Geert Jacobs wint 10e ZomerRanking Café Quincy, Colin Philippi runner up Regiodarts
Regiodarts

Geert Jacobs wint 10e ZomerRanking Café Quincy, Colin Philippi runner up

Geert Jacobs wint 10e ZomerRanking Café Quincy, Colin Philippi runner up

Het laatste ranking toernooi van dit seizoen staat op het programma en trekt 32 darters naar Café Quincy. Voor enkele darters zal het er nog om spannen wie zich gaan plaatsen bij de laatste 8 zodat ze op de finale dag de 1e ronde geseed zijn. Ook bij de laatste 24 kan er nog wat veranderen.

Aan de winnaarszijde van de sheet weten Oswin Streden en Colin Philippi de finale van de winnaarsronde te behalen. Oswin Streden weet op zijn weg te winnen van Etienne Nelissen (3-0), Anneke Houben ( 3-0), Mr. X (3-0) en Dennis Beeren (3-1) . Colin Philippi weet op zijn weg naar de finale van de winnaarsronde te winnen van Jan Biermans (3-2), Brian Arts (3-1), Rick Rongen (3-0) en Kay Smeets (3-0).

In deze finale bo7 trekt Colin Philippi aan het langste eind en plaats zich met een 4-1 overwinning hiermee voor de finale aan het einde van de avond.

Oswin Streden mag proberen om zich alsnog te plaatsen voor de grote finale door zich te bewijzen tegen Geert Jacobs.

Nadat Geert Jacobs in de 3e winnaarsronde naar de verliezerskant word gestuurd door Kay Smeets heeft hij daarna op zijn weg naar deze partij gewonnen van Jan Biermans (4-0), Rick Rongen (3-1) en Brian Arts (3-2).

In deze partij bo7 zijn Geert Jacobs en Oswin Streden beide kanshebbers. In een zeer spannende partij waarbij het alle kanten op kan gaan plaatst Geert Jacobs zich dan toch met een 4-1 overwinning op Oswin Streden en mag het tegen Colin Philippi gaan opnemen in de finale.

De finalepartij is een bo7 waarbij Geert Jacobs 2x zal moeten winnen van Colin Philippi om de toernooizege op zijn naam te schrijven.

Colin Philippi wint de bull en mag deze finale beginnen. Geert Jacobs gaat er meteen vol voor en pakt deze 1e leg tegen de darts in met 16 pijlen, stand 0-1. De 2e leg is er meteen een die we snel moeten vergeten met alle gemiste dubbels. Maar Geert Jacobs weet dan toch 32 uit te gooien, stand 0-2. Leg 3 gaat van start en Geert Jacobs breid de voorsprong stevig uit naar 0-3 door met 19 pijlen dubbel 19 uit te gooien nadat Colin Philippi dubbel bull mist op 124. Dan is het Colin Philippi die profiteert in de 4e leg dat Geert Jacobs de dubbel mist en zet zich ook op de kaart, stand 1-3. Maar dan is het toch Geert Jacobs die er met de winst van door gaat in de 5e leg met een 20 darter en deze finale wint met 1-4. Aangezien Colin Philippi nog niet heeft verloren maken we ons op voor de dubbele finale.

De 2e finale mag wint Colin Philippi weer de strijd om de bull en gaat meteen voortvarend van start. Waar hij eerder tops mist om 118 uit te gooien, lukt het daarna wel op dubbel 10 en pakt zo meteen de voorsprong, 1-0. Geert Jacobs laat zien dat hij er niet voor niets staat en trekt de 2e leg naar zicht toe door in 20 pijlen deze uit te gooien op dubbel 11, stand 1-1. Ook in de 2e finale hebben we weer een leg van de gemiste kansen op de dubbel. Maar het is dan Geert Jacobs die de dubbel uiteindelijk weet te vinden en de voorsprang pakt, 1-2.

Colin Philippi en Geert Jacobs missen beide na elkaar een finish van 116 op dubbel 18 om de 4e leg te pakken. Maar Colin Philippi herpakt zich meteen en gooit met pijl nummer 16 shot, en trekt de stand gelijk naar 2-2. De 5e leg gaat Colin Philippi door waar hij mee bezig is en pakt de voorsprong, 3-2. Geert Jacobs mist dan in leg 5 weer dubbel 18 op 110, maar pakt deze daarna alsnog met pijl nummer 17, stand is weer gelijk.

Dan gaan we laatste leg in van deze avond. Dat is een staaltje hoog niveau van beide heren. Maar Geert Jacobs is dan toch degene die deze leg in 15 pijlen finished en daarmee de winnaar is van de 10e Zomerranking van Cafe Quincy!!

Er zijn deze avond 21 maximale scores gegooid. Geert Jacobs was hierbij degene die het meeste zijn pijlen alle drie in de triple 20 kreeg. Hij gooide maar liefst 3x onehundredeneighty!!!!

De overige 180-ers werden gegooid door:

2x Colin Philippi

2x Anneke Houben

2x Rick Rongen

2x Roel Geelen

1x Stan Derickx

1x Gert Wevers

1x Michael van de Ven

1x Glenn Thorne

1x Mr. X

1x Jeremy Eikelenberg

1x Dennis Beeren

1x Kay Smeets

1x Brian Arts

1x Oswin Streden

De hoogste finish van 150 werd gegooid door Ziggy Schenk.

De overige uitworpen boven de 100 vanavond kwamen op naam van :

130 Roel Geelen

124 Kay Smeets

118 Brian Arts

110 Geert Jacobs

Over deze 10 ranking toernooien mochten we 72 verschillende darters verwelkomen, zijn er in totaal 55 180-ers gegooid, ern de conclusie is dat we weer een goede en vooral gezellige editie achter de rug hebben. Rest ons alleen nog de finaledag welke op vrijdag 8 september gegooid zal worden.

Waar iedereen heeft gevochten om een plaats te bemachtigen voor de finaledag en omdat Stef Bogers niet aanwezig kan zijn en we 2 mensen hebben met het zelfde aantal punten is onderstaande DE ranking voor de beste 24 spelers die zich geplaatst hebben voor de finaledag:

1. Geert Jacobs

2. Joey Greijn

3. Colin Philippi

4. Dennis Beeren

5. Gert Wevers

6. Oswin Streden

7. Jan Biermans

8. Brian Arts

9. Kay Smeets

10. Rick Rongen

11. Michael van de Ven

12. Jeremy Eikelenberg

13. Michael Schuman

14. Darcy Zegveld

15. Gino Franssen

16. Lorenzo van Rossum

17. Nick Hendrix

18. Roel Geelen

19. Davyd Venken

20. Bob Doelman

21. Paul Out

22. Glenn Thorne

23. Robin Teeuwen

24. Etienne Nelissen

24. Davy Cardinaal

De nummers 24 zullen eerst een tussen wedstrijd 501 bo5 spelen om te bepalen wie mag starten in de beginronde en wie meteen naar de verliezersronde gaat.

Graag horen we vóór vrijdag 8 september 16.00 uur of je er bij bent of niet. Let er dus op dat je jezelf even aanmeldt en als het onverhoopt mocht voorkomen ook afmelden. Dit doen we zodat we, wanneer dit nodig blijkt te zijn, de volgende op de ranking kunnen uitnodigen voor onze finaledag. Je kunt je aanmelden door te reageren op dit bericht, of Natascha persoonlijk een berichtje te sturen.

Degene met achter de naam hebben zich al aangemeld.

Graag verzoeken we de 24 geplaatste spelers om uiterlijk om 19.30 aanwezig te zijn in verband met het maken van een groepsfoto. Daarna beginnen we met de tussenwedstrijd en vervolgen we de rest van het toernooi.

OP DE FINALEDAG ZIJN DE NUMMERS 1 TM 8 GESEED.

Zij zullen dus de 1e ronde mogen schrijven.

De overige spelers zullen hier willekeurig tussen geloot worden.

Supporters zijn van harte welkom op de finale dag!

Tot vrijdag 8 september!!

Op de foto ontbreekt Oswin Streden en hebben we standin Dok ter Mich

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws