Kovács en Císařová zegevieren op Budapest Masters; Van Bijnen runner-up na missen bullseye WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Kovács en Císařová zegevieren op Budapest Masters; Van Bijnen runner-up na missen bullseye

Kovács en Císařová zegevieren op Budapest Masters; Van Bijnen runner-up na missen bullseye

Patrik Kovács, bijgenaamd "The Planner", veroverde op zondag de titel tijdens het Masters-toernooi in Budapest, nadat hij op zaterdag nog als runner-up eindigde. In de spannende finale versloeg hij Pim van Bijnen uit Tilburg. Van Bijnen miste een cruciale matchdart op de bullseye vanaf 115, waarna Kovács de winnende dubbel raakte.

In de halve finale schakelde Van Bijnen de Belg Sybren Gijbels uit, die het toernooi op zaterdag nog had gewonnen. François Schweyen, eveneens uit België en een van de laatste vier, werd door Kovács verslagen. Kovács zorgde er ook voor dat Xanti Van Den Bergh uit België in de kwartfinale werd uitgeschakeld, wat voorkwam dat de halve finale enkel bestond uit spelers uit België en Nederland.

Bij de dames was Kelly Streef de beste Nederlandse, hoewel zij in de kwartfinale met 4-3 verloor van Veronika Ihász. De 49-jarige Jitka Císařová uit Tsjechië pakte de titel bij het dames Masters-toernooi in Budapest.

Finale

Patrik Kovács - Pim van Bijnen 5-4

Halve finale

Sybren Gijbels - Pim van Bijnen 1-4
Francois Schweyen - Patrik Kovács 0-4

Dames

Halve finale
Veronika Ihász - Jitka Císařová 2-4
Alexandra Bogár - Ina Rademacher 4-2

Finale

Alexandra Bogár - Jitka Císařová 3-5

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws