Zuiderduin Masters dubbel feest! WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Zuiderduin Masters dubbel feest!

Zuiderduin Masters dubbel feest!

De Zuiderduin masters viert deze editie dubbel feest, het hotel bestaat dit jaar 30 jaar en de Masters viert haar 10de editie. Tijd om eens terug te kijken naar de Masters geschiedenis. Drie van de negen officiële Masters edities gingen naar een Nederlander, het was Raymond van Barneveld die dit prestigieuze toernooi 3x op zijn naam wist te schrijven. In 2001 deed The Man dit voor de eerste keer tegen een gigant van formaat. Andy The Viking Fordham was de tegenstander van onze landgenoot die met 5-1 zijn eerste "Doeland Grand Masters" titel behaalde. Van 2001 tot 2004 werd de "Doeland Grand Masters" gehouden, alleen Tony David wist ook een editie op zijn palmares te zetten. Maarliefst 3 van de 4 "Doeland Grand Masters" edities gingen naar Barney. we moeten echter nog een stapje terug in de tijd, in 2000 werd het startschot gegeven voor de Grand masters. Wolfie Martin Adams wist de allereerste editie te winnen van Steve Beaton, Adams verkeerde in een bloedvorm en speelde een super finale tegen Beaton. Met een gemiddelde van 97.05 wist hij uiteindelijk de overwinning op te eisen met 5-4. In 2000 werd de enige editie van de "European Grand Masters" gehouden, zoals gezegd waren de jaren 2001 tm 2004 de "Doeland Grand Masters" en in 2005 verbond Leendesk haar naam aan de Masters "Leendesk Masters".

In 2006 is er geen Masters gehouden waarna in maart 2007 de "Dutch Grand Masters" op de agenda stond. Helaas zou ook de 2007 editie van de Masters in het water komen te vallen door een gebrek aan sponsoren. Later in 2007 hing dartminded Nederland de vlag uit, het Masters toernooi van Nederland vond een nieuwe hoofdsponsor waardoor dit mooie speciale event doorgang kon vinden. Hotel Zuiderduin heeft vanaf 2007 haar naam verbonden aan dit prestigieuze toernooi van wereld formaat. Nu in 2010 vieren we de 10de officiële Masters editie en het 30 jarig bestaan van Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee.

In 2008 werd de Zuiderduin Masters uitgebreid met een dames toernooi. vijf 'beste' dames van de Zuiderduin ranking, één IDTL gekwalificeerde, de winnaarres van de Championsleague of Darts en één wildcard vormen het deelnemersveld van het knock-out toernooi tijdens de Zuiderduin Masters. De eerste editie ging in 2008 naar Lisa Ashton die the Golden Girl Trina Gulliver met 2-0 van de titel wist te weerhouden. Vorig jaar eiste de uit Wales afkomstige Julie Gore de titel op, eveneens met 2-0. Haar tegenstandster was de Engelse Tricia Wright. Helaas zagen we nog geen Nederlandse op het finale podium van de Zuiderduin Masters.

Vorig jaar (2009) was het Darryl Fitton die geschiedenis schreef tijdens de derde editie van het Zuiderduin Masters. The Dazzler die 1-0 in sets voor stond op Ross Montgomery gooide in de 2de leg van de tweede set een perfecte leg. Fitton opende met 177, gooit in de tweede beurt een maximale 180 en eindigt de perfecte leg met tweemaal triple 20 en dubbel 12 (144). Voor het eerst in de geschiedenis word er een 9-darter gegooid op het podium voor de live camera van RTV Noord Holland. Darryl Fitton wint overigens ook het heren toernooi. Met een 136 finish verslaat hij Martin Adams met 5-2.

We nemen u nog een keer mee terug in de tijd, 2000 ging naar Martin Adams, 2001 Raymond van Barneveld, 2002 Tony David, 2003 en 2004 Raymond van Barneveld. In 2005 was het wederom een Engelse finale, Mervyn King schreef de eerste en enige "Leendesk Masters" in 2005 op zijn naam. In wederom een super spannende finale wist hij met 5-4 Martin Adams voor te blijven. Beide heren speelden bijna 100 gemiddeld waarmee ze het publiek op het puntje van hun stoel kregen. Helaas leek na de Leendesk periode in 2006 het doek te vallen voor de Masters. Gelukkig kon eind 2007 dit darts toernooi weer doorgang vinden onder de naam "Zuiderduin Masters". Het was de sympathieke Schot Gary Anderson die de eerste zuiderduin Masters won in een zinderende finale tegen Mark Webster. Anderson gooide 100.32 gemiddeld tegen Webster uit Wales die uiteindelijk met 5-4 Anderson voor moest laten. Ook in 2008 stond de Schot Gary Anderson in de finale dit keer tegen Engelsman Scott Waites. Wederom werd het 5-4 in het voordeel van de Schot.

In 2009 viel de Zuiderduin Masters ten prooi aan Darryl Fitton en Julie Gore. Dit jaar zal de feest editie starten op 10 december, Egmond aan Zee zal drie dagen in het teken staan van de Masters. De organisatie van de Zuiderduin Masters is verheugd dat Winmau heeft besloten om het nieuwste bord Blade 4 te presenteren tijdens het toernooi. Nederlanders Joey ten Berge (geplaatst); Wesley Harms (Winnaar Champion League of Darts 2010); Gino Vos (IDTL); Willy van de Wiel (wildcard); Karin Krappen (wildcard); Francisca Hoenselaar (wildcard) en Sharon Prins (Winnares Champion League of Darts 2010) komen in actie op het podium van de Zuiderduin Masters 2010. Ook jeugd talent Jimmy Hendriks zal zijn kunsten laten zien tijdens de jeugd demonstratie wedstrijden.

De laatste wildcard ging naar carakter Ted Hankey, 'The Count' liet afgelopen weken zien in vorm te zijn door onderandere Phil Taylor te verslaan is een super wedstrijd. Spelers met potentie die geplaatst zijn voor Lakeside komen in aanmerking voor een wildcard. Een mooi voorbeeld uit de masters geschiedenis is Jelle Klaasen die op zuiderduin zijn debuut op het grote podium maakte en niet heel erg goed speelde maar vervolgens wel Lakeside won . Via de site van Hotel Zuiderduin kunt u speciale arrangementen boeken Wees er snel bij, vol is vol! (direct boeken klik hier)

Het volledige deelnemersveld kunt u zien op de site van de Zuiderduin Masters. (link)

Zonder sponsoren is het voor de organisatie onmogelijk een toernooi weg te zetten, In het verleden vonden de Masters steun bij onder andere Leendesk en Doeland. Vanaf 2007 is hotel Zuiderduin de hoofdsponsor van de Masters maar ook sponsoren en/of parters als Finder, Mariflex, Heineken, Winmau, Muldermedia, Rodi media, RTV Noordholland, Sproet entertainment en Bert Medema dartbanen verhuur zijn van onschatbare waarde. Met zowel Hotel Zuiderduin, Finder, Mariflex en Heineken zijn 4 jarige sponsor contracten afgesloten waarmee er een stabiele basis is voor de Masters.

Het gehele weekend van 10 tot en met 12 december 2010 is Dartfreakz.nl aanwezig in hotel Zuiderduin. Dit weekend doet dartfreakz.nl live verslag en zal ook 'Goedenavond vanuit Egmond aan Zee' dagelijks online komen.

Heren:
Jaar Winnaar --- --- Runner-Up
2000  Martin Adams, Engeland  5-4 Steve Beaton, Engeland
2001    Raymond van Barneveld, Nederland 5-1 Andy Fordham, Engeland
2002  Tony David, Australia    6-4 Mervyn King, Engeland
2003  Raymond van Barneveld, Nederland 6-1 Mervyn King, Engeland
2004   Raymond van Barneveld, Nederland 5-1 Ted Hankey, Engeland
2005 Mervyn King, Engeland  5-4 Martin Adams, Engeland
2006  niet gehouden
2007 Gary Anderson, Schotland 5-4 Mark Webster, Wales
2008 Gary Anderson, Schotland  5-4 Scott Waites, Engeland
2009  Darryl Fitton, Engeland  5-2 Martin Adams, Engeland
 -
Dames:
Jaar Winnares Runner-Up
2008 Lisa Ashton, Engeland 2-0 Trina Gulliver, Engeland
2009 Julie Gore, Wales 2-0 Tricia Wright, Engeland

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws