13-jarige Leighton Bennett zorgde dit weekend voor een sensatie WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

13-jarige Leighton Bennett zorgde dit weekend voor een sensatie

13-jarige Leighton Bennett zorgde dit weekend voor een sensatie

Afgelopen weekend werd de BULL's German Open gespeeld en één van de deelnemers was de 13-jarige Leighton Bennett. Alhoewel hij in Nederland met zijn leeftijd nog mag deelnemen in de categorie 'Aspiranten' nam hij al deel bij de grote mannen in het herentoernooi.

Hij deed dit niet onverdienstelijk en zorgde voor een sensatie door op zaterdag de halve finales te bereiken. Hij versloeg op weg naar de laatste 4 onder andere Tony Martin, Dave Parletti, Justin van Tergouw en Nick Kenny. Uiteindelijk werd hij gestopt door de Belg Mario Vandenbogaerde die later het toernooi ook op zijn naam zou schrijven.

We vroegen Bas Engelen van PremiumDartsData om in de geschiedenisboeken te duiken op zoek naar vergelijkbare prestaties van jeugdspelers tussen de grote mannen.

Velen zullen zich nog kunnen herinneren dat Justin van Tergouw vorig jaar op 18-jarige leeftijd de Belgium Masters won bij de heren. Hij versloeg hierbij Glen Durrant in de finale.

De titel 'jongste winnaar van een internationaal toernooi bij de heren' gaat echter naar Michael van Gerwen. Op 13 augustus 2005 won de toen pas 16-jarige Mighty Mike het Open Noorwegen door Tony Martin in de finale te verslaan met 5-2.

De Nederlander is tevens de jongste wereldkampioen bij de PDC. Van Gerwen pakte zijn eerste wereldtitel in 2014 toen hij 24 jaar en 251 dagen oud was.

Jelle Klaasen won de Lakeside in 2006 op 21-jarige leeftijd en daarmee is hij de jongste wereldkampioen bij de BDO.

Een ander interessant gegeven is dat de Australiër Mitchell Clegg de jongste deelnemer aan het PDC WK is. Hij nam deel in 2007 en was toen pas 16 jaar en 37 dagen oud. De één na jongste was Max Hopp met 16 jaar en 117 dagen.

Een andere noemenswaardige prestatie is de major titel bij de BDO van Michael van Gerwen in 2006. Hij was toen pas 17 jaar en versloeg Martin Adams in de finale met 7-5. Eerder versloeg hij Mark Webster (6-3), Darryl Fitton (3-1), Robert Wagner (3-2), Mick Cummings (3-1), Anthony Miera (3-1) en Edwin Max (3-1).

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws