World Cup: Maikel naar halve finale, Layla kwartfinalist, heren laatste 16 WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

World Cup: Maikel naar halve finale, Layla kwartfinalist, heren laatste 16

World Cup: Maikel naar halve finale, Layla kwartfinalist, heren laatste 16

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 31 oktober 2015 wordt in Kemer in Turkije de WDF World Cup gespeeld. Het unieke aan de World Cup 2015 editie is dat er voor het eerst gespeeld gaat worden met teams van vier heren, vier dames, twee jongens en twee meisjes. Voorheen bestonden de damesteams altijd uit twee dames en mochten de landen één jongen en één meisje afvaardigen.

Wesley Harms, Richard Veenstra, Jeffrey Sparidaans en Danny Noppert zullen het Nederlands herenteam vertegenwoordigen tijdens de WDF World Cup 2015 in Turkije. Anca Zijlstra, Carla Molema, Rilana Erades en Karin Krappen zijn het ijzersterke dames kwartet dat afgevaardigd zal worden. Het team wordt compleet gemaakt met Maikel Verberk, Justin van Tergouw, Layla Brussel en Kyana Frauenfelder die uitkomen namens de jeugd.

Hans Senders is meegereisd naar Turkije als herenbondscoach, Karin ten Kate als damesbondscoach en Hermien Straten als jeugdbondscoach.

Vandaag speelde het herenteam, de dameskoppels en de jongens en de meisjes singels. Het herenteam verloor in de poule alleen van Engeland, waardoor ze tweede eindigde in de poule. Hierdoor moesten ze bij de laatste 16 tegen Wales. In deze wedstrijd wisten Wesley Harms, Danny Noppert en Richard Veenstra allen een keer te winnen, waardoor we helaas met 9-3 verloren.

Beide dameskoppels stranden bij de laatste 32. Rilana Erades en Carla Molema verloren met 4-1 van de Zuid-Afrikaanse dames Johanna Oosthuizen en Tanya Thomas. Anca Zijlstra en Karin Krappen sneuvelden tegen de Iraanse dames Sonya J Gharghy en Mona F Falah.

Bij de meisjes wist Kyana Frauenfelder al haar poulewedstrijden met 4-3 te winnen. Layla Brussel verloor in de poule alleen van de Australische Tiarna Smith. Hierdoor eindigde Layla tweede in de poule. Helaas moesten Kyana en Layla bij de laatste 16 tegen elkaar. Layla wist hier met 4-0 te winnen, maar moest in de kwartfinale met 4-2 haar meerdere erkennen in de Russische Veronica Koroleva.

Zowel Maikel Verberk als Justin van Tergouw wisten al hun poulewedstrijden te winnen. Justin van Tergouw moest helaas bij de laatste 16 zijn meerdere erkennen in de Zweed Hampus Norstrom. Maikel Verberk wist door te dringen tot de halve finale door te winnen van de Schot Craig Johnston en de Zuid-Afrikaan Daemon Steffens. Deze halve finale zal hij spelen tegen de Engelsman Chris Gower.

Het programma voor vandaag, de updates van vandaag, de uitslagen vanaf de laatste 16 en de loting zijn hieronder te bekijken.

Dinsdag 27 oktober (Nederlandse tijden):
09:30 uur - Men Team RR and Last 16.
10:00 uur - Girls Singles RR and Quarter-Finals.
10:30 uur - Women Pairs up to and including Quarter-Finals.
11:00 uur - Boys Singles RR and Quarter-Finals.

Update 20:55:
Het Nederlandse team verloor met 9-3 van Wales, nadat we 4-0 achter kwamen, gaven Wesley Harms en Danny Noppert ons weer wat hoop door respectievelijk te winnen van Wayne Warren en Mark Layton. Richard Veenstra wist er nog 3-6 van te maken door Mark Layton te verslaan, maar ook hij kon niet voorkomen dat het herenteam uitgeschakeld werd.

Update 20:00 uur: Maikel Verberk wist de halve finale te bereiken. Layla Brussel moest helaas in de kwartfinale haar meerdere erkennen in de Russische Veronica Koroleva.

Update 18:45 uur: Ook de laatste 16 van de jongens en meisjes zullen onderaan dit artikel bijgehouden worden.

Update 18:35 uur: De dameskoppels zijn klaar voor vandaag. De halve finalisten zijn bekend. De uitslagen vanaf de laatste 16 staan onderaan dit artikel.

Update 18:10 uur: De loting voor de laatste 16 bij de meisjes en jongens is bekend. Kyana Frauenfelder en Layla Brussel moeten helaas tegen elkaar. Justin van Tergouw en Maikel Verberk komen elkaar op zijn vroegst in de finale tegen. Justin speelt bij de laatste 16 tegen de Zweed Hampus Norstrom, terwijl Maikel de Schot Craig Johnston tegen komt. De Belg Lorenzo Schmelcher speelt tegen de Engelsman Daniel Perry. Indien Justin en Lorenzo allebei winnen spelen ze in de kwartfinale tegen elkaar. Het volledige schema vanaf laatste 16 jongens en meisjes staat hieronder bij de loting.

Update 16:45 uur: Maikel Verberk wint ook zijn laatste poulewedstrijd. Hij zegeviert met 4-1. Justin van Tergouw wint zijn laatste poulewedstrijd met 4-0 en is dus net zoals Maikel Verberk als groepshoofd door naar laatste 16.

Update 16:40 uur: Het Nederlandse herenteam verloor enkel hun laatste groepswedstrijd tegen Engeland, maar zijn wel door naar de laatste 16.

Update 16:25 uur: Ook Liselotte Bracke verliest haar laatste wedstrijd. Ditmaal met 4-3.

Update 16:10 uur: Layla Brussel wint haar laatste partij met 4-2, terwijl Kyana Frauenfelder voor de derde keer op rij met 4-3 zegeviert. Layla Brussel is tweede in haar poule geworden, doordat de Australische Tiarna Smith al haar partijen wist te winnen. Zodoende mogen zowel Kyana Frauenfelder als Layla Brussel zich op gaan maken voor de laatste 16.

Update 16:00 uur: Tamara van der Meirsch verliest ook haar derde partij.

Update 15:25 uur: Hierbij een update met hoe de Belgische jongens, dames en heren het doen, aangezien ook zij naast de Belgische meisjes en Nederlanders aandacht verdienen natuurlijk. De Belg Bryan Snyders heeft met 4-2 gewonnen van de Tsjech Marek Necas en 4-3 verloren van de Turk Enes Ekrem Eser. De Belg Lorenzo Schmelcher heeft 4-3 verloren van de Duitser Kevin Troppmann en 4-1 gewonnen van de Julian Peuter uit Oostenrijk. De Belgische dames Jill Desmedt en Lynn Taeymans hebben de laatste 16 bereikt door met 4-1 te winnen van het Roemeense koppel Cimpoca/Comeaga en 4-0 van de Oostenrijkers Spitzer en Brandstatter. Ze treffen bij de laatste 16 Forsmark en Soderstrom uit Zweden. Ook het andere Belgische dameskoppel, Nicole Delie en Kathy Geeraerts, is doorgedrongen tot de laatste 16, waarin ze zullen spelen tegen de Zwitsers Stoop en Vonrufs. Delie en Geeraerts wonnen met 4-3 van O'Neill en Mullan en 4-1 van Lusaite en Rimkeviciute uit Litouwen. Het Belgische herenteam won met 9-6 van Zweden, nadat ze, zoals reeds vermeld, met 9-0 Trinidad & Tobago hebben verslagen.

Update 14:35 uur: Beide dameskoppels strandden bij de laatste 32. Rilana Erades en Carla Molema verloren met 4-1 van de Zuid-Afrikaanse dames Johanna Oosthuizen en Tanya Thomas. Anca Zijlstra en Karin Krappen sneuvelden tegen de Iraanse dames Sonya J Gharghy en Mona F Falah.

Update 14:00 uur: Het ziet er niet goed uit voor de Belgische meiden. Tamara van der Meirsch verliest wederom met 4-1, terwijl Liselotte Bracke met 4-0 verliest.

Update 13:20 uur: Het Belgische herenteam won hun eerste poulewedstrijd met 9-0 van Trinidad & Tobago.

Update 12:05 uur: Zoals in onderstaande tweets te lezen valt, zal Layla Brussel gewoon meedoen vandaag. Slecht nieuws voor onze Zuiderburen, zowel Liselotte Bracke als Tamara van der Meirsch verliezen hun eerste singel met 4-1.

Update 10:15 uur: Kyana Frauenfelder zal rond 11.30 uur in de poule beginnen tegen de Duitse Nina Puls. Verder treft ze ook de Oostenrijkse Sophie Fasching, rond 13.30 uur, en Nasim Aminparsa, rond 15.30 uur, uit Iran in haar poule. Layla Brussel is ingedeeld in een poule met de Engelse Chelsea Williamson, de Australische Tiarna Smith en Veronika Andrasova uit Tsjechië. Haar speeltijden zijn gelijk aan die van Kyana Frauenfelder.
Maikel Verberk speelt zijn eerste poulewedstrijd rond 12.30 uur tegen de Tsjech Martin Hochman. Rond 14.30 is de Ier Brendan Casey zijn tegenstander. In zijn laatstepoulewedstrijd treft hij Amir M Aminigilvan uit Iran. Justin van Tergouw opent tegen de Deen Nicolai Rasmussen. Zijn tweede tegenstander is de Zweed Mattias Flodin en hij sluit zijn poule af tegen Zander Stoltz uit Zuid-Afrika. Justins speeltijden zijn gelijk aan die van Maikel.

Update 08:30 uur: Voor Layla Brussel begint het toernooi vervelend. Ze heeft namelijk een voetblessure opgelopen maar er wordt alles aan gedaan om toch aan de oche te kunnen verschijnen.
.
[adrotate banner="54"]
.
Met dank aan de Nederlandse Darts Bond voor onderstaande twitter-updates.
[hb_twitter_feed]

Meisjes singles
Laatste 16
Veronica Koroleva (Rus) - Jamie O'Connor (Ier) 4-0
Kyana Frauenfelder (Ned) - Layla Brussel (Ned)
0-4
Barbora Hospodarska (Tsj) - Gayle Maxwell (Sch) 3-4
Tayla Carolissen (Z-Af) - Elizma Oosthuizen (Z-Af) 4-3
Deniz Hashtbaran (Iran) - Danielle Ashton (Eng) 4-2
Vivien Czipo (Hon) - Kitti Neumajer (Hon) 4-0
Tiarna Smith (Aus) - Nina Puls (Dui) 3-4
Christina Schuler (Dui) - Angela Clarke (Aus) 4-1

Kwartfinale
Veronica Koroleva (Rus) - Layla Brussel (Ned) 4-2
Gayle Maxwell (Sch) - Tayla Carolissen (Z-Af) 0-4
Deniz Hashtbaran (Iran) - Vivien Czipo (Hon) 4-1
Nina Puls (Dui) - Christina Schuler (Dui) 3-4

Halve finale
Veronica Koroleva (Rus) - Tayla Carolissen (Z-Af)
Deniz Hashtbaran (Iran) - Christina Schuler (Dui)

Jongens singles
Laatste 16
Daniel Perry (Eng) - Lorenzo Schmelcher (Bel) 3-4
Justin van Tergouw (Ned)
- Hampus Norstrom (Zwe) 2-4
Rusty Jake Rodriguez (Oos) - Martin Hochman (Tsj) 4-0
Gyorgy Voroshazi (Hon) - Hayden Lane (Aus) 4-1
Dameon Steffens (Z-Af) - Marek Necas (Tsj) 4-1
Maikel Verberk (Ned)
- Craig Johnston (Sch) 4-2
Chris Gower (Eng) - Nicolai Rasmussen (Den) 4-2
Kevin Troppmann (Dui) - Nico Schlund (Dui) 4-2

Kwartfinale
Lorenzo Schmelcher (Bel) - Hampus Norstrom (Zwe) 3-4
Rusty Jake Rodriguez (Oos) - Gyorgy Voroshazi (Hon) 4-0
Daemon Steffens (Z-Af) - Maikel Verberk (Ned) 0-4
Chris Gower (Eng) - Kevin Troppmann (Dui) 4-2

Halve finale
Hampus Norstrom (Zwe) - Rusty Jake Rodriguez (Oos)
Maikel Verberk (Ned)
- Chris Gower (Eng)

Herenteam
Laatste 16
Schotland - Litouwen 9-3
Ierland - VS 9-2
Wales - Nederland 9-3
België
- Finland 2-9
Engeland - Rusland 9-3
Australië - Zweden 9-7
Noord Ierland - Hongarije 9-5
Duitsland - Noorwegen 8-9

Kwartfinale
Schotland - Ierland
Wales - Finland
Engeland - Australië
Noord Ierland - Noorwegen

Dameskoppels
Laatste 16
Hedman/Sherrock (Eng) - Fekete/Kiss (Hong) 4-0
Lapina/Romanova (Rus) - Thomas/Oosthuizen (Z-Af) 1-4
Forsmark/Soderstrom (Zwe) - Desmedt/Taeymans (Bel) 4-0
Hammond/Burn (Aus) - Lawson/Smith (Sch) 4-1
David/Krol (Noo) - Hepburn/Cowan (Sch) 4-3
Gharghy/Falah (Iran) - Ashton/Brookin (Eng) 0-4
Ciofi/Piccol0 (Ita) - Byrne/Breen (Ier) 3-4
Stoop/Vonrufs (Zwi) - Delie/Geeraerts (Bel) 4-3

Kwartfinale
Hedman/Sherrock (Eng) - Thomas/Oosthuizen (Z-Af) 4-3
Forsmark/Soderstrom (Zwe) - Hammond/Burn (Aus) 1-4
David/Krol (Noo) - Ashton/Brookin (Eng) 1-4
Byrne/Breen (Ier) - Stoop/Vonrufs (Zwi) 4-0

Halve finale
Hedman/Sherrock (Eng) - Hammond/Burn (Aus)
Ashton/Brookin (Eng) - Byrne/Breen (Ier)

WDF World Cup 2015 loting
Loting Heren:
Heren Team groep 1t/m4
Heren Team groep 5t/m8
Heren Koppels

Heren Singles

Loting Dames:
Dames Team groep 1t/m4
Dames Team groep 5t/m8
Dames Koppels
Dames Singles

Loting Jeugd:
Jongens Koppels
Jongens Singles
Jongens Singles 5t/m8
Jongens singles laatste 16

Meisjes Koppels
Meisjes Singles 1t/m4
Meisjes Singles 5t/m8
Meisjes singles laatste 16

Jeugd Mix Koppels 1t/m4
Jeugd Mix Koppels 5t/m8

Voor een blik op de historie klik hier.

Foto: NDB twitter

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws