Dennis Beeren wint 2e ZomerRanking Café Quincy, Joey Greijn runner up Regiodarts
Regiodarts

Dennis Beeren wint 2e ZomerRanking Café Quincy, Joey Greijn runner up

Dennis Beeren wint 2e ZomerRanking Café Quincy, Joey Greijn runner up

Vrijdag 5 juli is de 2e ZomerRanking Café Quincy gegooit. Het 2e toernooi bracht 30 darters naar Café Quincy. Onder deze darters mochten we zoals gewoonlijk weer een aantal nieuwe gezichten en oude bekende verwelkomen.

Sophie Valkenborg was vandaag de enigste dame tussen allen heren.

Door het feit dat we vandaag niet aan de 50 deelnemers komen, wordt ook in de verliezersronde gegooid in een bo5 en schalen we in de winnaarsronde eerder op naar bo7.

In de winnaarsronde weten Dennis Beeren en Joey Greijn de finale van de winnaarsronde te behalen. Dennis Beeren weet op zijn weg te winnen van Joey Ras, Roel Geelen, Christiaan Selder en Lorenzo van Rossum.

Joey Greijn weet op zijn weg naar de finale van de winnaarsronde te winnen van Etienne Nelissen, Gert Wevers, Ricardo Linssen en Jan Biermans.

In deze finale die een bo7 is, lukt het Joey Greijn om met 4-1 van Dennis Beeren te winnen en plaats zich zo voor de finale aan het einde van de avond.

Dennis Beeren mag proberen om zich alsnog te plaatsen voor de grote finale door zich te bewijzen tegen Colin Philippi die uit de verliezersronde komt. Dit zal een bo7 zijn.

Nadat Colin Philippi pas in de 3e winnaarsronde door Jan Biermans met 3-2 naar de verliezersronde is gestuurd weet hij zich toch weer te plaatsen door te winnen van Gerard Saanen, Darcy Zegveld, Lorenzo van Rossum en Jan Biermans.

Deze finale van de verliezersronde word gewonnen door Dennis Beeren met 4-3.

De eind finale, bo7, word dus een re match van de eerder gespeelde wedstrijd tussen de heren, waardoor Joey Greijn zich plaatste voor deze finale. Dennis Beeren zal 2x moeten winnen om deze eindfinale op zijn naam te mogen schrijven.

Joey Greijn wint de bull.

De eerste leg gaat tegen de darts in, Dennis Beeren begint sterk met 180 en pakt deze leg door dubbel 12 te finishen met 18 pijlen. Stand 0-1.

In de 2e leg gaat Dennis Beeren er als een speer van door maar de dubbel wil er niet in. Doordat Joey Greijn de triple niet kan vinden pakt Dennis Beeren deze leg in 24 darts. Stand 0-2.

De 3e leg zijn de heren aan elkaar gewaagd, maar Joey Greijn vind de triple 20 door een 180 te gooien, gooit helaas 56 kapot, maar dubbel 10 gaat er daarna wel in. Stand 1-2.

Dennis Beeren weet de stand in de verder in zijn voordeel uit te bouwen. De ene na de andere triple 20 komt voorbij en met een 17 darter zet hij de stand op 1-3.

We gaan beginnen aan leg 5. Hier weet Joey Greijn betere scores te gooien en zet zichzelf weg op 170. Mist 116 om de leg te pakken. Ook Dennis Beeren komt op een 120 finish, helaas gaat de pijl op dubbel 20 mis en gaat Joey Greijn er met de winst van door. Stand 2-3.

Leg 6 is een leg waar Dennis Beeren wederom een hoge finish niet weet te verzilveren. 121 staat er op het schrijfbord, maar dubbel 14 isniet gegund. Joey Greijn weet deze leg niet naar zich toe te trekken en Dennis Beeren pakt deze finale met een 18 darter.

Eindstand 2-4.

We maken ons op voor finale nummer 2, daar Joey Greijn nog niet verloren heeft.

Joey Greijn wint wederom de strijd voor de bull.

De 1e leg hebben beide heren volop kans. Maar het is Dennis Beeren die tegen de darts in ermee gaat lopen door een 16 darter te gooien. Stand 0-1.

De 2e leg word er 67 kapot gegooit door Dennis Beeren. Joey Greijn weet zijn pijlen niet in de triple te krijgen om hogere scores te krijgen en Dennis Beeren pakt de voorsprong door een 18 darter te gooien. Stand 0-2.

Leg 3 gaat ook tegen de darts in. Dennis Beeren pakt deze in 19 darts en de voorsprong gaat naar 0-3.

Dennis Beeren is dan heer en meester in de 4e leg.

137 – 123 – 100, mist de 12 darter om het meteen af te maken. Komt terug en pakt deze leg met een 15 darter.

De 2e finale word dan met een white wash van 0-4 gewonnen en Dennis Beeren is dan ook de winnaar van de 2e ZomerRanking Cafe Quincy.

Vanavond zijn er 18 maximale scores van 180 genoteerd.

Jan Biermans is hofleverancier vandaag met 6 stuks.

De overige 180-ers zijn gegooid door:

3x Dennis Beeren

3x Joey Greijn

3x Colin Philippi

2x Geert Jacobs

1x Lorenzo van Rossum

Er werden 9 uitworpen boven de 100 genoteerd, waarvan de hoogste uitworp is gegooid door Stef Bogers en Dennis Beeren. Beide gooiden 150 shot.

Ze ontvangen beiden een gratis inschrijving bij een volgend toernooi.

Overige uitworpen boven de 100:

101, 103, 111 Colin Philippi

100 Geert Jacobs

100 Ricardo Linssen

132 Dennis Beeren

135 Jan Biermans

Volgende week vrijdag 12 juli staat het 3e toernooi op de planning, inschrijven kan ter plekke tot 20.00 uur.

Op de finaledag vrijdag 13 september is plaats voor de beste 24 van de ranking.

De beste 7 toernooien tellen mee voor de ranking. Inschrijven kan ter plekke tot 20.00 uur

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws