Cor Ernst winnaar 68e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019, Patrick van den Boogaard runner-up Regiodarts
Regiodarts

Cor Ernst winnaar 68e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019, Patrick van den Boogaard runner-up

Cor Ernst winnaar 68e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019, Patrick van den Boogaard runner-up

Dinsdagavond 5 maart was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 68e editie van de Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de overige prijzen. Met 16 deelnemers kon de organisatie van HW Darts om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

In de verliezersronde zagen we Melvin van Hulst en Dylan van Schijndel zich als beste revancheren van hun derde plaats in de poulefase door de finaleplaatsen te bemachtigen. Melvin eindigde in zijn poule onder Patrick van den Boogaard en Mike de Kruijff, maar boven Marco Klomps, waarna hij zich tweemaal langs een dame moest spelen. Savannah Hornsveld werd eerst legloos achter gelaten (3-0), waarna hij Melissa van Puffelen maar net wist af te houden van een beslissende laatste leg (4-2).

Dylan moest op zijn beurt in de poule zijn meerdere erkennen in Cor Ernst en Jurgen Watson, terwijl hij Marco Meijboom wel onder zich wist te houden. Ook hij trof vervolgens eerst een dame in de knock-outfase; Sylvia Urbanski werd op een 3-0 nederlaag getrakteerd, waarna hij in de halve finale te sterk was voor Mathieu de Loos (4-1).

Ook in de finale had Dylan het beste van het spel en was Melvin niet opgewassen tegen het scorende geweld. Echter wist hij zichzelf nog wel op het scorebord te zetten, maar dit bleek achteraf het hoogst haalbare. Zodoende was het Dylan van Schijndel die met een 5-1 overwinning de verliezersronde voor zich opeiste.

Kwartfinale:
Melissa van Puffelen 3-2 Marco Meijboom

Melvin van Hulst 3-0 Savannah Hornsveld

Mathieu de Loos 3-1 Marco Klomps

Dylan van Schijndel 3-0 Sylvia Urbanski

Halve finale:
Melissa van Puffelen 2-4 Melvin van Hulst

Mathieu de Loos 1-4 Dylan van Schijndel

Finale:
Melvin van Hulst 1-5 Dylan van Schijndel

In de winnaarsronde zagen na Jimmy van Schie (66e), Anoop Ramdajal (67e) weer een nieuwe naam in de finale terug. Het was Cor Ernst die na een eerste plaats in de poulefase geen leg meer afstond en Christiaan Kruizinga (4-0) en Stefano van Engelen (5-0) het nakijken gaf.

Zijn tegenstander in de finale werd Patrick van den Boogaard, die net als Cor zijn poule als winnaar wist af te sluiten. Vervolgens kende ook hij weinig problemen met zijn loting en werden Peter Tolboom (4-1) en Daniel Geysendorpher (5-1) met ruime cijfers op zij gezet.

In de finale was het de taak aan Cor om na Jimmy en Anoop als nieuw gezicht in de finale deze gelijk naar zich toe te trekken. Hier begon Cor dan ook direct goed aan en al snel had hij de break te pakken en deze bij een stand van 3-1 verzilverd. Patrick gaf echter niet op en speelde zeer solide in zijn eigen legs, maar kwam telkens te kort om Cor terug te breaken. Cor gaf totaal geen ruimte weg in zijn eigen legs en zo was het pleit zes legs later beslecht. Zodoende kon Cor Ernst met een 6-4 overwinning de 68e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019 op zijn naam schrijven en kon hij de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Daniel Geysendorpher 4-1 Jurgen Watson

Patrick van den Boogaard 4-1 Peter Tolboom

Stefano van Engelen 4-1 Mike de Kruijff

Cor Ernst 4-0 Christiaan Kruizinga

Halve finale:

Daniel Geysendorpher 1-5 Patrick van den Boogaard

Stefano van Engelen 0-5 Cor Ernst

Finale:
Patrick van den Boogaard 4-6 Cor Ernst

Daarnaast had Patrick van den Boogaard met 5 stuks het grootste aandeel in de 15 gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogste finish van 145 uit zijn handen kwam. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 3e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws