Rob Cross naar huis en Daryl Gurney overleeft Judgment Night, Van Gerwen nogmaals hard onderuit algemeen nieuws
algemeen nieuws

Rob Cross naar huis en Daryl Gurney overleeft Judgment Night, Van Gerwen nogmaals hard onderuit

Rob Cross naar huis en Daryl Gurney overleeft Judgment Night, Van Gerwen nogmaals hard onderuit

Donderdagavond 27 augustus is Judgment Night in de Premier League Darts. Na deze dag zal er dus een speler moeten afvallen.

Deze laatste plek lijkt op voorhand te gaan tussen Daryl Gurney, Rob Cross en enigszins Gerwyn Price.

We trapten de derde dag op rij in Milton Keynes af met Nathan Aspinall tegen Michael Smith. Dit werd een spektakelstuk tussen twee mannen die ruim boven de 100 gemiddeld gooiden. Deze partij verdiende een gelijke eindstand, maar door drama van Smith werd dat het niet. Na dat vuurwerk kwam onze landgenoot Michael van Gerwen aan de oche tegenover Gary Anderson. In het begin bleef de partij lang bij elkaar, maar vanaf 4-4 wist Anderson alles af te straffen en zorgde zo voor de tweede harde nederlaag voor Van Gerwen. Daarna speelde de Nederlandse Challenger Wattimena tegen Gerwyn Price. Helaas werd het niet wat we hadden verwacht van Wattimena. Price speelde erg sterk en strafte alles af. Uiteindelijk werd het een eenzijdige wedstrijd die in een whitewash eindigde. Inmiddels waren we van start met de strijd om de laatste plek te ontlopen. Gurney bleef de hele tijd op de hielen van Wright, terwijl Wright veel beter speelde. Echter wist Wright bij 5-4 de eerste en dodelijke break te pakken die hem de winst opleverde. De laatste partij van de avond ging tussen koploper Glen Durrant en hekkensluiter Rob Cross. Durrant ging flitsend van start en kwam op 5-0 voorsprong. Cross moest beslist winnen, maar deed dat niet, waardoor hij uitgeschakeld was en Gurney door ging.

Hieronder kunt u de vijf wedstrijden live volgen of later nog eens rustig teruglezen.

Nathan Aspinall (102,96) 7 - 5 Michael Smith (102,06)

Aspinall mocht de eerste pijlen naar het bord gooien en deed dat uitstekend, want met een 121-finish wist hij de eerste leg meteen in 12-darts te pakken. Via dubbel 10 wist Smith niet veel later de stand weer gelijk te trekken. Ondanks een gemiste kleine kans van Smith, ging ook de derde leg met de darts mee via dubbel 20. Met een 46-finish hield Smith zijn eigen leg erna weer. In de vijfde leg werd de eerste break geplaatst door Michael Smith die een 171-score opvolgde met een 97-finish in slechts 11-darts. Smith verzilverde de break in 12-darts met in die leg twee maximale 180-scores. Aspinall speelde erg, maar kwam er niet aan te pas in die twee superieure legs. The Asp wist er nog wel aan te blijven door dubbel 10 te gooien; 3-4. Smith wist ook zijn eigen leg weer te behouden daarna. In de negende leg wist Aspinall 96 uit te gooien om op de hielen van Smith te blijven zitten. Niet veel later wist Aspinall de partij weer helemaal op gelijke hoogte te brengen door dubbel 16 te gooien; 5-5. De derde leg op rij werd een feit voor Aspinall en zo was het The Asp die het eerste punt pakte in dit spektakelstuk. De laatste 12e leg werd een dramaleg waarin Smith 8 darts miste om nog een punt te pakken, waardoor Aspinall de twee punten pakte.

Gary Anderson 7 - 4 Michael van Gerwen

Mighty Mike mocht deze kraker aftrappen tegen de Schot. Anderson miste twee pijlen voor de break, waarna Van Gerwen 72 wegpoetste om alsnog 1-0 voor te komen. Anderson hield ook zijn eigen leg via dubbel 8. The Flying Scotsman wist in de derde leg meteen al de Nederlander de breaken via dubbel 12. Van Gerwen miste twee darts voor de re-break, maar kreeg nog een herkansing waarin hij de dubbel wel gooide. In de vijfde leg kwam de Brabander weer op voorsprong in de partij via dubbel 5. Anderson bleef lekker bij en maakte via dubbel 8 er weer 3-3 van in dit razendsnelle duel. In 12-darts met een 90-finish ging er weer een leg met de darts mee. Via dubbel 10 kwam de Schot in de achtste leg op gelijke hoogte; 4-4. In de negende leg was het Anderson die een break plaatste naar 5-4. In de 10e leg was het weer Anderson die de sterkere was en daardoor pakte hij het eerste punt. Van Gerwen miste een leg later weer pijlen op de dubbel en met een 101-finish wist Anderson de volle buit te pakken.

Gerwyn Price (102,15) 7 - 0 Jermaine Wattimena (81,24)

De Challenger uit Nederland mocht de partij beginnen, maar maakte er een potje van in de eerste leg. Price brak dus direct via zijn favoriete dubbel 20. The Iceman hield niet veel later ook zijn eigen leg om meteen al een gaatje te hebben geslagen. Gerwyn Price zat lekker in zijn vel. Dat bleek ook wel weer in de derde leg, want Price brak nogmaals via een 164-finish. Met een 114-finish wist de Welshman op 4-0 te komen, terwijl Wattimena zijn niveau zo langzamerhand wel stijgende was. Maar als Wattimena dan zijn eerste kans op de dubbel kreeg en miste, strafte Price dat direct af met een 74-finish in 2 darts voor de 5-0. Je begint dan te kijken in de geschiedenisboeken naar de whitewashes, maar voordat je het lijstje voor je neus hebt, had Price er al 6-0 van gemaakt via dubbel 5. Alles ging erin bij Price en zo pakte hij ook de zevende leg via een 96-finish. Price had Wattimena dus gewhitewashed.

Peter Wright (99,21) 7 - 4 Daryl Gurney (91,90)

Snakebite mocht de partij aftrappen tegen Gurney en die deed dat met een 15-darter voor een 77-finish. Gurney bracht de stand gelijk via dubbel 16. Ook de derde leg ging met de darts mee, waardoor de regerend Wereldkampioen weer op voorsprong kwam. Wright was zo goed om de dubbels, maar miste wel drie breakkansen. Gurney maakte daarom alsnog 2-2 via dubbel 8. Wright was die gemiste dubbels snel vergeten, want een leg later gooide de geboren Schot 8 perfecte darts. De dubbel 12 miste hij, waarna het wel een 10-darter werd. SuperChin bleef er wel aanhangen, want hij maakte er 3-3 van. Wright pakte in de zevende leg weer de nipte voorsprong doordat hij dubbel 10 gooide. Met een 80-finish wist de minder spelende Gurney wel weer gelijk te komen. Dit alles was slecht voor Rob Cross. De negende leg van de partij ging ook met de darts mee via dubbel 10 en dus was er nog geen break gevallen. De Noord-Ier bezweek dan voor het eerst in de 10e leg en Wright stapte nu ook in en pakte de break en daarmee ook meteen het eerste punt die er te halen viel.

Glen Durrant (106,02) 7 - 4 Rob Cross (103,97)

Durrant mocht de laatste partij van de avond beginnen tegen Cross en Duzza hield de eerste leg in 13-darts via tops. Cross miste een kans om gelijk te komen, waarna Durrant direct wist te breaken. Durrant wist met nogmaals een goede finish van 80 al 3-0 te maken, waardoor Cross in diepe problemen kwam. Cross moest deze partij namelijk winnen om door te kunnen gaan. Voltage leek wel op het scorebord te komen, maar miste toen 2 pijlen op de dubbel. Durrant stond op 167 en gooide deze uit en sloot de deur dus voor Cross. Cross miste niet veel later weer kansen voor de legs en dat werd weer regelrecht afgestraft door de koploper van de Premier League, waardoor de stand 5-0 werd. Waar zagen we dat eerder op deze avond? Maar in tegenstelling tot Wattimena, wist Cross in de zesde leg een 124-finish uit te gooien via de bullseye. Cross zette de comeback in, want hij kwam op 2-5. Niet veel later verzilverde Cross ook nog eens de break en dus had Cross nog steeds een kansje. Maar die kans verviel toen Durrant dubbel 20 gooide om er 6-3 van te maken. Daarmee was Cross uitgeschakeld en ging Gurney door. Maar de wedstrijd was nog niet klaar. Cross kwam terug tot 4-6 via dubbel 8. Durrant maakte de partij in de elfde leg af met een 72-finish en dus behield hij de koppositie.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws