WDF Slovak Open twee Belgen en een Nederlander L16, Kelly Streef beste Nederlandse dame WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

WDF Slovak Open twee Belgen en een Nederlander L16, Kelly Streef beste Nederlandse dame

WDF Slovak Open twee Belgen en een Nederlander L16, Kelly Streef beste Nederlandse dame

Het WDF Slovak Open, een zilveren categorie toernooi van de World Darts Federation met een herenprijs van €6.420,00, vond plaats op zaterdag in de x-bionic® sphere arena in Samorín. Dit prestigieuze evenement heeft al enkele opmerkelijke kampioenen voortgebracht, waaronder Wesley Harms in 2019 en Chris Landman in 2020. Vorig jaar kroonde de Duitser Liam Maendl-Lawrance zich tot kampioen van 2023.

Voor de dames, met een prijzenpot van €1600, was Irina Armstrong uit Duitsland de kampioene van vorig jaar. Dit jaar zien we de spanning stijgen met de finale tussen Paige Pauling en Martina Sulovska. De Engelse Paige Pauling, slechts 15 jaar oud, heeft al indruk gemaakt door vorig jaar de meisjeskampioenschapstitel te veroveren en nu kans te maken op de damestitel. In de laatste 16 versloeg ze de Nederlandse Anca Zijlstra met 4-2, en nu staat ze voor een spannende strijd in de finale tegen Sulovska. Kelly Streef is de beste Nederlandse dame, Streef verloor in de kwartfinale met 4-0 van Anna Votavová.

In het herentoernooi kijken we uit naar de confrontatie tussen Benjamin Pratnemer en Laszlo Kadar in de finale. Laszlo Kadar, bijgenaamd 'The Teacher', heeft al een indrukwekkende prestatie geleverd door Tomislav Rosandic met 4-1 te verslaan en zich te plaatsen voor de finale. De 54-jarige Roemeen won dit evenement eerder in 2022 en streeft ernaar zijn vijfde rankingtitel binnen te halen in het WDF-systeem.

Natuurlijk waren er ook enkele teleurstellingen voor de Belgische spelers. Voormalig WDF Wereld Nummer 1 Brian Raman zag zijn campagne eindigen in de laatste 128, waar hij met 4-1 werd verslagen door Tomas Houdek uit Tsjechië. Ook de Belgische Philip Van Gasse verloor in de laatste 16 met 2-4 van Jaroslav Kostelny, terwijl de 26-jarige Sybren Gijbels het onderspit dolf tegen Štefan Hájek met 4-3.

Raymond van der Ende, de beste Nederlander van het toernooi, vocht zich een weg door de laatste 64 door de Tsjech Tomas Houdek te verslaan, maar vond zijn waterloo in de laatste 16, waar hij met 4-2 verloor van Benjamin Pratnemer, die nu in de finale staat.

De finale van het WDF Slovak Open stond gepland op zaterdag, we hebben geen resultaten kunnen vinden waardoor het lijkt dat het schema is aangepast en de finales op zondag gespeeld zullen worden.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws