Alles wat jij moet weten over darten Regiodarts
Regiodarts

Alles wat jij moet weten over darten

Alles wat jij moet weten over darten

Darten is een populaire sport die wereldwijd wordt beoefend. Het spel wordt gespeeld met een dartbord en drie pijlen. Het doel is om de pijlen natuurlijk allereerst in de triple te gooien en vervolgens wanneer je uit kunt en ook mag gooien je de laatste pijl in een dubbel gooit. Hoe dit allemaal exact werkt en waar je op moet letten bij de aanschaf van een set pijlen, vertellen we je in dit artikel. Daar waar de populariteit van darten onverminderd groot is, is het dus zeker de moeite waard om hier eens wat verder in te duiken.

Twee verschillende bonden

Er zijn twee grote professionele dartsorganisaties: de British Darts Organisation (BDO) en de Professional Darts Corporation (PDC). De BDO is opgericht in 1973 en organiseert het World Professional Darts Championship. De PDC is opgericht in 1992 en organiseert onder andere het wereldkampioenschap PDC World Darts Championship. De eerste genoemde is overigens inmiddels gestopt. De spelers die door wilde op professioneel niveau, waren genoodzaakt over te stappen naar de PDC, maar voordat ze mee mochten doen aan de grote toernooien, moest er eerst een tourkaart worden gehaald.

Waar let je op bij het kopen van dartpijlen

Voor wie wel eens een professionele dartwedstrijd heeft gezien of zelfs al wel eens via één van de vele online casino sites een gokje op de einduitslag heeft gedaan, weet natuurlijk als geen ander hoe belangrijk de juiste pijlen zijn. Wanneer je een prof nu een setje pijlen geeft die een gram per dart zwaart is, dan is de kans vrij groot dat ze in het begin alles zullen missen. Bij het kopen van dartpijlen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Allereerst moet je rekening houden met het gewicht van de pijlen. De meeste dartpijlen wegen tussen de 20 en 26 gram. Het is belangrijk om dartpijlen te kiezen die bij jouw worp en speelstijl passen. Als je bijvoorbeeld een zachte worp hebt, is het beter om lichtere pijlen te gebruiken. Daarnaast is de grip van de pijlen belangrijk. Er zijn verschillende soorten grips, zoals ringed, knurled en shark grip. Het is belangrijk om te kiezen voor een grip die comfortabel aanvoelt en waar je goed mee kunt gooien.

Trainen om beter te worden

Darten mag dan misschien wel worden geassocieerd met kroegsport, maar eenvoudig is het zeker niet. Daar waar een online roulette ideal een kwestie van geluk is waar het balletje terechtkomt, heb je dit bij het darten voor een groot deel zelf in de hand. Om goed te worden in darten, is het belangrijk om te trainen op de tripples en de dubbels. Dit zijn de vakjes op het dartbord waar je de meeste punten kunt scoren. Een goede manier om te oefenen is door te focussen op één vakje en hierop te blijven mikken. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te blijven oefenen en te spelen tegen andere spelers om je vaardigheden te verbeteren. Kortom, tijd om jezelf een set pijlen en ook een bord aan te schaffen dus!

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws