Vooruitblik op Dutch Open 2024 met een flinke stijging in het aantal deelnemers WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Vooruitblik op Dutch Open 2024 met een flinke stijging in het aantal deelnemers

Vooruitblik op Dutch Open 2024 met een flinke stijging in het aantal deelnemers

Een prachtig aantal deelnemers doet mee aan de TOTO Dutch Open Darts 2024. In totaal zijn er 6.677 inschrijvingen.

“Dit is natuurlijk een prachtig resultaat waarmee we zelfs de topjaren voor corona hebben ingehaald qua deelnemersaantallen. Darts is populair en dat zien we terug in de aantallen. De voorbereidingen op dit grote evenement zijn al enige tijd gaande en we gaan er alles aan doen om van de 2024 editie weer een geweldig feest te maken voor alle deelnemers en toeschouwers”, aldus toernooidirecteur Paul Engelbertink.

Aantallen
In totaal doen er 688 heren en 67 dames mee aan het warming up toernooi op donderdag 1 februari. Op de vrijdag staat traditiegetrouw het koppeltoernooi op het programma. Hier doen 1.707 herenkoppels aan mee en 174 dameskoppels. Vorig jaar waren dit 1.332 herenkoppels en 144 dameskoppels.

Op zaterdag gaan we verder met het singletoernooi voor senioren. Bij de heren verschijnen er 3.422 heren aan de oche. In 2020 - de laatste editie voor corona - waren dit er 3.373 en vorig jaar 2.693. Bij de dames zien we ook een stijging t.o.v. vorig jaar. Tijdens de afgelopen editie deden er 278 dames mee in Assen en dit jaar komen er 320 dames om deel te nemen.

Ook de jeugdaantallen zitten weer in de lift. Zo doen er 144 junioren, 49 aspiranten en 23 meisjes mee aan het jeugdtoernooi op zondagmorgen. Tijdens de laatste editie waren dit 92 junioren, 26 aspiranten en 17 meisjes. Een mooie stap voorwaarts!

Ook in de verschillende categorieën bij de paradarters zien we weer een groei. Zo doen er 18 koppels mee, waar dit er vorig jaar 13 waren. Aan het paradarts single toernooi voor rolstoelers doen 24 spelers mee en een jaar eerder waren dit 20 spelers. Bij de staande paradarters komen er 41 darters in actie. In 2023 deden er 36 spelers mee in deze categorie. Ook hier een mooie ontwikkeling in de aantallen.

Loting en spelerskaarten
De inschrijving is inmiddels gesloten en eind deze week zal de loting bekend gemaakt worden. Daarna zullen ook de spelerskaarten verstuurd worden.

Entree tickets
Wil je komen kijken in De Bonte Wever in Assen? Koop dan alvast je kaartjes door hier te klikken.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws