Aangepaste regels WDF voor speelgerechtigheid Nederlands team WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Aangepaste regels WDF voor speelgerechtigheid Nederlands team

Aangepaste regels WDF voor speelgerechtigheid Nederlands team

Dartsspelers die kans lopen in 2012 niet meer speelgerechtigd te zijn voor het Nederlands team, en zodoende het NDB Rankingcircuit, dienen deze speelgerechtigdheid per heden zelf aan te tonen. Om deel te nemen aan het NDB Rankingcircuit dien je over de Nederlandse nationaliteit te beschikken en speelgerechtigd te zijn voor de Lakeside, Winmau en Nederlandse team.

Tijdens de NDB rankingtoernooien wordt regelmatig om een identiteitsbewijs gevraagd en bij inschrijving bevestig je te beschikken over de Nederlandse nationaliteit. Om tevens rankingpunten te kunnen verzamelen en in aanmerking te komen voor de Nederlandse selectie dien je lid te zijn bij een aangesloten lidorganisatie van de NDB.

De speelgerechtigheid voor het Nederlands team wordt tevens bepaald door de World Darts Federation (WDF). In december 2011 heeft de WDF wijzigingen doorgevoerd in de reglementen voor landentoernooien, zoals EK’s en WK’s maar bijvoorbeeld ook de Springcup.

Eén van deze wijzigingen is dat spelers alleen voor hun land mogen uitkomen als 65% van hun gespeelde internationale toernooien in de twaalf maanden voor het betreffende evenement door WDF erkende toernooien zijn. Als spelers niet meer aan deze criteria voldoen dan zijn zij automatisch ook niet meer speelgerechtigd voor het NDB Rankingcircuit.

Voor meer informatie over deze wijziging en over de gevolgen hiervan verwijzen we je graag door naar dit artikel van de Nederlandse Darts Bond.

Foto: Nederlands team World Cup 2011
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws