Anoop Ramdajal winnaar 67e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019 Regiodarts
Regiodarts

Anoop Ramdajal winnaar 67e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019

Anoop Ramdajal winnaar 67e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019

Dinsdagavond 26 februari was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 67e editie van de Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 9 overige prijzen. Met 30 deelnemers kon de organisatie van HW Darts om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

In de verliezersronde zagen we Mareno Michels zich goed herstellen van een lastige poulefase, waarin Wesley Plaisier en Danny van Trijp zich tot de nummers één en twee kroonden, terwijl Marco Klomps naar de vierde plaats werd gedirigeerd. In de knock-outfase deed Mareno vervolgens wat er van hem verwacht werd en zonder tegenleg plaatste hij zich voor de finale ten kosten van Sabrina Jongenotter (2-0), Maurice Le Grand (3-0) en Max Schaap (4-0).

Aan de andere kant van het schema was het Marco Meijboom die zich eveneens goed wist te revancheren van een derde plaats in de poulefase. Na verliespartijen tegen Stefano van Engelen en Daniella Visser wist hij wel Mathieu de Loos te verschalken, waarna hij in de knock-outfase na een bye deze lijn wist door te trekken tegen Melvin van Hulst (3-0) en Robert Krijthe (4-3).

In de finale slaagde Marco erin om de eerste tegenleg van Mareno in de knock-outfase toe te brengen. Echter bleek dit het hoogst haalbare voor Marco en speelde Mareno een solide wedstrijd, waarin het krachtverschil ook duidelijk naar voren kwam in de uiteindelijke uitslag. Zodoende was het Mareno Michels die met een 5-1 overwinning de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

Kwartfinale:
Maurice Le Grand 0-3 Mareno Michels

Max Schaap 3-0 Mickey Rakhorst

Marco Meijboom 3-0 Melvin van Hulst

Ricardo van der Vloed 0-3 Robert Krijthe

Halve finale:
Mareno Michels 4-0 Max Schaap

Marco Meijboom 4-3 Robert Krijthe

Finale:
Mareno Michels 5-1 Marco Meijboom

In de winnaarsronde slaagden Wesley Plaisier en Anoop Ramdajal erin om de finaleplaatsen op te eisen. Wesley eindigde, zoals eerder vermeld, als eerste in zijn poule en liet ook in de knock-outfase sterk spel aantekenen. Ondanks dat de partijen steeds spannender werden, bleef hij koelbloedig en schakelde hij achtereenvolgens Dylan Sprangers (3-0), Leon Draer (4-2) en Patrick van den Boogaard (5-4) uit.

Ook Anoop dwong een eerste plaats in de poulefase af ten kosten van Patrick van den Boogaard, Ricardo van der Vloed en Max Schaap, waarna zijn partijen in tegenstelling tot Wesley steeds minder spannend werden. Waar Nigel van Milligen (3-2) en Cor Ernst (4-2) het nog een tot een spannende wedstrijd wisten te brengen, kwam Danny van Trijp er in de halve finale niet aan de pas wat leidde tot een whitewash (5-0).

Net als vorige week, waar Jimmy van Schie de eindzege voor zich opeiste, dus weer een nieuw gezicht tijdens de dinsdagavond toernooien in de finale en ook nu werd het weer zeer gelijkwaardige finale. Zowel Wesley als Anoop gaven elkaar geen duimbreedte en zo werden alle eigen legs gehouden, waardoor er bij een stand van 5-5 een beslissende laatste leg de doorslag moest geven. Hierin mocht Wesley als eerste aantreden en stond ook hij als eerste op een goede finish. Echter was het Anoop die met een mooie 95 finish (15-tops-tops) voor de eerste break zorgde en daarmee het pleit beslechtte. Zodoende was het Anoop Ramdajal die met ee 6-5 overwinning voor de eerste keer de 67e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019 op zijn naam schreef en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Leon Draer 2-4 Wesley Plaisier

Patrick van den Boogaard 4-0 Wesley van Beekum

Ferry Wennekes 3-4 Danny van Trijp

Anoop Ramdajal 4-2 Cor Ernst

Halve finale:

Wesley Plaisier 5-4 Patrick van den Boogaard

Danny van Trijp 0-5 Anoop Ramdajal

Finale:
Wesley Plaisier 5-6 Anoop Ramdajal

Daarnaast had Mareno Michels met 8 stuks het grootste aandeel in de 36 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 164 uit handen kwam van Danny van Trijp. Beste dame werd Daniella Visser met een 9e plaats in de winnaarsronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws