Zeverboom winnaar 11e Winners Zomerranking, Van Milligen tweede Regiodarts
Regiodarts

Zeverboom winnaar 11e Winners Zomerranking, Van Milligen tweede

Zeverboom winnaar 11e Winners Zomerranking, Van Milligen tweede

Vrijdagavond 17 augustus was Winners Café te Numansdorp weer het sfeervolle decor van het elfde rankingtoernooi van de 14-weekse Winners Zomerranking 2018. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 35 deelnemers verwelkomen, die met elkaar de strijd aan gingen in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde, waarin de rankingpunten en dagprijzen werden verdeeld.

Uiteindelijk zagen we Wesley Plaisier en Mike de Kruijff na een derde plaats in de poule terug in de finale van de verliezersronde. Wesley won in de poule van Sabrina Jongenotter, maar moest tweemaal in een beslissende laatste leg de winst overlaten aan Rob van Zwet en Wesley van Trijp. In de verliezersronde wist hij wel direct een beslissende laatste leg te overleven tegen Jean Coussaert (2-1), waarna Ricardo Hofman (3-0) en Marco Buyks (4-1) met duidelijke cijfers aan de kant werden gezet.

Mike boekte in zijn poule overwinningen op Melvin van Hulst en Zereso Zeverboom, maar door een legloze nederlaag tegen Nigel van Milligen moest hij toch de twee laatstgenoemden voor zich dulden. Dat verliezersrondes hem goed afgaan blijkt wel uit het feit dat hij deze zomercyclus al vier verliezersrondefinales winnend wist af te sluiten en ook nu verliep alles volgens schema. Hij kende geen mededogen met Jessica de Jonge (2-0), Niek Braskamp (3-2) en Mickey Rakhorst (4-0) en zodoende mocht hij gaan aanleggen voor zijn vijfde eindzege in de verliezersronde.

In de finale maakten beide heren er een spannend schouwspel van, waarin het al snel duidelijk was dat Mike alles uit de kast moest gaan halen om ook deze verliezersrondefinale winnend af te sluiten. Wesley zette zichzelf op matchpoint bij een stand van 4-3 in zijn voordeel en gaf dit ook niet meer uit handen, waardoor Mike genoegen moest nemen met zijn eerste nederlaag in de finale van de verliezersronde en Wesley met een 5-3 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:

Wesley Plaisier 3-0 Ricardo Hofman

Marco Buyks 3-1 Dylan Sprangers

Mickey Rakhorst 3-1 Jordy Kaptein

Mike de Kruijff 3-2 Niek Braskamp

Halve finale:

Wesley Plaisier 4-1 Marco Buyks

Mickey Rakhorst 0-4 Mike de Kruijff

Finale:

Wesley Plaisier 5-3 Mike de Kruijff

In de winnaarsronde leverde de poule van Mike met Zereso Zeverboom en Nigel van Milligen nog twee finalisten af. Zereso eindigde ondanks één nederlaag bovenaan in de poule, waarna hij Michel Hozeman met minimaal verschil van zich wist af te schudden (3-2). Vervolgens denderde hij met sterk spel verder en plaatste hij zich voor zijn derde finale(1x winst) ten kosten van Patrick van den Boogaard (4-1) en Wesley van Beekum (5-0).

Nigel begon na zijn tweede plaats in de poule direct met een duidelijke overwinning op Maikel van Helden (3-0), waarna hij zich ternauwernood wist te ontdoen van Rob van Zwet (4-3). Vervolgens maakte hij korte metten met Kevin Lens (5-1), die even daarvoor nog koploper Danny van Trijp legloos achterliet, en mocht ook hij zich gaan opmaken voor zijn derde finaleplaats (1x winst).

In de poulefase boekte Zereso een nipte overwinning op Nigel (2-1) waardoor hij als nog doorging naar de winnaarsronde en ook nu leek het weer een spannende wedstrijd te worden. Nigel opende sterk door direct de eerste leg te pakken binnen 15 darts met een 158 finish, wat werd beantwoord met een 15-darter van Zereso. Nigel won vervolgens een mindere leg, waarna Zereso wederom de stand gelijk trok met een 15-darter om vervolgens de voorsprong te pakken met een mooie 120 finish (20-bull-bull). Deze klap kwam Nigel niet meer te boven en Zereso speelde de wedstrijd solide uit, waardoor Zereso met een 6-2 overwinning de 11e Winners Zomerranking 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

Laatste 16:

Rene Molendijk 3-1 Nigel Dikhoff

Wesley van Beekum 3-1 Dylan van Beers

Zereso Zeverboom 3-2 Michel Hozeman

Viggo van der Kuijl 1-3 Patrick van den Boogaard

Berry Herks 1-3 Danny van Trijp

Kevin Lens 3-0 Fabian Bakker

Maikel van Helden 0-3 Nigel van Milligen

Rob van Zwet 3-1 Jaimy van Bavel

Kwartfinale:

Rene Molendijk 0-4 Wesley van Beekum

Zereso Zeverboom 4-1 Patrick van den Boogaard

Danny van Trijp 0-4 Kevin Lens

Nigel van Milligen 4-3 Rob van Zwet

Halve finale:

Zereso Zeverboom 5-0 Wesley van Beekum

Kevin Lens 5-1 Nigel van Milligen

Finale:

Zereso Zeverboom (85,60) 6-2 Nigel van Milligen (78,68)

Daarnaast had Wesley van Beekum met 8 stuks het grootste aandeel in de 51 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijke finish van 170 uit handen kwam van Rene Molendijk. Beste dame werd Mandy Nobel met een 17e plaats in de winnaarsronde.

Na 11 toernooien zien de klassementen er als volgt uit:

Rankingklassement:

Danny van Trijp (166)
Patrick van den Boogaard (165)
Berry Herks (160)

Damesklassement:

Melissa van Puffelen (95)
Sylvana Snoeck (74)
Mandy Nobel (53)

180-klassement:

Patrick van den Boogaard (51)
Danny van Trijp (44)
Wesley van Trijp (36)

Finish-klassement:

Patrick van den Boogaard (170)
Patrick van den Boogaard (170)
Danny van Trijp (170)

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws