Stacy 'The Wish Granter' Bromberg op zestigjarige leeftijd overleden WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Stacy 'The Wish Granter' Bromberg op zestigjarige leeftijd overleden

Stacy 'The Wish Granter' Bromberg op zestigjarige leeftijd overleden

Maandag 13 februari bereikte ons het droevige bericht dat Stacy Bromberg op slechts zestigjarige leeftijd is overleden. Stacy woonde in Nevada, Las Vegas waar ze aan de gevolgen van kanker is overleden. Bromberg wist in 2010 bij de PDC de titel Unicorn Women's World Champion te behalen. Ze heeft in haar carrière van ruim 20 jaar vele titels weten te behalen en was een ambassadeur voor de sport. Samen met Mervyn King, John Henderson en Terry Jenkins speelde ze de groepsfase van de Grand Slam of Darts.

Al in 1995 haalde Bromberg de Winmau World Masters finale maar verloor van Sharon Colclough uit Engeland met 1-3. In 1997 won ze de WDF World Cup Pairs samen met Lori Verrier. In 2002 kwalificeerde ze zich voor de BDO Women's World Darts Championship maar verloor ze in de eerste ronde van Francis Hoenselaar uit Nederland met 0-2. Ze won in 2003 de Las Vegas Desert Classic in haar thuisstad Las Vegas. Ze versloeg tijdens de Las Vegas Desert Classic Deta Hedman uit Engeland met 6-4. Ook in 2004 haalde ze de finale maar verloor toen van Trina Gulliver met 5-6. In 2009 won ze de WDF World Cup van Julie Gore met 7-3.

Via social media stromen de condoleances binnen. De dartswereld is weer een icoon armer, we wensen haar familie, vrienden, bekende en collega's veel strekte met dit verlies.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws