Six Nations Cup dag 1: Nederland begint sterk op Six Nations Cup WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Six Nations Cup dag 1: Nederland begint sterk op Six Nations Cup

Six Nations Cup dag 1: Nederland begint sterk op Six Nations Cup

De heren verschenen met 5 debutanten aan de oche. In de eerste ronde verloor Owen Roelofs op het nippertje van finalist Scott Taylor, Owen miste in de laatste leg enkele wedstrijdpijlen. De tweede finalist bij de heren kwam uit een fantastische Nederlandse halve finale: Danny van Trijp tegen Wesley Plaisier. Ondanks een fantastische gemiddelde van 107 gemiddeld van van Trijp, was het de ontketende Plaisier die met 4-2 de wedstrijd op zijn naam schreef. Zondag zien we Wesley Plaisier en Scott Taylor dus terug op het podium voor de finale. De andere Nederlandse heren kenden ook een goed begin van de Six Nations Cup. Patrick van den Boogaard gooide goed maar verloor van nummer 2 van de wereld Luke Littler en Kristiaan de Boer gooide erg goed op de trippels maar was iets te gretig op dubbels.

De Nederlandse dames kenden ook een uitstekend begin van de Six Nations Cup. Alle drie de dames wisten de kwartfinale te bereiken. Bij de laatste 8 nam Anca Zijlstra het op tegen wereldkampioen en Dutch Open Darts kampioene Beau Greaves. Anca bood knap tegenstand maar moest na een 2-1 voorsprong alsnog haar meerdere erkennen in de nummer één van de wereld. Lerena Rietbergen kwam in de kwartfinale 3-1 achter tegen Lorraine Winstanley, maar vocht zich knap terug en won dik verdiend met 4-3, terwijl Priscilla Steenbergen bij de laatste 8 een knappe en overtuigende 4-1 overwinning boekte op de ervaren Deta Hedman. Ook bij de dames zagen we dus twee Nederlanders terug aan de oche in de halve finales, maar niet tegen elkaar. Lerena en Priscilla gooiden een goede halve finale maar verloren nipt van de ervaren nummer 1 van de wereld Beau Greaves en Rhian O'Sullivan, de dame in vorm. Bij de dames krijgen we zondag dus een herhaling van de TOTO Dutch Open Darts finale, maar nu op het podium van de Six Nations Cup.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws