The Duffman Neil Duff wint allereerste dubbel in en uit MODUS Super Series algemeen nieuws
algemeen nieuws

The Duffman Neil Duff wint allereerste dubbel in en uit MODUS Super Series

The Duffman Neil Duff wint allereerste dubbel in en uit MODUS Super Series

De zevende serie van de MODUS Super Series heeft het format aangepast door het gebruik van het 'dubbel in en uit' systeem, zoals we dat kennen van de World Grand Prix.

'Finals Night' vond plaats op zaterdag en werd gespeeld door de beste 6 spelers, die van maandag tot en met vrijdag de groepswedstrijden speelden. Jim McEwan won de groep A, terwijl de top 3 van groep B, bestaande uit Connor Scutt, Conan Whitehead en James Wilson, samen met de top 2 van groep C, Darryl Pilgrim en Neil Duff, zich ook kwalificeerden voor 'Finals Night'.

Op zaterdagavond wist Conan Whitehead geen enkele leg te winnen, en Connor Scutt slaagde er niet in de halve finale te bereiken. Scutt verloor nipt van James Wilson en met 3-1 van Darryl Pilgrim, waardoor hij net tekortkwam voor de halve finale.

In de halve finale miste Darryl Pilgrim twee matchdarts waarna Neil Duff 94 uitgooide voor een plek in de finale, in de andere halve finale wist voormalig Champions week kampioen Jim McEwan te winnen met 1-3 van James Wilson.

In de finale stond de 51-jarige WDF Lakeside wereldkampioen uit 2022, Neil Duff, tegenover de Schot Jim McEwan. De finale werd gekenmerkt door enkel breaks. In de beslissende leg kreeg "Chucky" Jim McEwan een kans vanaf 170, maar hij miste de tweede triple 20, waarna hij wel de bull wist te raken. Neil Duff stond op 47 en gooide deze uit met 2 darts, waardoor hij de eerste winnaar van de Champions Week werd.

In de MODUS-arena in Portsmouth heeft Neil Duff zich geplaatst voor de 'Finals Week', die zal plaatsvinden in de 13e speelweek, waar de 12 winnaars van de week met elkaar zullen strijden om de hoofdprijs van £20.000. De zes winnaars van 'Finals Week' zijn Conan Whitehead, Raymond Smith, Luke Littler (2x), Jim McEwan en Scott Taylor.

Halve finale
Neil Duff vs. Darryl Pilgrim 3-2
James Wilson vs. Jim McEwan 1-3

Finale
Neil Duff vs. Jim McEwan 3-2

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws