voor de finale door na de vrijloting overwinningen te boeken op Daphne Brynaert en Annet van Elten. In de verliezersronde won Melissa Jacobs met 3-1 van Marjolein Voogd waarna ze mocht aantreden tegen haar landgenote. Daphne won het onderlinge duel met 3-2 en mocht daarom aanleggen tegen Sylvia van de Pas voor een podiumplek. Bij een 2-2 tussenstand was het Sylvia die de laatste leg pakte en zich voor het podium wist te plaatsen. Ze ging vervolgens onderuit tegen Annet waardoor de finale zou worden gespeeld tussen Marilou Daamen en Annet van Elten. De eerste finale ging overtuigend naar Annet met 4-0 waardoor er een tweede finale werd gespeeld. Hierin gingen de dames gelijk op tot 2-2 waarna Annet een eindsprint nam en de overwinning pakte met 4-2.

Wouter Vaes kende een zeer sterke avond en pakte naast de eerste plaats ook de hoogste finish mee. Met een 153-finish noteerde hij de hoogste finish van de avond gevolgd door Jelle Klaasen met een 148-finish en Jerry Hendriks met een 140-finish. In totaal werden er 64 maximale scores gegooid. De meeste 180-ers werden gegooid door Christiaan van Overdijk die er 12 gooide gevolgd door Jerry Hendriks met 7 stuks.

Vanaf aanstaande dinsdag zal er worden gespeeld op de nieuwe locatie van Dartvereniging No-Score. Een routebeschrijving en plattegrond vind je op www.no-score.nl.

180-ers 100+finishes
12 Christiaan van Overdijk            
7 Jerry Hendriks
4 Jelle Klaasen
4 Benito van de Pas
4 Toon Greebe
3 Rico Dera
3 Davyd Venken
3 Robert Treffers
2 Benito van de Pas
2 Kevin Swinkels
2 Walter de Kort
2 Leo Hendriks
2 Yannick van Kam
2 Gino Vos
1 Nick van Schaijk
1 Jimmy van Schie
1 Jermain Heijmans
1 Jeffrey Brands
1 Davy Kardinaal
1 Michael van de Ven           
1 Roy Hamers
1 Jan van den Broek
1 Dave van de Lee
1 Ron Schouten
1 Wouter Vaes
1 Oswin Streden
153 Wouter Vaes
148 Jelle Klaasen
140 Jerry Hendriks
132 Michael van de Ven
129 Ron Schouten
121 Jerry Hendriks
118 Nick van Schaijk
113 Davyd Venken
103 Ronald Voogd
101 Wouter Vaes
100 Randy Ruhl
100 Tim Fonteijn

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws