Home algemeen nieuws Price, Wade en Cross winnen ware thrillers in Salzburg, ook Wright naar...

Price, Wade en Cross winnen ware thrillers in Salzburg, ook Wright naar de halve finale

UNIBET PREMIER LEAGUE DARTS NIGHT8 MARSHALL ARENA MILTON KEYNES PIC;LAWRENCE LUSTIG GARY ANDERSON V GERWYN PRICE GERWYN PRICE IN ACTION

Zondag 20 september is de finaledag van de World Series of Darts Finals in Salzburg. Dat betekent darts, darts en nog eens darts met maar liefst twee bomvolle sessies. In de middagsessie zullen de kwartfinales gespeeld worden met alle over gebleven geplaatste spelers, behalve de nummer één van de wereld, Michael van Gerwen, want hij verloor op zaterdagavond van Duzza. In de kwartfinales is het format wat langer geworden. De speler heeft de halve finales bereikt als hij op tien legs komt.

De eerste wedstrijd van de kwartfinales ging tussen Peter Wright en Daryl Gurney. Wright begon erg goed, waarna Gurney sterk terugkwam. Echter was Wright wel de bovenliggende partij en vanaf de 5-4 stand, liep hij uit naar de halve finales. Daarna kwamen Gerwyn Price en Nathan Aspinall aan het bord, wat een partij werd om je vingers bij af te likken. Aspinall begon erg sterk met een gemiddelde van 117, maar Price bleef eraan hangen via zijn sterke dubbelpercentage. De hele wedstrijd door bleef het spannend en uiteindelijk was het Price die de winst pakte en dus volluit geprofiteerd had van de eerder gemiste dubbels van The Asp. Daaropvolgend kwam de angstgegner van Michael van Gerwen naar het podium toe. Glen Durrant speelde namelijk tegen James Wade. Een erg spannende wedstrijd bleef spannend tot het einde, waarin Duzza het hoofd moest buigen in een beslissende leg. 

Als laatst op de middag zagen we nog Michael Smith tegen Rob Cross, wat ook weer een ware thriller werd. Smith bleef in het begin van de partij erg slordig op de finishes, waar Cross van profiteerde. Het leek lang spannend te blijven tot 7-4 voor Cross. Maar vanaf toen vond Smith iets en kwam terug tot 8-8. Uiteindelijk was het Cross die met een 11- en 12-darter de partij alsnog won. Met deze winst was Rob Cross echt weer op het goede pad gekomen, wat goed was voor hem. 

Hieronder kunt u alle wedstrijden nog eens rustig teruglezen:

 

Peter Wright (100,23/40%) 10 – 5 Daryl Gurney (99,39/35,71%)

Snakebite mocht de middagsessie aftrappen, want hij had de bull gewonnen voorafgaand de wedstrijd. Met een 16-darter op dubbel 8 wist Wright zijn eigen leg binnenboord te houden. Wright profiteerde in de tweede leg meteen van een fout van Gurney en gooide 48 uit voor de break. De Schot hield niet veel later zijn eigen leg ook nog en verzilverde met dubbel 6 dus de break. In de vierde leg wist Gurney dan eindelijk op het scorebord te komen via dubbel 20. Met een 85-finish op de bullseye wist Daryl Gurney de break van Wright ongedaan te maken, waardoor de spanning alweer helemaal terug was.

Na een korte onderbreking wist Gurney er 3-3 van te maken door 58 uit te gooien. In de zevende leg wist Wright ook weer eens een legje te pakken, via dubbel 10. Een leg later kreeg Wright een breakkans van 89, maar miste beide pijlen op dubbel 16. Echter wist Gurney 72 niet uit te gooien, waardoor Wright alsnog op 5-3 kwam. Dankzij drie beurten van twee triples, wist Gurney terug te breaken met een 12-darter via een 87-finish. Met een sterke 96-finish wist Wright alsnog met twee les voorsprong de pauze in te gaan; 6-4.

De elfde leg werd gewonnen door Wright, doordat hij met een sterke leg van elf darts, zijn voorsprong uitbreidde. Met de laatste pijl op dubbel 6 wist Wright Gurney de genadeklap te geven en kwam op 8-4. Snakebite verzilverde de break een leg later via dubbel 18, waardoor hij nu ook op matchpoint kwam. SuperChin liet nog wel even wat van zich horen en kwam op 9-5 via dubbel 8 in 13-darts. De Noord-Ier miste vanaf 130 de bullseye, waarna Wright het afmaakte via dubbel 16 voor de 10-5 overwinning.

 

Gerwyn Price (100,94/50%) 10 – 9 Nathan Aspinall (103,57/33,33%)

The Iceman had de bull gewonnen achter de coulissen en mocht dus beginnen. Het leek erop dat Aspinall meteen zou gaan breaken, maar Price redde zichzelf met een 70-finish op tops. Via dubbel 10 wist Aspinall de stand gelijk te trekken. Met een 14-darter op dubbel 6 wist The Asp de break te plaatsen. Met een gemiddelde van ruim 117 wist Aspinall ook in de vierde leg als eerst op de dubbel te komen. Hij gooide deze ook uit via dubbel 8 en kwam daarmee op 3-1. Price bleef eraan hangen via een 60-finish, ondanks het geweld van Aspinall.

Na de onderbreking wist Aspinall zijn eigen leg te houden met een 64-finish, waardoor hij 4-2 voorkwam. In de zevende leg miste Aspinall dubbels vanaf 81 die zo wel te veel dubbels begon te missen. Price voelde dat en gooide voor de derde keer tops en kwam op 4-3. Via een 52-finish wist Aspinall toch weer een twee legs voorsprong te pakken, mede doordat Price zijn eerste pijl op de dubbel miste. Met een 148-finish wist Price wel weer zijn eigen leg te houden en daardoor wist hij op 4-5 te komen. Nathan Aspinall wist de tweede pauze in te gaan met een 6-4 stand doordat hij dubbel 10 gooide. 

Met een 100-finish wist Aspinall goed uit de pauze te komen en bracht Price een zware slag en kwam op 7-4. Echter brak Price wel terug via dubbel 10 voor de 5-7 stand. De Welshman leek de concentratie weer terug te hebben gevonden en kwam op 6-7 via een 72-finish in twee darts. Met zijn derde leg op rij wist Price te breaken en op gelijke voorsprong te komen. Doordat Price erg agressief en ingetogen speelde, gooide hij erg goed. Zo kwam hij ook nog op voorsprong, wat een aantal legs geleden er niet uitzag. Vanaf 82 en de herkansing daarop wist Price het sprookje niet voort te zetten, waardoor de jonge Engelsman op 8-8 kwam. Het was Price die alsnog op matchpoint kwam met een 11-darter op tops. Via zes perfecte pijlen van Aspinall, kwam Aspinall op gelijke hoogte via ook een 11-darter. Er kwam dus een beslissende leg aan te pas, waarin Aspinall dubbel 18 miste voor de partij. Ondanks een rekenfout van Price gooide hij toch de dubbel 20 en wist zo te winnen van Aspinall. 

 

James Wade (99,14/50%) 10 – 9 Glen Durrant (102,46/32,14%)

Wade mocht de partij beginnen, maar werd meteen gebroken via een 105-finish door Durrant in de eerste leg. Via een 15-darter met een 87-finish op dubbel 8 wist Duzza er 2-0 van te maken. James Wade werd in de derde leg wakker en gooide ook maar eens een dubbel mee via dubbel 4; 2-1. Glen Durrant gooit een gemiddelde van 116, maar na vier legs krijgt hij het niet voor elkaar om voor te staan, want Wade gooide in die vierde leg maar liefst 170 uit. De vijfde leg werd een spannende leg die niet naar Durrant ging, want hij miste vanaf 44 het enkele vlak en daarna ook de dubbel. Wade profiteerde ‘natuurlijk’, want dat is Wade. 

Na een korte onderbreking was Durrant goed begonnen, maar miste dubbel 16 en 8 om 3-3 te maken. Echter plantte Wade de drie pijlen ook naast de dubbel 10, waardoor Durrant alsnog 3-3 maakte. Even later nam Wade weer de leiding via een 13-darter op dubbel 12. Durrant bleef sterk finishen, want met een 73-finish werd het weer 4-4. In de negende leg wist James Wade in 15 pijlen weer de voorsprong te pakken met een 80-finish. De laatste leg voor de tweede pauze werd gewonnen door Durrant doordat hij dubbel 6 met de laatste pijl wist te raken. Er was dus een stand van 5-5 ontstaan.

Durrant wist na de onderbreking direct een break te plaatsen via dubbel 20 met zijn laatste pijl, waardoor het 6-5 voor hem werd. Echter duurde de voorsprong niet zo lang, want Wade brak direct terug via dubbel 20. Met een knappe finish van Wade pakte hij nu weer de voorsprong in de partij, waardoor het dus steeds stuivertje wisselen geblazen was. Glen Durrant maakte de eerste belangrijke fout in deze eindfase van de partij. Hij miste drie darts op de dubbel en Wade gooide 62 uit om een verschil van twee legs te pakken; 8-6. Een leg later profiteerde Durrant van een kansje die hem geboden werd en brak terug naar 7-8. Durrant leek momentum te draaien en kwam met een 97-finish voor 12-darter op 8-8. The Machine profiteerde van een nipt gemiste 170-finish van Durrant en stond op matchpoint, waardoor Durrant met de rug tegen de muur kwam te staan. Hij ging daar in ieder geval goed mee om en kwam met een 14-darter op 9-9. Er kwam dus wederom een beslissende leg aan te pas, maar deze beslissende leg werd wel gepakte door de nummer acht geplaatste Wade via dubbel 20. 

 

Rob Cross (98,67/47,62%) 10 – 8 Michael Smith (98,10/28,57%)

BullyBoy mocht de partij aftrappen tegen zijn landgenoot. Het was Cross die meteen een break wist te plaatsen via een knappe 116-finish. In de tweede leg had Smith de kans voor de re-break, maar liet meerdere kansen liggen. Hierdoor kon Cross in 19 darts de eigen leg behouden. In de derde leg wist Smith op het scorebord te komen, mede door de twee missers vanaf 83 van Cross. Voltage wist met een 72-finish onder druk wel weer een gaatje te slaan en kwam op 3-1. Smith bleef dubbels missen, maar kwam er in de vijfde leg mee weg via dubbel 6 en kwam op 2-3 in de pauze.

Na de pauze wist Smith direct de break ongedaan te maken via een 56-finish. In de zevende leg wist Smith zijn eerste voorsprong te pakken met 14 pijlen. Met een 107-finish op dubbel 16 wist Cross weer op gelijke hoogte te komen; 4-4. De 29-jarige Engelsman had even het momentum te pakken en kon even niet missen. Daardoor pakte Cross weer de voorsprong via dubbel 8. Smith bleef slordig op dubbels en dat werd hem fataal in de 10e leg, want Cross miste niet zoveel dubbels. 

De eerste leg na de tweede onderbreking ging naar Rob Cross via de break, want hij was ook na de pauze nog dominant en Smith was gefrustreerd door zijn eigen spel. In de twaalfde leg brak Smith wel weer terug met zijn laatste pijl op dubbel 10, waardoor het echt nog wel mogelijk was voor Smith. Via een gecompliceerde 110-finish wist Smith weer op 6-7 te komen. Met zijn derde 100+ finish wist Cross ook weer een leg te pakken en zo zag hij de eindstreep in zicht komen. In de vijftiende leg miste beide heren hun favoriete dubbels vanaf de 140-finish. In de herkansing was het Smith die op 7-8 kwam. Het was Michael Smith die met zijn vierde leg van de laatste vijf op 8-8 kwam. Beide heren gaven elkaar weinig toe, maar het was wel de voormalig Wereldkampioen die via een 92-finish een 11-darter produceerde om op matchpoint kwam. In de 18e leg gooide Cross twee keer 180 met daarbij een keer 40, wat 101 resteerde. Hij gooide die 101 uit voor de vierde 100+ finish van hem en pakte daarmee ook de winst in deze thriller.

 

Door: Marcel Bus