Ook oudgediende Darryl Fitton verlaat het BDO kamp na 17 jaar WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Ook oudgediende Darryl Fitton verlaat het BDO kamp na 17 jaar

Ook oudgediende Darryl Fitton verlaat het BDO kamp na 17 jaar

The Dazzler liet vandaag via zijn facebook weten na 17 jaar trouwe dienst bij de BDO en 16 World Championships te stoppen en de overstap te maken naar de PDC. Zijn goede vriend Tony O'Shea maakte al eerder bekend ook een gooi te gaan doen naar een tourcard bij de PDC. Naast Silverback en The Dazzler heeft ook Jamie Hughes laten weten dat zijn toekomst bij de PDC ligt.

Fitton gaat onder andere Q-school spelen en de challenge tour & UK en European Open Qualifiers. De Brit moet binnenkort ook geopereerd worden aan zijn heup waarna hij 3-maanden revalidatie nodig heeft. Fitton wil daarna pijnvrij zijn carrière een nieuwe impuls geven. Hij gaat er vanuit dat er minder reisuren gemaakt hoeven te worden als hij de BDO de rug toekeert.

De 55-jarige man uit het Engelse Urmston gooide in 2015 tijdens de Dutch Open in Assen een perfecte leg tegen Martin Adams en won in 2009 de Finder Darts Masters, ook wist hij in 2016 de BDO World Trophy te winnen. Uit zijn 16 Lakeside deelnames wist de Engelsman er geen te winnen, hij kwam driekeer tot de halve finale in Frimley Green. (2005, 2009 en 2017)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws