Home algemeen nieuws Premier League: Van Gerwen wint, RVB mag opgelucht ademhalen terwijl Lennon Dublin...

Premier League: Van Gerwen wint, RVB mag opgelucht ademhalen terwijl Lennon Dublin teleur stelt

By: Taylor Lanning

De Premier League reist vandaag weer verder naar het Ierse Dublin, waar we wederom vijf mooie partijen gaan krijgen te zien met onder andere de Contender Steve Lennon.

De eerste partij van de avond ging tussen Gerwyn Price en James Wade. Het waqs Wade die vooral in het begin uitstekend stond te gooien en die daardoor op een 5-2 voorsprong kwam. Price vocht terug en kwam zelfs gelijk. Bovendien pakte The Iceman het eerste punt nog, maar wist niet de volle buit te pakken, want Wade gooide nog een 100+ finish uit voor het gelijke spel.

Vervolgens mochten Steve Lennon en Peter Wright ons een mooie partij proberen voor te schotelen. Dat lukte. Lennon schoot uit de startblokken en kwam op een 3-0 voorssprong. Het was Wright die goed terug kwam en maar liefst vijf legs op een rij pakte. Lennon bleef er nog wat in hangen, maar het was Wright die toch de twee punten pakte in Dublin.

Daarna kwam Michael van Gerwen in actie tegen de nummer twee van de Wereld, Rob Cross. Wat een te verwachtten mooie partij zou worden, werd dit helaas niet. Van Gerwen vloog uit de startblokken en kwam als snel op een 5-0 voorsprong, wanneer Cross nog maar een paar keer met zijn ogen had geknipperd. Cross kon nog wel profiteren van wat gemiste matchdarts, maar niet veel later wist Van Gerwen toch nog te winnen.

Vervolgens kwamen Michael Smith en Daryl Gurney naar het podium. Het was Smith die de voorsprong nam, maar Gurney die dankzij een aantal goede finishes in de partij bleef hangen. Hij pakte zelfs de voorsprong, maar het was wel Smith die telkens weer gelijk kwam. Echter wist Gurney wel twee punten te behalen. 

De laatste wedstrijd in Dublin ging tussen Mensur Suljovic en Raymond van Barneveld. Van Barneveld was niet goed begonnen en Suljovic wiust daar wel raad mee. Hij kwam maar liefst 5-1 voor, maar zag de Hagenees tot 5-5 terugkomen. De Oosenrijker wist daarna alsnog een puntje te pakken, wat Van Barneveld ook nog deed in een twaalfde leg die hij misschien niet had mogen winnen voor een punt.

Hieronder kunt u de uitgebreide verslagen van de derde speelronde van de Premier League nog eens rustig terugvinden.

 

Gerwyn Price (96,22) 6 – 6 James Wade (103,89)

De Welshman mocht het bal openen tegen The Machine. Doordat Price dubbel 4 gooide met zijn laatste pijl, pakte hij ook de eerste leg van de wedstrijd. Via een 127-finish op tops wist James Wade de stand weer gelijk te trekken. In de derde leg wist Wade zijn eerste 180’er te gooien en daarmee kwam hij op dubbel 15 die hij voor de break gooide. Via dubbel 18 wist Price de stand weer gelijk te trekken met een re-break. Doordat Price dubbel 20 miste voor een 157-finish, wist Wade dubbel 5 te gooien voor de derde break op een rij en dus weer een voorsprong voor de Engelsman. Met wat geluk wist Wade toch nog zijn eigen leg te houden via zijn favoriete dubbel 10, waarmee hij op een 4-2 voorsprong kwam. Via een 54-finish plaatste The Machine weer een break en kwam daarmee op 5-2. Price wist te voorkomen dat Wade het eerste punt al pakte door dubbel 10 te gooien voor een break. Wade miste in de negende leg een 167-finish op de bull, waarna Price tops gooide om zijn eigen leg te houden voor de 4-5. Price wist 88 uit te gooien via de bull, waardoor hij zijn achterstand compleet had weggewerkt. The Iceman wist 48 uit te gooien, waarmee hij vierde legs op rij pakte en het eerste punt alsnog van Wade afpakte. In de twaalfde leg zette Wade nog eenmaal aan en wist 129 uit te gooien voor het gelijke spel.

 

Steve Lennon (90,80) 5 – 7 Peter Wright (96,95)

De Ier mocht de partij in zijn thuishal tegen de Schot beginnen. Na een warm onthaal voor beide spelers begonnen de mannen de eerste leg die uiteindelijk naar Steve Lennon ging via een 52-finish op dubbel 8. In de tweede leg wist Lennon een 11-darter te gooien via een 41-finish, die hem op een 2-0 voorsprong bracht tegen de Schot. Met een geweldige 105-finish wist de Ier het Ierse publiek gek te maken en daarmee al op een 3-0 voorsprong te brengen. Steve Lennon miste een 104-finish op dubbel 12, maar Wright profiteerde niet. Snakebite had geluk dat Lennon de 12 nu doodgooide in de dubbel 10, waarna Wright dubbel 5 gooide en alsnog op het scorebord kwam. Lennon miste drie darts op de dubbel om het gaatje groot te houden, waardoor Wright profiteerde en zijn tweede leg op rij pakte voor de 2-3. Wright wist de stand een leg later weer helemaal gelijk te trekken tot drie tegen drie, via dubbel 10. Snakebite wist nu ook zijn eerste voorsprong te pakken door 80 uit te gooien via tops. De Schot wist de achtste leg van de partij ook te pakken en daarmee kwam hij op een twee legs verschil-stand van 5-3. Sinds een lange tijd wist Steve Lennon weer een leg bij te schrijven door tops te gooien. Wright weet door middel van een goede leg de dubbel als eerst te pakken, waarmee hij het eerste van de twee punten wist te pakken. Lennon wist zijn eigen leg te houden en wist daardoor de stand tot 5-6 te trekken met nog één leg te gaan. In de laatste leg wist Peter Wright toch nog aan het langste eind te trekken via tops en daarmee wist hij twee punten te pakken.

 

Michael van Gerwen (101,34) 7 – 2 Rob Cross (93,31)

De Nederlander begint de op de papier kraker tegen de Engelsman. Van Gerwen wist ondanks een aantal missers van zichzelf toch nog via dubbel 1 de eerste leg te pakken. Via een 100-finish wist Van Gerwen een break te plaatsen en al snel naar een 2-0 te vliegen. Met een goede 74-finish hield de Brabander ook nog zijn eigen derde leg voor de 3-0 voorsprong. Doordat Cross een 148-finish miste, wist Van Gerwen 88 uit te gooien voor zijn tweede break en een ruime voorsprong van vier legs. De vijfde leg van de wedstrijd ging ook naar Michael van Gerwen en dus was het al 5-0 voor Van Gerwen. Cross wist zijn eigen zesde leg niet te houden en dus kwam hij (nog) niet op het scorebord. De haakjes van de vorige zin kunnen we een leg later laten weghalen, want Cross wist 70 uit te gooien op dubbel 16 waarmee hij de 1-6 pakte. Doordat Van Gerwen matchdarts miste, wist Cross de partij nog even langer te laten duren via dubbel 8 voor de 2-6. Nadat Van Gerwen zijn zesde en zevende matchdarts had gemist, mocht Van Gerwen toch nog terugkomen en gooide nu de dubbele 4 voor de winst.

 

Michael Smith (93,18) 5 – 7 Daryl Gurney (99,14)

De regerend WK finalist Smith mocht de een na laatste wedstrijd van de avond aftrappen tegen de Noord-Ier. Bullyboy wist zijn eigen eerste leg te houden via een 86-finish die hij slechts in twee darts wist uit te gooien. Gurney gaf zijn grote voorsprong in de tweede leg weg via een 67-finish op dubbel 8 van Smith die daarmee een break plaatste voor de 2-0. Gurney wist echter wel een break te plaatsen in de volgende leg via dubbel 4 voor de 1-2 stand. De jonge Engelsman miste een 154-finish op tops, waarna SuperChin dubbel 10 vond voor de 2-2 gelijke stand. Gurney wist wederom een break te plaatsen, waardoor hij zijn eerste voorsprong van de partij wist te pakken. Na negen darts stond Smith op tops geparkeerd, maar Gurney wist in 12 darts zijn eigen leg te pakken via een 140-finish voor de 4-2. Gurney gooide daaropvolgend nogmaals een geweldige leg, maar hij miste tien darts op de dubbel, waardoor Smith alsnog de leg pakte en er 3-4 van maakte. Smith wist via een 65-finish weer gelijk te maken en dus was de partij weer helemaal in evenwicht. Via een goede finish van Smith pakte hij nu de geloerde voorsprong weer in de negende leg. Met een finish van 12 wist Gurney de stand naar 5-5 te trekken en dus was er nog niest gespeeld tot nu toe. Gurney wist zijn tweede leg op rij te pakken en daarmee was het de Noord-Ier die het eerste punt bij schreef. Het tweede punt werd weggegeven aan Gurney die daarmee twee punten meenam naar huis.

 

Mensur Suljovic (94,50) 6 – 6 Raymond van Barneveld (91,65)

De Oostenrijker mocht de partij aftrappen tegen de Nederlandse legende. Barneymocht vanaf 106 proberen een break te plaatsen direct in de eerste leg, maar miste. Suljovic hield toch zijn eigen leg via dubbel 20 voor de 1-0. Via een uitstekende leg voor de break wist The Gentle dubbel 6 te gooien voor een 2-0 voorsprong. The Gentle hield wederom zijn eigen leg via dubbel 16 en daardoor stelde hij het moment van RVB, om op het scorebord te komen, nog even uit. Van Barneveld zette zich in de vierde leg op het bord via dubbel 17. In de vijfde leg wist Van Barneveld zijn 656ste 180e 180’er in de Premier League ooit te gooien, maar daar had hij uiteindelijk niet veel aan, want Suljovic ging er met de legwinst vandoor, via een 60-finish. Doordat RVB 66 niet uitgooide, wist Suljovic wel 48 uit te gooien voor de 5-1 voorsprong, waarna er nog een traditionele ‘headbutt’ van Suljovic volgde. RVB wist echter wel direct daarna via een goede leg een break terug te pakken, waarmee hij nu op 2-5 kwam. Ook de achtste leg ging naar Van Barneveld via dubbel 9, waardoor hij op 3-5 kwam en dus al goed was begonnen aan een potentiële comeback. Hij versterkte de comeback nu met een 25-finish op dubbel 8, waardoor hij nu zijn derde leg op rij pakte voor de 4-5 stand. RVB wist nogmaals een leg met de darts mee te gooien, waardoor hij de stand nu helemaal gelijk had getrokken. Suljovic wist het momentum van de Nederlander even te stoppen door zelf weer eens een leg te pakken via zijn dubbel 14 voor het eerste punt, 6-5. Ondanks een matchdart van de man uit Wenen op dubbel 19, wist de Hagenaar toch nog er een puntje uit te slepen, net zoals hij vorige week deed.

 

Door: Marcel Bus