Wereldtoppers aanwezig bij vierde MariFlex Open Darts toernooi WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Wereldtoppers aanwezig bij vierde MariFlex Open Darts toernooi

Wereldtoppers aanwezig bij vierde MariFlex Open Darts toernooi

Komend weekeinde komt de wereldtop darts naar Oud Gastel. Dan zal namelijk het vierde internationale MariFlex Open Darts toernooi worde gespeeld. Het is een WDF/BDO en Zuiderduin Masters geranked dartstoernooi met een totale prijzenpot van maar liefst € 18.700,00. Voor de BDO ranking is dit een categorie B toernooi met 22 punten voor de winnaar. Voor de wereldtop genoeg reden om zich aan te melden om zo de nodige punten niet mis te lopen. Het totaal aantal inschrijvingen voor het weekeinde is 739. Dit is voor de koppeltoernooien op de zaterdag en de singles op zondag.

Onder de 381 heren die zich voor het singletoernooi aangemeld hebben bevinden zich regerend o.a. Lakeside World Champion en de nummer 1 van de wereld, Martin Adams. Ook World Cup winnaar, Tony O’Shea, is van de partij. Ook Darryl Fitton die tijdens de Zuiderduin Masters afgelopen December nog een 9-darter gooide en later dit toernooi won is van de partij. Zo ook nummer 2 op de wereldranglijst Steve West en zijn broer Tony West. Ook zullen de Schotten Ross Montgomery en John Henderson erbij zijn en natuurlijk zijn er nog veel toppers uit Nederland aanwezig komend weekend.

Joey ten Berge zal van de partij zijn. Gisteren verloor hij nog de finale van het Isle of Man Open. Willy van der Wiel, momenteel elfde op de wereldranglijst, en ook aankomende talenten zoals Michel van der Horst en Gino Vos staan op de lijst deelnemers. Bij de dames zien we onder meer de winnares van Open Schotland, Lorraine Farlam. Daarnaast ook Dee Bateman en Deta Hedman uit Engeland en de Russische Irina Armstrong. Ook de dames uit de top van het Nederlandse dartscircuit zullen aanwezig zijn waaronder o.a. Carla Molema, Francis Hoenselaar, Karin Krappen en Floortje van Zanten.Vanuit België ook een flink aantal deelnemers waarvonder Kim Huybrechts en Geert de Vos als toppers van onze Zuiderburen.

Naast deze twee toernooien voor de senioren is er zondag ook een toernooi voor jongens en meisjes. De winnaars van deze toernooien alsmede de winnende dame en heer van het singletoernooi ontvangen een startbewijs voor deelname aan de Winmau World Masters. Het MariFlex Open is een onderdeel van de International Darts Tour of the Lowlands. Dit is een samenwerking van dire grote Nederlandse en drie grote Belgische toernooien met als doelstelling de dartssport beter te promoten. De zes toernooien samen zijn opgenomen in een eigen IDTL ranking met een extra prijzenpot van € 10.000,00 en startbewijzen voor het enige topdartsevenement dat we nog in Nederland hebben, de Zuiderduin Masters.

Kansen genoeg dus voor de deelnemers om zich te plaatsen voor een topevenement en dat is terug te lezen in de imposante lijst deelnemers die dit weekeinde gaan strijden om de titel, de punten en het prijzengeld.

Het programma van het 4e MariFlex Open Darts is als volgt:
Zaterdag 20 maart: Mixed koppels, dames- en herenkoppels.
Zaal open om 9.00 uur, aanvang toernooi 10.00 uur. Aan het eind van de middag zullen alle finales op het podium worden gespeeld.

Zondag 21 maart: Jongens-, meisjes-, dames- en herensingles.
Zaal open om 9.00 uur, aanvang toernooi 10.00 uur.
Ook hier zullen alle finales op het podium worden gespeeld. De halve finales van het heren singletoernooi worden eveneens op het podium gespeeld.

Locatie: ’t Veerhuis
Straat: Veerkenseweg 22
Postcode: 4751 CS
Plaats: Oud Gastel

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws