Home algemeen nieuws Premier League: Sublieme Cross feilloos op de juiste momenten, Gurney langs Van...

Premier League: Sublieme Cross feilloos op de juiste momenten, Gurney langs Van Gerwen en zet Cross op poleposition

2019-03-28 PDC Premier league Ahoy donderdag Rob Cross

Speelweek 14 van de Premier League of Darts 2019 wordt vandaag gespeeld in Manchester, waar vandaag een aantal beslissingen zullen gaan vallen. Wie doen er een grote stap naar de play-offs en kan Rob Cross Michael van Gerwen nog inhalen om de race voor de koppositie?

Rob Cross trapte de avond af tegen Michael Smith. Cross begon subliem met een 101, 78 en een 71-finish, waardoor hij Smith direct al op een grote achterstand bracht. Cross ging door en wist slechts één legje af te staan aan zijn World Cup koppelmaat, Michael Smith; 8-1.

Vervolgens kwam Mensur Suljovic in actie. Hij mocht het gaan opnemen tegen Peter Wright om zich steviger te voegen bij de play-offs plekken. The Gentle begon sterk aan de partij met onder andere een 144-finish en liep uit naar een 5-1 voorsprong. Maar Wright wist daarna vier van de vijf volgende legs te winnen, waardoor hij nog maar 6-5 achterstond. Maar uiteindelijk wist Suljovic wel de twee punten vast te stellen en won de partij met 8-6.

Daaropvolgend kwam Daryl Gurney in actie. Hij moest net zoals Suljovic punten pakken, maar vandaag nam hij het wel op tegen Michael van Gerwen. Gurney begon echter sterk aan de partij en wist zelfs een 4-0 voorsprong uit te lopen. Deze voorsprong behield hij zelfs tot 6-2. Van Gerwen kwam wel terug, maar het was Gurney die uiteindelijk beide punten pakte en dat was toch wel wat onverwacht; 8-5.

De laatste wedstrijd van de avond ging tussen Gerwyn Price en James Wade. Al direcvt in de eerste leg ergerde Price zich aan diverse dingen, zoals zijn tegenstander (die niets verkeerd deed) en het gekrijs van een bepaald persoon in het publiek. Wade wist de voorsprong in de partij te pakken en gaf deze nooit meer af. Hij wist onder andere nog een 122-finish te gooien in een 8-4 overwinning over de Welsman, die na afloop van de partij weigerde zijn tegenstander een hand te geven.

Tijdens de Premier League organiseren we een veiling met unieke items waarbij de opbrengst volledig gaat naar KiKa. Klik hier voor een overzicht van alle items. 

Hieronder kunt u de wedstrijden live volgen of later teruglezen:

 

Rob Cross (102,54) 8 – 1 Michael Smith (97,65)

Voltage mocht de partij en dus ook de avond aftrappen, maar verloor al snel voordeel in de leg. Uiteindelijk wist de man uit Hastings wel de leg nog te houden via een 101-finish. Smith wist zijn eigen leg niet te houden en Cross profiteerde daarvan via een 78-finish. Rob Cross ging goed door en wist zelfs 3-0 te maken via weer een grote-mannen-finish van 71. De nummer twee van de wereld wist feilloos te blijven op de dubbels en zo wist hij via een 68-finish op 4-0 te komen. De vijfde leg ging met de darts mee en dat was in het voordeel van Voltage die op 5-0 kwam. In de zesde leg wist Smith dan eindelijk op het scorebord te komen door 68 uit te gooien. Rob Cross wist een leg later het gat alweer naar vijf legs te vergroten door dubbel 16 te gooien. Het eerste punt van de twee die in deze partij verdeeld zouden worden, ging naar Rob Cross die erg goed stond te gooien in deze wedstrijd. Met nogmaals een 11-darter hengelde Voltage het tweede punt ook naar binnen en daarmee wist hij Michael Smith dus met 8-1 te verslaan.

 

Peter Wright (89,49) 6 – 8 Mensur Suljovic (93,91)

De Schot mocht de partij beginnen tegen de Oostenrijker. Wright miste een 109-finish, waarna Suljovic een 144-finish wist uit te gooien voor de break en de 1-0. The Gentle wist de tweede leg van de wedstrijd ook te houden, waarmee hij op 2-0 kwam. Suljovic wist nogmaals een break te plaatsen, waardoor hij via een 52-finish op 3-0 kwam. Via een 130-finish wist Snakebite wat terug te doen en wist één van de twee break ongedaan te maken. Met een 72-finish wist Mensur Suljovic meteen weer een break bij te schrijven en daardoor kwam hij op 4-1. De Oostenrijker wist met gemak de zesde leg te pakken en zo kwam de man uit Wenen op 5-1. Suljovic wist in de zevende leg Wright te laten ontsnappen, waardoor de Schot op 2-5 kwam. Doordat ditmaal Suljovic de kans miste voor de legwinst, wist Wright een break terug te pakken en op 5-3 te komen via een 80-finish. Na zes legs stond het 5-1, maar drie legs later heeft hij zich toch weer in de wedstrijd gespeeld, want hij kwam op 5-4 via een 100-finish. Via een belangrijke 60-finish van Suljovic wist hij het voordeel toch nog stevig in handen te houden. De elfde leg wist Wright binnenboord te houden, waardoor hij toch nog kans hield in deze partij. The Gentle wist ondanks wat moeite de dubbel te vinden, waarmee hij het eerste punt wist te pakken. Suljovic miste een kans vanaf 76 om de partij met 8-6 in het slot te gooien, waarna Wright een 110-finish uit de hoge hoed toverde voor de 7-6. Het leek erop dat Wright nu de vrijheid had gevonden, maar de taaie Oostenrijker gaf zich niet gewonnen en de laatste leg en wist een 81-finish te produceren voor een 12-darter, waardoor hij de winst toch nog pakte met 8-6.

 

Daryl Gurney (95,58) 8 – 5 Michael van Gerwen (95,22) 

De man die eerder deze Premier League de man in het groen wist te verslaan, mocht de partij in Manchester aftrappen tegen The Green Machine uit Brabant. De eerste leg ging na een gemiste 170-finish op de bull van de Nederlander toch met de darts mee en dus naar Gurney.Met een 105-finish wist hij de de nummer één van de wereld ook nog eens te breaken en kwam dus op 2-0. Ondanks dat SuperChin een aantal pijlen op de dubbel miste, wist Van Gerwen niet te profiteren, waardoor de Noord-Ier alsnog op 3-0 kwam. Daryl Gurney wist in de vierde leg nogmaals een break te plaatsen via een 76-finish en kwam daarmee met maar liefst 4-0 voor tegen de nummer één van de Premier League. Van Gerwen wist zich dan eindelijk losgeschud te hebben en gooide 127 uit terwijl Gurney op dubbel 8 stond geparkeerd. Hiermee kwam de Nederlander op 4-1. Van Gerwen wist op 2-4 te komen en dus had hij de helft van zijn achterstand weggewerkt. Via een 64-finish wist Daryl Gurney weer een legje bij te schrijven en op 5-2 te komen tegen de Wereldkampioen. Daryl Gurney wist in de achtste leg van de wedstrijd 52 uit te gooien voor de 6-2 stand. Van Gerwen wist de 127-finish in de vijfde op te volgen met een 130-finish op dubbel 8 in de negende leg, waarmee het 6-3 werd. Mighty Mike wist de eigen leg te houden in de tiende leg en zo was het dus weer game-on voor de Nederlander. Daryl Gurney wist dubbel 7 te gooien met zijn laatste pijl, waardoor hij voor de tweede keer in deze Premier League niet wist te verliezen van de groende sloopkogel. SuperChin miste een matchdart vanaf 156, waarna Van Gerwen 100 uitgooide in slechts twee darts voor de 5-7. In de dertiende leg kreeg Gurney nog meer matchdarts en nu gooide hij deze wel voor een 8-5 overwinning op de Nederlander.

 

James Wade (94,30) 8 – 4 Gerwyn Price (89,00)

The Machine mocht dit duel beginnen dat draaide om de play-offs. Als er namelijk een andere uitslag dan 7-7 komt, loopt de verliezer van deze partij een achterstand van een aantal punten op. Met een 61-finish wist Wade de eerste leg te houden. In een gevecht met het publiek miste Price drie darts op de dubbel om de stand gelijk te trekken, waarna Wade via een 73-finish op 2-0 kwam. De derde leg ging weer met de darts mee en zo kwam Wade via zijn favoriete tops op 3-0. In de vierde leg wist Price de leg af te trappen met twee maximale scores, maar volgde deze niet op met een 144-finish. De Welshman wist uiteindelijk wel de winst in die leg te pakken voor de 1-3. Wade wist in de vijfde leg 80 uit te gooien om 4-1 voor te komen in een aparte wedstrijd, waarin Price zich aan diverse dingen ergerde. The Machine miste plotseling drie darts op de dubbel, waarna Price 16 uitgooide om terug te komen tot 2-4. In de zevende leg wist Wade de dubbel wel weer te gooien en daardoor kwam hij op 5-2, waarna Gerwyn Price cynisch applaudisseerde. Een leg later wist Price zijn derde leg van de dag op het bord te zetten. James Wade wist in de negende leg een 122-finish te produceren, waarmee hij op 6-3 kwam tegen de Welshman. Price wist uiteindelijk dubbel één te gooien om de stand op 4-6 te krijgen. Met een 12-darter wist James Wade zich al te verzekeren van een punt via een 81-finish. In de twaalfde leg wist James Wade ook het tweede punt te pakken, waarna Gerwyn Price weigerde zijn tegenstander een hand te geven. Om welke reden dat was, blijft onbekend, maar zodra er daarover meer bekend wordt, leest u dat hier op dartfreakz.nl

 

Door: Marcel Bus