Anastasia Dobromyslova pakt damestitel Winmau, Sherrock runner-up WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Anastasia Dobromyslova pakt damestitel Winmau, Sherrock runner-up

Anastasia Dobromyslova pakt damestitel Winmau, Sherrock runner-up

Bij de dames is de titel van de Winmau World Masters gegaan naar Anastasia Dobromyslova. Nadat ze in de halve finale Aileen de Graaf al met 4-2 te sterk af was heeft de Russische in de finale met 4-1 gewonnen van Fallon Sherrock. Hiermee heeft Dobromyslova de Winmau-titel 2015 veilig gesteld. In de halve finale won Sherrock nog met 4-3 van Rachel Brooks maar in de finale kon ze niet genoeg inbrengen met een gemiddelde van 82,00. Anastasia noteerde o.a. een 15-darter in de finale waarbij ze finishte vanaf 116. Het is de eerste Winmau-titel voor Anastasia Dobromyslova.

In 2010, alweer vier jaar geleden, hadden we voor het laatst een Nederlandse dame in de finale. De Rotterdamse legende Francisca Hoenselaar verloor toen in 2010 met 4-1 van Julie Gore. In 2008 was de Rotterdamse wel de beste van de Masters, ze versloeg toen met 4-3 de Russische schone Anastasia Dobromyslova. Een jaar eerder was het Karin Krappen die de beker mocht hoog houden en het jaar daarvoor vochten twee Nederlandse dames om de felbegeerde titel. Hoenselaar won in 2006 met 4-3 van Karin Krappen. In totaal ging de titel 4 keer naar Nederland en daar komt dit jaar dus geen titel bij. Aileen de Graaf was met haar halve finaleplek de beste Nederlandse dame.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws