Hoenselaar toont veerkracht tijdens Centerparcs Masters en mist op een haartje negen darter WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Hoenselaar toont veerkracht tijdens Centerparcs Masters en mist op een haartje negen darter

Hoenselaar toont veerkracht tijdens Centerparcs Masters en mist op een haartje negen darter

Vandaag single dag in de Vossemeren te Lommel. Komen de toppers bovendrijven of word het een herhaling van gisteren, de dag van de talenten. In de halve finale heren koppels stonden 3 Nederlandse jeugdtalenten, Jeffrey Sparidaans, en Jimmy Hendriks die samen met 'oudje' de titel opeiste tegen de gebroeders Huybrechts in de finale. Een super prestatie van deze drie talenten om uit de 256 koppels waaronder niet de minste namen het podium te bereiken. Nog maar 16 jaar is de Castricummer Jimmy Hendriks die gisteren met de 48 jarige het heren koppel toernooi won.

Ook de 17 jarige Tilburgers Jeffrey Sparidaans en de eveneens 17 jarige Benito van de Pas boekte als runners-up een geweldige prestatie. Mooi om te zien wanneer er zulke jonge talenten uit een enorm groot en sterk deelnemersveld boven komen drijven. Dit geeft een enorm vertrouwen voor de toekomst van het Nederlandse darts.

Vandaag verschijnen 575 heren, 139 dames, 37 jongens en 14 meisjes aan de oche waar er uiteindelijk maar 4 van over zullen blijven.

Finale meisjes is een Nederland België onderonsje, Kimberly van Hoven uit België neemt het op tegen de Nederlandse Joyce Schuurmans. Kimberly breekt direct in de eerste leg de Nederlandse waarna Joyce direct terug kan breken. Een evenwichtige wedstrijd belooft dit te worden. De meisjes gaan gelijk op tot de 6de leg waarin na enkele gemiste wedstrijdpijlen toch Joyce Schuurmans de wedstrijd met 4-2 weet te winnen via dubbel 10.

De jongens finale gaat tussen Tim van de Poel en de sensatie van gisteren Jimmy Hendriks. Door Hendriks word het bal geopend met een maximale 180 score waarna de jongens aan elkaar gewaagd zijn en gelijk op gaan tot de 6de leg waarin Hendriks via een 120 finish de eerste break op zijn naam zet. (4-2) In de leg van Jimmy gooit hij de tweede 180 score waarna Tim meteen een 180 terug gooit. Het mocht niet meer baten voor van de Poel, Hendriks wint via tops met 5-2.

Eerste halve finale heren:

Tony West tegen Scott Mitchell, in de eerste set laat Mitchell zeer goed spel zien en geeft geen leg af aan West. Met 3-0 gaat de eerste set naar Scott Mitchell. Tony West breekt direct in de eerste leg van de tweede set en Mitchell mist in de tweede leg dubbel 16 om de voorsprong te behouden. Mitchell breekt West via dubbel 12 en komt weer langszij. In de derde leg maakt Mitchell het af met een 101 finish. 0-2 in sets brengt Mitchell in de finale. (Gem: 31.11 West en 33.28 Mitchell)

Tweede halve finale heren:

Vern Shepherd tegen Willy van de Wiel, Free Willy opende direct met 180 en breekt via dubbel 12. Shepherd breekt direct terug waarna Van de Wiel via een 108 finish de eerste set naar zich toe trekt. De tweede set gaat met 3-1 naar Vern Shepherd doordat Van de Wiel veel dubbels mist. In de laatste beslissende set komt Free Willy op 2-1 waarna hij een 125 finish van Shepherd om de oren krijgt. In de laatste leg mist Van de Wiel belangrijke pijlen waarna Vern Shepherd de winst en een plek in de finale pakt. (Gem. 28.35 Van de Wiel en 27.71 Shepherd)

Finale Dames:

Het begin van de partij lijkt alles de kant van Deta Hedman op te rollen, maar na 5 legs op rij te hebben verloren en dus een tussenstand van 1-0 in sets en 2-0 achter in legs en de nederlaag nabij lijkt begint Francis los te komen en draait de 2e set om naar een 3-2 winst waardoor de stand in sets weer 1-1 is. Op dat moment draait de wedstrijd weer en loopt Deta weer uit naar een 2-0 voorsprong, maar Francis vecht zich wederom terug in de partij met o.a. een 180 en een 15 darter breekt ze Deta en via haar eigen leg weet ze 2-2 te maken. De beslissende leg mag Deta starten maar het is Francis die deze leg opvalt door 180,180, tripple 20 te gooien en ze mist de tripple 19 op een haartje. Ze weet vervolgens wel de leg te pakken met 12 pijlen en de titel Centerparcs Masters 2010 gaat naar Francis Hoenselaar.

Finale heren:

Scott Mitchell is fantastisch op dreef tijdens de Centerparcs Masters 2010 finale tegen zijn landgenoot Vern Shepher. In de eerste set weet Scott door middel van o.a. een 121 finish vrij simpel met 3-0 te winnen. Ook in de 2e set zet Scott zijn goede spel door en weet met o.a. een 180 wederom met 3-0 te winnen. De tussenstand is dan 2-0 in sets. Vervolgens weet Vern nog wel 1-0 voor te komen in de 3e set, maar daarna pakt Scott de draad weer op met een 81 finish weet hij binnen 15 darts 1-1 te maken. Met o.a. een 180 en een 121 finish werd het 2-1 voor Scott en ook de 3-1 volgt er snel achteraan waardoor Scott Mitchell de Centerparcs Masters 2010 kampioen is bij de heren.

Uitslagen:

Dames

Finale
Deta Hedman (Eng)  1-2 (3-0,2-3,2-3) Francisca Hoenselaar (NL)
Video
Halve finale
Deta Hedman (Eng) 5-1 Karin Krappen (NL)
Irina Armstrong (Rus) 1-5 Francisca Hoenselaar (NL)
Laatste 8
Deta Hedman (Eng) 4-1 Louise Carroll (Eng)
Karin Krappen (NL) 4-3 Karen Lawman (Eng)
Irina Armstrong (Rus) 4-3 Carla Molema (NL)
Francisca Hoenselaar (NL) 4-2 Julie Gore (Wal)
Laatste 16
Deta Hedman (Eng) 4-1 Floortje van Zanten (NL)
Louise Carroll (Eng) 4-0 Dee Bateman (Eng)
Karin Krappen (NL) 4-1 Nicole Delie (Bel)
Karen Lawman (Eng) 4-1 Elysa Ameye (Bel)
Irina Armstrong (Rus) 4-1 Brigitte Smets (Bel)
Lorraine Farlam (Eng) 0-4 Carla Molema (NL)
Francisca Hoenselaar (NL) 4-1 Daisy van Driel (NL)
Julie Gore (Wal) 4-1 Sharon Prins (NL)


Heren

Finale
Scott Mitchell (Eng) 3-0 (3-0,3-0,3-1) Vern Shepherd (Eng)
Halve finale
Tony West (Eng) 0-2 (0-3; 1-3) Scott Mitchell (Eng)
Willy van der Wiel (NL)   Vern Shepherd (Eng)
Laatste 8
Steve West (Eng) 0-5 Tony West (Eng)
Andy Cornwall (Eng) 1-5 Scott Mitchell (Eng)
Stuart Kellett (Eng) 4-5 Willy van der Wiel (NL)
Vern Shepherd (Eng) 5-3 Paul Jennings (Eng)
Laatste 16
Michel van der Horst (NL) 1-4 Steve West (Eng)
Darryl Fitton (Eng) 1-4 Tony West (Eng)
Ross Montgomery (Sco) 2-4 Andy Cornwall (Eng)
Scott Mitchell (Eng) 4-3 Benito van de Pas (NL)
Stuart Kellett (Eng) 4-3 Robbie Green (Eng)
Alan Norris (Eng) 1-4 Willy van der Wiel (NL)
Fabian Roosenbrand (NL) 2-4 Vern Shepherd (Eng)
Rico Dera (NL) 2-4 Paul Jennings (Eng)

Jongens

Finale
Jimmy Hendriks (NL) 5-2 Tim van de Poel (NL)
 -
Laatste 4
Kenny Neyens (Bel) 0-4 Jimmy Hendriks (NL)
Tim van de Poel (NL) 4-1 Mike Zuydwijk (NL)
Laatste 8
-
Bjorn Fransen (NL) 3-4 Kenny Neyens (Bel)
Jimmy Hendriks (NL) 4-2 Dimitri Van Den Bergh (Bel)
Tim van de Poel (NL) 4-3 Mike de Kruijff (NL)
Lorenzo Van Hove (Bel) 1-4 Mike Zuydwijk (NL)

Meisjes

Finale
Kimberly Van Hove (Bel) 2-4 Joyce Schuurmans (NL)
-
Laatste 4
Marilou Daamen (NL) 2-3 Kimberly Van Hove (Bel)
Kaylee De Priester (NL) 1-3 Joyce Schuurmans (NL)
-
Laatste 8
Melissa Jacobs (Bel) 0-3 Marilou Daamen (NL)
Louise Bunk (NL) 0-3 Kimberly Van Hove (Bel)
Annet van Elten (NL) 0-3 Kaylee De Priester (NL)
Lena Herman (Bel) 2-3 Joyce Schuurmans (NL)

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws