De Lakeside zondagavond Mikuru Suzuki door naar de tweede ronde WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

De Lakeside zondagavond Mikuru Suzuki door naar de tweede ronde

De Lakeside zondagavond Mikuru Suzuki door naar de tweede ronde

Tijdens de zondagavond sessie geen Nederlanders of Belgen op het podium van de Lakeside country club in het legendarische Frimley Green. Tijdens de avondsessie worden er vier laatste eerste ronde wedstrijden afgewerkt bij de heren. Bij de dames ook twee eerste ronde wedstrijden, de winnares uit 2019 en 2020 Mikuru Suzuki kwam in actie. De Japanse Miracle versloeg Laura Turner en treft de Nederlandse Aileen de Graaf in de tweede ronde..

De laatste eerste ronde zijn gespeeld, Dave Parletti, Shawn Burt, Steve Hine en James Richardson blijven in de country club. En bij de dames wisten Veronika Ihász en Mikuru Suzuki te winnen waardoor ze door zijn naar ronde twee.

Het WDF World Championship 'De Lakeside' is live te zien via Eurosport.

De wedstrijden verslagen
Dave Parletti (85.14) 2-1 Shaun McDonald (85.14) (0-3; 3-0; 3-1)
De Schot McDonnald is effectief in de eerste set, McDonnald staat geen leg af. De inwoner van Aberdeen gooide twee goede finishes van 95 en 85. Na de pauze weet Parletti zich te herstellen, zonder leg verlies en met een 106-finish weet de Brit de tweede set te pakken. McDonald laat spierballen zien door ook een goede finish te gooiden in de opening van de derde set, de Schot gooit 109 uit. Vervolgens weet Parletti drie legs op rij te pakken startende met een 11-darter. The Architect zal het de volgende ronde opnemen tegen Andy Baetens uit Belgie.

Paula Murphy (53.98) 0-2 Veronika Ihász (71.57) (0-3; 0-3)
De Hongaarse heeft zonder leg verlies de tweede ronde weten te bereiken. Ihász won zes legs oprij van de Amerikaanse Paula Murphy. De Hongaarse begon met een 92-finish aan het duel met Murphy. Het is voor Ihász haar Lakeside debuut in Frimley Green.

Connor Scutt (79.41) 0-2 Shawn Burt (76.92) (2-3; 1-3)
De PDC tourkaarthouder Scutt leek de set te gaan pakken maar Canadees Shawn Burt stak daar een stokje voor. De Canadees gooide 102 uit voor de break en wist deze te verzilveren waarmee hij de eerste set wist te winnen. De Sniper Scutt weet in set twee te breaken met een 114-finish in de tweede leg. Het lukt Scutt niet de break te verzilveren waardoor de Canadees op matchpoint komt en de vierde leg pakt voor de winst.

Steve Hine (83.31) 2-0 Kevin Luke (79.43) (3-2; 3-2)
De 52-jarige The Muffin Man breakt de Luke in de vijfde leg van de eerste set voor set winst. Ook in set twee weet de Engelsman de vijfde leg te pakken waardoor Kevin Luke terug mag naar Amerika en Hine doorgaat in Frimley Green.

Laura Turner (68.89) 0-2 Mikuru Suzuki (74.35) (0-3; 2-3)
De eerste set gat met 0-3 naar de Japanse, in twee van de drie legs had Turner kans om in te stappen maar de Engelse miste de dubbel. In set twee gaat de eerste leg in 14-darts naar de Miracle maar in de tweede leg weet de Londense haar eerste leg op het Lakeside podium te pakken. Turner weet haar break te verzilveren en komt 2-1 voor in de tweede set. Suzuki gooit vervolgens net wat meer triples waardoor ze twee legs op rij pakt en de Lakeside voor de 38-jarige Turner over is.

James Richardson (81.82) 2-1 Sebastian Steyer (75.20) (3-0; 2-3; 3-1)
Richardson wist in 2018 nog de laatste 16 van het PDC WK te halen, Ruthless speelt tegenwoordig het WDF circuit en maakt zijn debuut op de Lakeside en komt in de eerste set op 3-0. In set twee begint de Engelsman met een sterke 105 finish via twee keer tops. De Pool Steyer krijgt geen enkele kans van de ervaren Richardson die op 2-0 komt in set twee. Steyer voorkomt een white wash en weet de derde leg die hij begon te pakken nadat de Brit 120 niet uitgooide. 133 wordt door de Engelsman gemist op dubbel acht waardoor Steyer 2-2 kan maken. De Pool weet nog een keer te breaken waarmee hij de set pakt. Richardson begint de derde set en weet op 1-0 te komen. Waar het een eenzijdig wedstrijd leek te worden is Steyer beter gaan spelen en maakt 1-1. Ruthless weet op het nippertje zijn leg binnen te houden waarna the dream drie slechte beurten gooit en Ruthless als eerste gooit op de dubbel. De tweede matchdarts vindt dan wel doel waardoor Ruthless doorgaat in Frimley Green.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws