Joey Greijn wint 8e ZomerRanking Cafe Quincy, Davyd Venken runner-up Regiodarts
Regiodarts

Joey Greijn wint 8e ZomerRanking Cafe Quincy, Davyd Venken runner-up

Joey Greijn wint 8e ZomerRanking Cafe Quincy, Davyd Venken runner-up

We zijn alweer aanbeland op het 8e toernooi van de ranking. Met 20 deelnemers hebben we het zelfde aantal spelers als de week ervoor.

Ook deze avond ontmoeten we weer nieuwe mensen en oude bekenden.

In de winnaarsronde weten Davyd Venken en Colin Philippi de finale van de winnaarsronde te behalen. Davyd Venken weet op zijn weg te winnen van Justin Massy (3-2), Piet Vromans (3-0), Roel Geelen (4-2) en Jack Willems (4-0).

Via de onderkant van de sheet boekte Colin Philippi overwinningen op Stefano Fraterman (3-0), Lorenzo van Rossum (3-0), Gert Wevers (4-2) en JP Hendrix (4-3).

In een spannende ging dan toch de matchpijl van Davyd Venken in het bord en plaatste zich met een 5-2 overwinning voor de grote finale aan het einde van de avond.

Colin Philippi mag proberen om zich alsnog te plaatsen voor de grote finale door zich te bewijzen tegen Joey Greijn die uit de verliezersronde komt.

Joey Greijn is in de 3e winnaarsronde door JP Hendrix naar de verliezersronde gestuurd. Daarna weet hij te winnen van Piet Vromans (2-0), Gert Wevers (4-1), Jack Willems (5-1) en JP Hendrix (5-4)

Colin Philippi en Joey Greijn gaan de strijd aan met elkaar in een bo11 waarbij Joey Greijn aan het langste eind trekt en zich met 6-4 plaatst voor de grote finale waar Davyd Venken op hem wacht.

De finalepartij is een bo13 waarbij 2x zal moeten winnen van Davyd Venken om de toernooizege op zijn naam te schrijven.

De bull word gewonnen door Davyd Venken.

De 1e leg gaat voorzichtig van start en Davyd weet deze met een uitworp op tops tops met 17 pijlen uit te gooien.

In de 2e leg mist Davyd Venken 124 op dubbel bull, waar Joey Greijn meteen van profiteert, De stand staat meteen gelijk, 1-1.

Leg 3 gaat dan weer met de darts mee, en Davyd pakt de voorsprong, 2-1. Ook de 4e leg gaat met de darts mee en Joey trekt de stand weer gelijk, 2-2.

Dan krijgen we een 13 darter te zien in de 5e leg, Davyd zet de stand op 3-2. De 1e 180 score van de finale valt. Joey opent hiermee de 6e leg, en gooit daarna met zijn 18e pijl deze leg uit. De stand staat wederom gelijk 3-3. Het gaat op en neer lijkt het wel, want de 7e leg gaat dan weer naar Davyd met een 108 finish. Hij pakt hiermee weer de voorsprong, 4-3.

Joey komt dan sterk terug in de 8e leg door tops uit te gooien. Stand 4-4.

Leg 9 gaat dan weer met de darts mee, en Davyd zet de stand met een 16 darter dan op 5-4. Ook leg 10 is een zeer sterke leg van Joey. 140 – 61 – 140 een misser op tops om 160 uit te gooien. Waarna hij deze leg toch weet te pakken en de stand weer op 5-5 zet.

Davyd mag dan de 11e leg beginnen, door een misser op tops om 141 uit te gooien pakt Joey deze uitstekend met een 17 darter. En zet zichzelf op voorsprong.

We gaan de 12e leg in. Joey mag beginnen en weet de leg ook te behouden en zo de 1e finale op zijn naam te schrijven.

Aangezien het een DKO is en Davyd Venken nog niet eerder heeft verloren spelen we nu een dubbele finale.

De 2e finale wint Joey de strijd om de bull en mag beginnen.

Het blijft spannend. Davyd mist tops om 120 uit te gooien. Joey pakt zijn 95 finish wel en zet de stand op 1-0.

Weer sterk spel in de 2e leg. We krijgen weer een 16 darter te zien van Davyd en het staat weer gelijk, 1-1.

Joey laat zien dat een 16 darter best eenvoudig is en pakt daarmee de 3e leg en daarmee de voorsprong, 2-1.

In de 4e leg krijgen we een prachtige partij te zien en Joey pakt deze dan tegen de darts in met een 13 darter. Stand 3-1.

Ook de 5e leg gaat dan tegen de darts in en Davyd weet de voorsprong van Joey terug te zetten naar 3-2. En pakt dan ook meteen de 6e leg om de stand weer gelijk te trekken.

Leg 7 gaat dan in 19 pijlen daar Joey en de voorsprong staat weer op het bord, 4-3.

Davyd laat het er niet bij zitten en pakt dan zijn eigen leg en zet de stand weer op 4-4.

De 9e leg gaat dan met een mooie uitworp op 76 weer naar Joey, 5-4. Dan beginnen we aan de 10e leg. Er word sterk begonnen door Davyd, maar dan word dubbel bull gemist om 164 te finishen. De heren missen beide wat dubbels, maar Davyd weet de zijn e dan toch te raken en de stand staat wederom gelijk, 5-5.

Een 18 darter zet Joey dan weer op voorsprong door 72 uit te gooien, maar de voorsprong is van korte duur. Davyd pakt de 12e leg en het staat 6-6.

We beginnen aan de laatste leg van deze dubbele finale. Beide heren maken kans, maar missen ook beide een matchdart.

Dan weet Joey met pijl numero 17 uit te gooien en wint hiermee de 8e ZomerRanking Cafe Quincy.

Er zijn deze avond 24 maximale scores gegooid. Davyd Venken was hierbij degene die het meeste zijn pijlen alle drie in de triple 20 kreeg. Hij gooide maar liefst 5x onehundredeneighty.

Deze werden alle gegooid in de finale,

De overige 180-ers werden gegooid door:

1x Roel Geelen

1x Nick Hendrix

1x Stefano Fraterman

1x Denice Doorman

3x Gert Wevers

1x Dimitri Triekels

4x Joey Greijn

1x Jeepee Hendrix

3x Justin Massy

5x Davyd Venken

3x Colin Philippi

De hoogste finish van 152 werd gegooid door Joey Greijn, Hij verdiend hiermee een gratis inschrijving bij een volgend toernooi.

De overige uitworpen boven de 100 vanavond kwamen op naam van :

120 Roel Geelen

119 Justin Massy

116 Dimitri Triekels

114 Joey Greijn

108 Davyd Venken

Volgende week zaterdag 13 augustus staat het 9e toernooi op het programma. Er is nog alle kans voor degene die zich willen gaan plaatsen voor de finaledag. Op de finaledag is plaats voor de beste 24 van de ranking.

De beste 7 toernooien tellen mee voor de ranking. Inschrijven kan ter plekke tot 20.00 uur

Tot dan!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws