United International Open Darts 2020 gaat niet door WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

United International Open Darts 2020 gaat niet door

United International Open Darts 2020 gaat niet door

Volgend weekend zou in Nederland het televisietoernooi United International Open Darts plaatsvinden. Dit toernooi stond gepland in het weekend van 6 maart tot en met 8 maart.

Het toernooi, dat voorheen werd gespeeld onder de naam West-Fries Open, zou vanaf dit jaar worden uitgezonden op de tv-zender NHSport waarmee Nederland weer een televisietoernooi zou hebben.

Tegenover Dartfreakz heeft de organisatie inmiddels bevestigd dat het toernooi echter geen doorgang zal vinden. Mogelijk dat een faillissement van de organisator parten speelt.

Update 18:00 uur: De organisatie heeft het volgende bericht op de website van het United International Open Darts geplaatst:

"Om aan alle onduidelijkheid een einde te maken hier een verklaring omtrent de aflasting van het evenement wat volgend weekend zou plaats vinden.

Ik, wij, als organisatie hebben ons de afgelopen 5 jaar met lief en leed geheel vrijwillig ingezet. Alleen om voor de darters een mooi evenement neer te zetten. Het doet mij ontzettend veel pijn dat ik tot dit besluit heb moeten komen.

Het is dit jaar helaas niet gelukt. Tot het einde aan toe is gekeken naar een oplossing om het alsnog door te laten gaan.

Graag wil ik iedereen die de afgelopen 4 edities is geweest danken voor het vertrouwen. De vrijwilligers voor hun inzet en tijd, en de sponsoren en leveranciers voor hun diensten."

Update 18:30 uur: Ook de Nederlandse Darts Bond heeft gereageerd op het nieuws dat de United International Open Darts geen doorgang zal vinden:

"Van 6 tot 8 maart zou de United International Open Darts gehouden worden. Vandaag heeft de Nederlandse Darts Bond van de organisatie te horen gekregen dat dit toernooi geen doorgang zal vinden. Klik hier voor bericht van de organisatie.

De United International Open Darts is een toernooi van een particuliere organisatie en geen toernooi van de NDB. De NDB is als nationale bond alleen betrokken bij de aanvraag van internationale rankingpunten en staat verder volledig los van organisatie. Indien een internationaal toernooi ook daadwerkelijk gespeeld wordt is momenteel de nationale bond in het betreffende land verantwoordelijk dat het prijzengeld waarmee geadverteerd werd ook wordt uitbetaald aan de spelers. Dit geldt uitdrukkelijk niet voor overige kosten, zoals het vergoeden van inschrijfgeld en/of reiskosten voor spelers indien een toernooi geen doorgang vindt.

De NDB betreurt deze situatie voor de spelers en hoopt op een nette afwikkeling voor de spelers en alle betrokkenen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws