De WDF Europe Cup Youth zal dinsdag starten in Boedapest WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

De WDF Europe Cup Youth zal dinsdag starten in Boedapest

De WDF Europe Cup Youth zal dinsdag starten in Boedapest

De 31e editie van de WDF Europe Cup Youth zal van 12 tot en met 17 juli in Boedapest Hongarije worden gespeeld. Deadline voor inschrijving was eind mei en dus is het Nederlandse team is al enige tijd Ook is inmiddels duidelijk tegen wie onze Nederlandse talenten het moeten opnemen. Bij de meisjes mogen Roos van der Velde en debutant Chantal Tessin ons land gaan vertegenwoordigen. Het jongens kwartet bestaat uit Bradly Roes, Pim van Bijnen, Tinus van Tiel en Dylan van Lierop.

Programma
Op dinsdag 12 juli vertrekt ons team richting Hongarije en op 13 juli starten we met de openingsceremonie en teammanagers meeting alvorens op donderdag 14 juli de eerste officiële pijlen naar het bord zullen vliegen. Dan staan de koppels voor zowel de jongens en meisjes op het programma en spelen de jongens ook nog het singletoernooi. Op vrijdag 15 juli staat het singletoernooi voor de meisjes op het programma, terwijl de jongens het teamevent spelen. Alle finales worden vervolgens op zaterdag 16 juli gespeeld op het podium en zijn te volgen via deze livestream, waarna het EK Jeugd zaterdagavond wordt afgesloten met sluitingsceremonie en galadiner.

De Europe Cup Youth wordt ieder jaar georganiseerd door de WDF. De jongens spelen een teamtoernooi, koppeltoernooi en singeltoernooi. De meisjes spelen singles- en koppels in poules. Binnen elk onderdeel, bij zowel de jongens als de meisjes, zijn punten te verdienen en het land met de meeste punten wordt als Europees Kampioen Jeugd gekroond. Per onderdeel zijn er tevens medailles te winnen. Tijdens de vorige editie in Turkije, veroverde de Nederlandse jongens de Europese overall titel, behaalde de meisjes zilver en won het team in totaal maar liefst 9 medailles.

Loting
Tijdens het EK Jeugd komen maar liefst 20 verschillende landen in actie. De deelnemende landen zijn.
Jongens (20 landen); Denenmarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Finland, Gibraltar, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Letland, Nederland, Noord-Ierland, Oostenrijk, Schotland, Slowakije, Tsjechië, Turkije, Wales, Zweden.
Meisjes (14 landen):Denenmarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Finland, Gibraltar, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Schotland, Slowakije, Turkije.

Hieronder een korte voorbeschouwing van alle poulewedstrijden, voor de volledige loting en het programma klik hier.

Jongens single: Bekijk hier de volledige loting voor de jongens singles
Bradly Roes zal in het de poulefase opnemen tegen Mustafa Aksoy (TUR), Guido Macri (Italië), Liam Maendel-Lawrance (GER) en Robbie Curran (IRE). Tinus van Tiel zal de strijd aan gaan met: Daniel Delveris (LAT), Ahmed Gomaa (EGY), Roman Pavlovic (SVK) en Keanan Norris, terwijl Dylan van Lierop in de poulefase: Johnny Stewart (NIR), Halil Can Yildiz (TUR), Nico Bado (GIB) en Miklas Laurila (FIN) achter zich moet zien te laten. Tot slot neemt Pim van Bijnen het op tegen Cole Davey (WAL), Adam Dee (IRE), Jurgis Zommers (LAT) en Lucas Leonhard Nitsche (GER).

Meisjes single: Bekijk hier de volledige loting voor de meisjes singles
In de poulefase ziet Roos van der Velde, de sterke Autora Fochesato (ITA) en Eliška Kliomková (SVK) aan de oche verschijnen en moet Chantal Tessin het opnemen tegen Mariam Elfakharani (EGY), Katie Bado (GIB) en de sterke Marlene Klupsch (GER).

Jongens Koppels: Bekijk hier de volledige loting voor de jongens koppels
Bij de koppels verschijnt Nederland met twee sterke koppels aan de oche. Tinus en Pim zullen het in de poulefase opnemen tegen Egypte (Gomaa/Moustafa), Wales (Halsall/Davey), IJsland (Bjarnason/Helgason) en Gibraltar (Duo/Dyer). Het 2e Nederlandse koppel bestaande uit Bradly en Dylan zullen het opnemen tegen: favorier Engeland (Littler/Self), Letland (Zommers/Delveris) Finland (Varila/Laurila) en Oostenrijk (Schoels/Schluepfinger).

Meisjes koppels: Bekijk hier de volledige loting voor de meisjes koppels
Maar ook bij de meisjes verschijnt er een sterk Nederlands duo aan de oche. Roos en Chantal zullen het opnemen tegen: Oostenrijk (Schlosser/Wendl), Denemarken (Hedegaard/Thatt Madsen) en Finland (Lanko/Laitinen).

Teamevent jongens: Bekijk hier de volledige loting voor de jongens teamevent
Het laatste onderdeel van het EK jeugd is het teamevent bij de jongens. Onze vier Nederlandse toppers zullen het dan in de poule moeten opnemen tegen: Egypte, gastland Hongarije, Turkije en Wales.

De NDB en Dartfreakz wensen het Nederlands team heel veel succes tijdens het EK in Hongarije. Uiteraard zal de NDB dagelijks verslag doen van het EK, blijf ons dus op de voet volgen via de NDBdarts en dartfreakz website, Facebook, Instagram en Twitter!

©Tekst, foto NDBdarts.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws