Bruno Raes en Patricia De Peuter winnen in Waarloos België nieuws
België nieuws

Bruno Raes en Patricia De Peuter winnen in Waarloos

Bruno Raes en Patricia De Peuter winnen in Waarloos

Het toernooi van Hot Shots mocht er nog zijn met 119 inschrijvingen en kende een vlot verloop. Het werd in Waarloos zeker niet de dag van de “Huybrechts familie”. Net als de vorige keer kreeg Ronny in de eerste ronde Christoff van de Wal voorgeschoteld. Ondanks een 2-0 voorsprong ging de Belgische kampioen voor de bijl. Broer Kim lag er ook al snel uit tegen Limburger Tommy van de Kerkhof. Van de Wal mocht trouwens niet lang vieren en werd al redelijk vlug en zeker onverwacht uitgeschakeld door een verrassende Mike Huygen, een 24-jarige Brasschatenaar van De Koperen Pijl.

Geen potten gebroken voor de ranking waar Ronny met zijn Duitsland Open-bonus nog ruim leidt. Achter Kim wordt het een hergroepering met nog heel wat kandidaten voor Turkije. En dus oppassen geblazen voor de nog resterende toernooien. Kurt van de Rijck o.a. deed een uitstekende zaak. Enkele verrassende namen dus in de kwartfinale, met ook nog Tony Wakelin op de voorgrond. In de Antwerpse Eredivisie een vaste waarde maar zelden te zien op toernooien. Bruno Raes had zijn handen vol in de halve finale. Bruno had het evenmin gemakkelijk tegen Davyd Venken. De finale werd een spannende strijd over de volle afstand tot aan de finish. Venken liep 3-1 uit maar Raes scoorde blijkbaar moeiteloos de dubbels en haalde het dus op het nippertje. Maar beide spelers maakten er een knap kijkstuk van.

Ook al niet veel verschil in de damesfinale. Inge Van Genechten geraakte voorbij Peggy Van Ballaert, Ingrid Nassel, Wendy Beutels en Kathy Geeraerts naar de finale tegen de Peuter. Patricia trok het laken daarin naar zich toe, maar het was ook al niet met teveel overschot.

Ook bij de dames een verrassende halve finaliste. Griet Staal, 29 jaar en ook al lid van De Koperen Pijl, schakelde o.a. Eveline Van Renterghem uit. De Ekerse is pas aan haar tweede toernooi toe. “Vorige keer te zenuwachtig”, vertelde ze. Patricia De Peuter was nog wat te hoog gegrepen maar we zien Staal nog wel terug.

Bij de jeugd overwinningen voor Dimitri Van Den Bergh (jongens), Sharon Bracke (meisjes) en Viani Van Den Bergh (aspiranten). Daar keek niemand van op.

Volgende opdracht de Gouden Beker-tweedaagse op 29 en 30 mei in het Kielpark, met als tussendoortje nog Open Dortmund. Het moment van de revanche voor de Huybrechtsen, altijd in beste doen bij onze oosterburen?

Uitslagen:

Dames
Kwartfinales:
Staal Griet – Van Renterghem Eveline 3-2
De Peuter Patricia – Taeymans Lynn 3-1
Van Genechten Inge – Beutels Wendy 3-2
Geeraerts Kathy – Colmant Veronique 3-0

Halve finales: De Peuter – Staal 3-0
Van Genechten – Geeraerts 3-0

Finale:
De Peuter – Van Genechten 4-3

Heren
Kwartfinales:
Raes Bruno – Huygen Mike 4-1
Wakelin Tony – Paspont Danny 4-0
Van De Rijck Kurt – Bernaerts Stephan 4-1
Venken Davyd – Hespeels Dirk 4-3

Halve finales:
Raes – Wakelin 4-3
Venken – Van De Rijck 4-1

Finale:
Raes – Venken 5-4

Finales jeugd:
Jongens: Van Den Bergh Dimitri – Huybrechts Jason 3-0
Meisjes: Bracke Sharon – Bracke Shana 3-2
Aspiranten: Van Den Bergh Viani – Raman Zyon 3-0

Tekst: Raoul Struyf

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws