Wesley Plaisier is de nieuwe nummer 1 van de wereld bij de WDF WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Wesley Plaisier is de nieuwe nummer 1 van de wereld bij de WDF

Wesley Plaisier is de nieuwe nummer 1 van de wereld bij de WDF

Wesley Plaisier is vanaf vandaag de nummer 1 van de wereld bij de WDF. De Nederlander stond op plaats twee maar is nu Neil Duff voorbij gegaan.

Dit komt omdat het Lakeside WDF WK van 2022 inmiddels twee jaar geleden is gespeeld, en dit toernooi dus van de ranking af is gegaan. Waar Plaisier hier niet aan meedeed, won Duff dit WK en verliest hij nu dus heel veel punten en zakt daarmee naar plek twee.

Plaisier is pas de vierde Nederlander in de geschiedenis van de WDF/BDO die zich de nummer 1 van de wereld mag noemen. Eerder wisten Raymond van Barneveld, Wesley Harms en Jelle Klaasen dit te bereiken. Van Barneveld deed did van 1999 tot 2001 en van 2004 tot 2006, waar Harms dit in 2019 bereikte. Klaasen was in 2022 de nummer 1 van de WDF, het jaar dat hij de Dutch Open won.

Plaisier heeft deze nummer 1 positie bereikt met een aantal hele goede resultaten. Zo won hij eind 2022 de WDF Winmau World Masters. Ook de Belgium Open en Antwerp Open schreef de Nederlander in de afgelopen twee jaar op zijn naam en bij de Dutch Open haalde hij begin dit jaar de finale.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws