Kevin Lens winnaar 10e Winners Zomerranking 2018, Patrick van den Boogaard runner-up Regiodarts
Regiodarts

Kevin Lens winnaar 10e Winners Zomerranking 2018, Patrick van den Boogaard runner-up

Kevin Lens winnaar 10e Winners Zomerranking 2018, Patrick van den Boogaard runner-up

Vrijdagavond 10 augustus was Winners Café te Numansdorp weer het sfeervolle decor van het tiende rankingtoernooi van de 14-weekse Winners Zomerranking 2018. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 34 deelnemers verwelkomen, die met elkaar de strijd aan gingen in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde, waarin de rankingpunten en dagprijzen werden verdeeld.

Uiteindelijk wisten Jisse de Boer en Dylan van Schijndel zich als beste te revancheren van hun ritje naar de verliezersronde door als nog een finaleplaats te bemachtigen. Jisse pakte in een poule met Danny van Trijp, Patrick van den Boogaard en Nigel Dikhoff maar één leg, waarna hij in de knock-outfase wel weer goed bij de les was en geen leg meer afstond aan Bram de Jong (3-0), Marco Buyks (3-0) en Mandy Nobel (4-0).

Dylan boekte op zijn beurt in een poule van drie een overwinning op Mike de Kruijff, maar moest in de return en zijn twee wedstrijden tegen Viggo van der Kuijl het onderspit delven. Een nipte overwinning in de knock-outfase op Nigel Dikhoff volgde (3-2), waarna hij Nick Buyks legloos achterliet om in een spannende halve finale af te rekenen met Niek Braskamp (4-2).

In de finale bleek de koek echter op voor Dylan en had Jisse het beste van het spel. Dit kwam ook naar voren in de uiteindelijke uitslag, waardoor Jisse met een klinkende 5-1 overwinning de verliezersronde voor zich opeisen.

Kwartfinale:

Niek Braskamp 3-1 Mark van de Lindeloof

Nick Buyks 0-3 Dylan van Schijndel

Jisse de Boer 3-0 Marco Buyks

Mandy Nobel 3-1 Jamila Lamkadmi

Halve finale:

Niek Braskamp 2-4 Dylan van Schijndel

Jisse de Boer 4-0 Mandy Nobel

Finale:

Dylan van Schijndel 1-5 Jisse de Boer

In de winnaarsronde slaagde Patrick van den Boogaard erin om zijn derde finaleplaats van de zomercyclus af te dwingen (1x winst). Door een tweede plaats in de poulefase achter Danny van Trijp mocht hij direct aan de ockey verschijnen, hetgeen hem daarentegen goed afging. Achtereenvolgens werden Mike de Kruijff (3-1), Dylan van Beers (3-0), Wesley van Beekum (4-1) en Wesley van Trijp (5-3) aan het spit geregen, waarna Kevin Lens wachtte in de finale.

Kevin, die na zijn runner-up positie op het Open Winners Café 2018 (6-4 Youri Duijster) weer voor het eerst aanwezig was, liet zijn aanwezigheid direct gelden. Na een eerste plaats in de poulefase ten kosten van Rohan Brouwers, Leander Wagenmaker en Jamila Lamkadmi werden Viggo van der Kuijl (3-0) en Mickey Rakhorst (4-0) legloos naar het schrijfbord gedirigeerd, waarna hij in de halve finale Danny van Trijp van zijn zevende finaleplaats binnen zeven optredens wist af te houden (5-3).

In de finale hadden beide heren de nodige moeite om het daarvoor vertoonde niveau te behalen. Desondanks ging de wedstrijd wel gelijk op en na 7 legs hadden zij beiden dan ook allemaal de eigen legs gehouden, al had Kevin de nodige kansen al gemist om de break te plaatsen. Patrick was vervolgens niet bij machten om zijn eigen te houden, waardoor Kevin alsnog de break kon plaatsen en bij een stand van 5-3 in zijn voordeel mocht gaan aanleggen voor de winnende leg. Deze werd kundig met een 15-darter binnen gehaald, waardoor Kevin met een 6-3 overwinning de 10e Winners Zomerranking 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

Laatste 16:

Kevin Lens 3-0 Viggo van der Kuijl

Shaties Hoebdar 0-3 Mickey Rakhorst

Jaimy van Bavel 3-1 Dylan Sprangers

Danny van Trijp 3-1 Jean Coussaert

Wesley van Trijp 3-2 Rohan Brouwers

Joey van Vlimmeren 3-0 Michael van der Veer

Wesley van Beekum 3-0 Berry Herks

Dylan van Beers 0-3 Patrick van den Boogaard

Kwartfinale:

Kevin Lens 4-0 Mickey Rakhorst

Jaimy van Bavel 2-4 Danny van Trijp

Wesley van Trijp 4-3 Joey van Vlimmeren

Wesley van Beekum 1-4 Patrick van den Boogaard

Halve finale:

Kevin Lens 5-3 Danny van Trijp

Wesley van Trijp 3-5 Patrick van den Boogaard

Finale:

Kevin Lens 6-3 Patrick van den Boogaard

Daarnaast had Kevin Lens met 9 stuks het grootste aandeel in de 49 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 126 uit handen kwam van Dylan van Schijndel. Beste dame werd Mandy Nobel met een 3e plaats in de verliezersronde.

Na 10 toernooien zien de klassementen er als volgt uit:

Rankingklassement:

Danny van Trijp (150)
Patrick van den Boogaard (148)
Berry Herks (144)

Damesklassement:

Melissa van Puffelen (84)
Sylvana Snoeck (74)
Jamila Lamkadmi (50)

180-klassement:

Patrick van den Boogaard (48)
Danny van Trijp (42)
Wesley van Trijp (36)

Finish-klassement:

Patrick van den Boogaard (170)
Patrick van den Boogaard (170)
Danny van Trijp (170)

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws