WDF Ranking: Baetens en Greaves aan kop WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

WDF Ranking: Baetens en Greaves aan kop

WDF Ranking: Baetens en Greaves aan kop

Na de internationale toernooien van afgelopen weekend in Wales en Litouwen is de WDF Ranking weer bijgewerkt. Bij de heren gaat Andy Baetens aan kop, ook al speelde hij afgelopen weekend geen WDF-toernooi, maar het Belgian Darts Open in Wieze. Beau Greaves won twee toernooien in Wales en heeft inmiddels een enorme voorsprong op haar concurrenten.

Andy Baetens uit België heeft tot dusver een geweldig jaar bij de WDF. Hij won dit jaar al het Denmark Open, de Croatian Masters, de Denmark Masters en het Croatian Open. Eind 2022 waren er al toernooizeges in Brugge en Tsjechië. Baetens staat nu met 928 punten bovenaan de WDF Ranking bij de heren, maar heeft Jelle Klaasen (875) niet ver achter zich.

Klaasen won in maart dit jaar nog de Budapest Masters, maar pakte het grootste deel van zijn punten in 2022. Vooral zijn Dutch Open-titel van vorig jaar juni en zijn eindzege op de Irish Open in november zorgden voor de helft van zijn WDF-punten.

De eerstvolgende Nederlanders op de WDF Ranking zijn Wesley Plaisier (9) en Chris Landman (10). Verder vinden we Alexander Merkx (19), Moreno Blom (23) en Dennie Olde Kalter (28) terug op de ranglijst. Berry van Peer won in januari het Dutch Open in Assen en staat daardoor op plek 35.

Beau Greaves

Bij de dames is Beau Greaves al enige tijd oppermachtig op het WDF-circuit. Greaves heeft meer dan twee keer zoveel punten dan Aileen de Graaf, die tweede staat op de ranking. Het palmares van Beau Greaves dit jaar is indrukwekkend. Zij won dit jaar het Romanian Open, de Isle of Man Classic, de Welsh Classic, het Welsh Open, het Romanian Classic en de Isle of Man Masters.

Aileen de Graaf won in januari dit jaar met het Dutch Open haar enige internationale titel van 2023. Het grootste gedeelte van haar punten behaalde ze vorig jaar, met titels in Zweden, Brugge en Assen. Op de zevende plaats van de WDF Ranking vinden we Aletta Wajer, die dit jaar twee internationale toernooien op haar naam schreef. Anca Zijlstra volgt op plaats tien.

Noa-Lynn van Leuven is de afgelopen weken bezig aan een opmars. Zij staat momenteel vijftiende op de WDF Ranking en haalde anderhalve week terug een flinke portie punten door de winst van het Denmark Open. Ook Priscilla Steenbergen (21) heeft de aansluiting nog te pakken. Zij won in november vorig jaar de Italian Grand Masters.

Dit weekend: Cyprus

Komend weekend staan de volgende WDF-toernooien alweer op het programma. Van vrijdag 12 mei tot en met zondag 14 mei wordt er gespeeld in Limassol op Cyprus. Het gaat om de Cyprus Classic en de Cyprus Masters. Begin juni worden vervolgens het zilver-gerankte Swiss Open en het Helvetia Open gehouden.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws