NDB-ranking nadert ontknoping: wie pakken rankingtitels en selectieplekken? WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

NDB-ranking nadert ontknoping: wie pakken rankingtitels en selectieplekken?

NDB-ranking nadert ontknoping: wie pakken rankingtitels en selectieplekken?

Zondag is Sporthal Corlaer in Nijkerk het decor van de afsluitende NDB-ranking. Zodoende mogen we in verschillende categorieen een felle strijd om het rankingkampioenschap en om de plekken in de Nederlandse selectie, die via de NDB-ranking te bemachtigen zijn. Hierom besloot Dartfreakz.nl per categorie te kijken hoe het met de strijd om het rankingkampioenschap en de Nederlandse selectieplekken is gesteld.

Bij de aspiranten gaat Pim van Bijnen voor het tweede opeenvolgende jaar er met het rankingtitel bij de aspiranten van door. Bradly Roes wordt tweede, terwijl Massimo Balsamo en Karsten Boelens voor de derde plek strijden. Het verschil tussen beide jongens is 2 punten in het voordeel van Massimo.

Bij de meisjes lijkt ook Lerena Rietbergen, die 8 punten voorstaat op nummer twee Rosanne van der Velde, haar titel te gaan prolongeren. Lerena en Rosanne zullen hoe dan ook de top twee vormen en zodoende aanspraak maken op een plek in de Nederlandse selectie.

Net zoals vorig jaar lijkt het bij de junioren een spannende ontknoping te worden. Voor de laatste ranking gaat Danny Jansen met 55 punten aan kop, maar Jurjen van der Velde zit hem met 54 punten op de hielen. Wellicht kan Jurjen profiteren van het feit dat hij vorig jaar in een vergelijkbare situatie zat, toen pakte de Fries na een bloedstollende laatste ranking waarin hij in de halve finale Kevin Lasker een van zijn twee concurrenten versloeg om in de finale af te rekenen met Ramon Leferink, zijn andere concurrent. Luke van der Kwast volgt met 47 punten op gepaste afstand, maar ook hij maakt in theorie nog kans op de rankingtitel.
Luke van der Kwast lijkt zich echter vooral te moeten richten op het veiligstellen van zijn top drie notering, wat recht geeft op een plek in de selectie. In deze strijd zijn Marcel Bus, die op 45 punten staat, en Kevin Lasker, die op 41 punten staat, de concurrenten.

Michelovic van Velzen gaat er bij de paradarters met de rankingtitel vandoor. Cliff Ruiter en Arie van der Rassel zijn de andere top drie spelers, die op basis van de ranking een uitnodiging voor de Nederlandse selectie mogen verwachten.

Menno Lammers lijkt de titel bij de specials te gaan pakken. Geoffrey Weelink, de huidige nummer twee, moet immers zeven punten goed maken op Menno.

Aileen de Graaf neemt de rankingtitel over van Sharon Prins. Waarschijnlijk zullen Sharon, Anita van der Velden en Marjolein Noijens ook een plek in de selectie innemen. Zij vormen immers samen met Aileen de huidige top 4 met respectievelijk 53, 51 en 47 punten. Priscilla Steenbergen is met 39 punten de naaste belager, maar zal zelf een heel sterk toernooi moeten gooien om de top 4 te halen en dan nog hopen dat Marjolein er vroegtijdig uit ligt.

Bij de heren A lijkt de titelstrijd wederom spannend te worden. Dit jaar gaat het tussen titelverdediger Martijn Kleermaker en Jeffrey Sparidaans. Martijn heeft met 57 punten de beste papieren, maar Jeffrey staat slechts vier punten achter en kan de rankingtitel dus ook nog zeker pakken. De strijd om de selectieplekken is zeer open. Op dit moment zijn naast Martijn en Jeffrey ook Nick Crouwel, Wessel Nijman en Michael Busscher spelers in de top 6, die speelgerechtigd zijn voor de Nederlandse selectie. Er kloppen echter verschillende spelers, waaronder Luc Peters, Erik Hol, Michel van der Horst, Willem Mandigers en Chris Landman aan de deur van de top 6.

Bij de heren B heeft Lorenzo Pronk met een voorsprong van 8 punten op nummer twee Jurrit van Essen de beste papieren om de rankingtitel op te eisen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws