Beau Greaves bevestigt deelname aan Lakeside: verkiest WDF boven de PDC WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Beau Greaves bevestigt deelname aan Lakeside: verkiest WDF boven de PDC

Beau Greaves bevestigt deelname aan Lakeside: verkiest WDF boven de PDC

De WDF heeft vandaag bevestigd dat Beau Greaves deel zal nemen aan het WDF World Championship 2023. De regerend wereldkampioene zal daarmee haar titel gaan proberen te verdedigen.

Greaves zal dus het WDF WK in Lakeside spelen aankomend december, wat ook betekent dat ze niet mee zal doen aan het PDC WK in Alexandra Palace. Immers kwam de PDC twee weken geleden met het nieuws dat spelers niet meer zowel aan het PDC als het WDF WK mee mogen doen en dus een keuze moeten maken. Greaves heeft nu dus gekozen voor het WDF WK, waardoor de PDC het met 2 dames in plaats van 3 zal moeten doen. Haar plek zal namelijk opgevuld worden door een extra PDC Tourkaarthouder qualifier.

Greaves zelf zegt het volgende over haar keuze: 'Het winnen van Lakeside vorig jaar was een van de hoogtepunten uit mijn carrière, en ik wil de titel verdedigen. Dat is waarom ik voor Lakeside heb gekozen. Ik sta nog in het begin van mijn carrière en de kans om een meervoudig wereldkampioen te worden is erg motiverend. Ik speel goed op dit moment en kan niet wachten om terug te keren op dat podium in december'.

Of Greaves haar titel zal verdedigen en de prijzenpot van 25 duizend pond binnen kan halen, is te zien van 2 t/m 10 december. Het gehele WDF WK zal live te volgen zijn via Youtube.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws