Tiener uit India maakt indruk tussen de grote namen op de Dutch Open 2024 WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Tiener uit India maakt indruk tussen de grote namen op de Dutch Open 2024

Tiener uit India maakt indruk tussen de grote namen op de Dutch Open 2024

Op de Dutch Open spraken we met de 17-jarige Mahi Bosmia die vanuit India is afgereisd naar Assen.

Op zondagochtend zal ze deelnemen aan het toernooi bij de meisjes maar op zaterdag nam ze ook al deel bij de dames. Dat deed ze niet onverdienstelijk met een plek bij de laatste 16 na overwinningen op Jo Rolls (3-1), Tineke Kalsbeek (3-1), Mariska Keller (3-2) en Sharona Veld (4-2).

Daar kwam ze de ervaren Rhian O'Sullivan tegen die ze trof op een televisiebaan. Ze wist een leg af te snoepen maar daar bleef het bij en met 4-1 werd dat voor vandaag haar eindstation.

We spraken haar uit interesse naar het verhaal waarom ze ruim 7.000 kilometer had afgelegd om hier van de partij te zijn op 's werelds grootste dartstoernooi.

Mahi Bosmia: "Ik koos ervoor om de Dutch Open te spelen omdat ik meer internationale toernooien wil spelen. Ik heb veel succes in India en daarom kozen ik en mijn vader hiervoor. Op zo’n hoog niveau spelen met zo veel toeschouwers is een geweldige ervaring. Ik was wel heel zenuwachtig in mijn eerste wedstrijd."

Haar doelstelling heeft ze ook al duidelijk voor ogen: "Mijn uiteindelijke doel is om het WK op Lakeside te halen. Maar voor nu kijk ik er vooral naar uit om internationale toernooien te spelen tegen de beste dartsters ter wereld zoals Beau Greaves en Aileen de Graaf."

Het volledig interview is hieronder te bekijken.

Voor alle afgenomen interviews tijdens de Dutch Open verwijzen we je graag door naar ons YouTube-kanaal.

2 claps
2 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws