Ruim 3.600 inschrijvingen voor Dutch Open 2011 WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Ruim 3.600 inschrijvingen voor Dutch Open 2011

Ruim 3.600 inschrijvingen voor Dutch Open 2011

De teller van het aantal inschrijvingen voor de 33e editie van de Dutch Open staat inmiddels op ruim 3.600 stuks. Hierbij ontbreken nog de inschrijvingen die anders zijn gegaan dan via de Nederlandse manier waardoor het aantal inschrijvingen nog verder zullen oplopen. Tevens is het voor de jeugdspelers nog mogelijk om op zondag 6 februari ter plaatse in te schrijven. Overigens zijn de inschrijvingen van de Nederlandse selectie inmiddels wel verwerkt.

Zo’n 1.595 heren schreven zich in voor het heren singletoernooi en bij de dames staan er 176 op de deelnemerslijst. In het koppeltoernooi zullen 1.642 heren in actie komen die gezamenlijk 821 koppels vormen. Bij de dames nemen er 172 dames deel aan het koppeltoernooi die samen goed zijn voor 86 koppels. Daarnaast zal voor het eerst de Dutch Open Youth gelijktijdig worden gespeeld waarvoor in totaal 39 deelnemers zich hebben ingeschreven, bestaande uit 29 jongens en 10 meisjes. Nogmaals zal het aantal inschrijvingen nog stijgen aangezien inschrijvingen die niet via de Nedelandse manier zijn gegaan nog verwerkt dienen te worden. Tevens kan er voor de Dutch Open Youth op de dag zelf nog worden ingeschreven. Vorig jaar telde de Dutch Open Youth een deelnemersaantal van 122 jeugdspelers. Een volledig overzicht van de deelnemers tot dusver is te bekijken op www.dutchopendarts.nl.

Slechts 15 dagen rest ons nog tot dat in Veldhoven de 33e editie van de Dutch Open van start gaat. Daarom blikken we even terug op de eerdere edities en lichten we er een paar hoogtepunten uit. De laatste keer dat het heren singletoernooi werd gewonnen door een Nederlander was in 2006. Toen was Raymond van Barneveld in de finale met 3-2 te sterk voor Gary Anderson. De daaropvolgende edities gingen naar Engeland aangezien deze werden gewonnen door Scott Waites (2007), Robert Thornton (2008), Darryl Fitton (2009) en Martin Adams (2010). Voor het dames singletoernooi moeten we zelfs terug naar 2004 om de meest recente Nederlandse winnares van eigen bodem te aanschouwen. Francis Hoenselaar versloeg toen Trina Gullver met 3-1.

In het koppeltoernooi gaat het “The Dutch Crown” de laatste jaren een stuk beter af. Samen met Trina Gulliver pakte ze de titel in 2009 en 2010 en haar totaal aantal titels in de koppel komt uit op een ongekend aantal van 11 stuks. Bij de heren was er in 2009 sprake van een sensatie van Nederlandse bodem. Gino Vos en Rico Dera lieten van zich spreken en wisten voor een verrassing te zorgen door het koppeltoernooi op hun naam te schrijven. Ze versloegen in de finale Brian Woods en Robbie Green. Deze partij en overige wedstrijden van 2009 zijn terug te bekijken op www.dartsinmotion.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws