WDF EK jeugd: Brons voor Pim van Bijnen, Roes/V.Lierop in finale WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

WDF EK jeugd: Brons voor Pim van Bijnen, Roes/V.Lierop in finale

WDF EK jeugd: Brons voor Pim van Bijnen, Roes/V.Lierop in finale

Donderdag stonden de eerste officiële wedstrijden op het programma in Boedapest. In de ochtend was het tijd voor het singeltoernooi bij de jongens. Na de lunch speelden de meisjes het koppeltoernooi en ging het jongens singeltoernooi verder tot en met de halve finale. Ook de poulefase in het koppeltoernooi bij de jongens werd gespeeld.

Singeltoernooi jongens

In het singeltoernooi bij de jongens waren er een aantal Nederlanders die goede zaken deden. Tinus van Tiel, Pim van Bijnen en Bradly Roes overleefden de poulefase en mochten zo dus door richting de knock-outfase. Hierin wisten de drie Nederlanders hun eerste wedstrijd te winnen. Helaas ging Van Tiel eruit bij de laatste 16. Roes en Van Bijnen wonnen wel en waren beiden terug te vinden in de kwartfinale. Hierin verloor Roes helaas van Archie Self. Van Bijnen won wel en mocht zich dus melden in de halve finale. Ook hier wist Archie Self weer te winnen van een Nederlander, Van Bijnen moest dus genoegen nemen met het halen van de halve finale.

Littler en Self wisten de finale te halen. Luke Littler verloor in de poulefase nog een wedstrijd, maar won hierna alle duels. Hij zal dus aantreden in de finale waarin hij het gaat opnemen tegen landgenoot Archie Self.

Koppeltoernooi meisjes

Het duo Tessin en Van der Velde mocht namens Nederland uitkomen in het koppeltoernooi bij de meisjes. Zij wisten de poule met Italië en Slowakije te overleven en mochten dus door naar de knock-outfase. Hierin trof het duo Turkije. Helaas ging deze wedstrijd in de kwartfinale met 3-1 verloren. Het Turkse team bestaande uit Karaman en Gemi bleek later ook de finalist te zijn en zal het in deze finale opnemen tegen Hongarije. Kovacs en Turai spelen namens Hongarije.

Koppeltoernooi jongens

Namens Nederland waren er twee duo's die zich in het koppeltoernooi mochten bewijzen. Het ene duo was Van Bijnen/Van Tiel en het andere duo bestond uit Roes/Van Lierop. Van Bijnen en Van Tiel werden eerste in een poule met Gibraltar, Wales en IJsland. Zij gingen dus door naar de volgende fase. Helaas verloren ze van de Tsjechen.

Roes en Van Lierop werden ook eerste in hun poule. In deze poule speelden ze tegen Finland, Oostenrijk, Letland en Engeland. Ze stonden dit toernooi erg goed te gooien en haalden dan ook de finale. Hierin zullen ze het opnemen tegen het sterke Engeland.

Bekijk hier alle resultaten:

Meisjeskoppel knock-outfase
Jongenssingel knock-outfase
Jongenssingel poulefase
Meisjeskoppel poulefase
Jongenskoppel poulefase

LIVE updates door de NDB:

https://twitter.com/ndbdarts

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws