De WDF World Masters gaan niet door in december maar worden uitgesteld tot 2024 WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

De WDF World Masters gaan niet door in december maar worden uitgesteld tot 2024

De WDF World Masters gaan niet door in december maar worden uitgesteld tot 2024

Belangrijk nieuws voor dartsfans: de World Masters, georganiseerd door de World Darts Federation (WDF), zal niet plaatsvinden in 2023. Maar wees gerust, het toernooi zal terugkeren in 2024 met hernieuwde energie en spanning! Afgelopen december was de Bonte Wever in Assen gastheer van de World Masters met oranje succes, Wesley Plaisier won de masters maar kan helaas zijn titel in 2023 niet prolongeren.

De Secretary-General van de WDF, Nick Rolls, betreurt het ten zeerste dat het niet mogelijk was om alles rond te krijgen voor de World Masters in 2023, vooral omdat alle spelers er vorig jaar zo van hebben genoten. Hij legt uit dat na de gedwongen onderbrekingen tijdens de pandemie de prioriteit van de WDF in 2022 lag bij het zorgen dat zowel het Wereldkampioenschap als de World Masters zoals gepland plaatsvonden. Om echter toernooien te kunnen blijven organiseren die passen bij de rijke historie van de sport, was er behoefte aan meer strategische, langetermijnplanning. Eenjarige deals zijn prima, maar zodra ze aflopen, keert de onzekerheid het volgende jaar weer terug.

Om de spelers de duidelijkheid te geven die ze verdienen, moest de WDF ervoor zorgen dat er meerjarige overeenkomsten waren voor locaties, data en sponsors. Door dit te doen, weten de spelers waar ze voor spelen en de lidstaten weten welke ranglijstevenementen ze organiseren en wat ze daarmee opbouwen. De WDF heeft dit al gedaan met Lakeside en het Wereldkampioenschap door het naar december te verplaatsen, en nu is het tijd om dezelfde aanpak toe te passen op de World Masters.

Naast het verbeteren van de communicatie met spelers, wat betekende dat er duidelijke deadlines moesten worden gesteld en er niet langer sprake kon zijn van uitstelgedrag, heeft de WDF in mei iedereen op de hoogte gebracht van de voortgang. Op die manier hielden ze zichzelf verantwoordelijk terwijl de commerciële gesprekken doorgingen.

Hoewel sommige gesprekken al tot een positieve conclusie zijn gekomen, waren niet alle zaken afgerond vóór de door hen gestelde deadline in juni. Als gevolg daarvan zal 2023 dienen als een overgangsjaar waarin het evenementenprogramma verder wordt hervormd. Het doel is om deze geweldige, wereldwijde competitie in 2024 en daarna weer op de kalender te krijgen. Tegelijkertijd kijken ze vol verwachting uit naar hun terugkeer naar Lakeside deze december, waarvan de kaartverkoop tot nu toe ongelooflijk goed verloopt.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws