Home PDC De meest bekende verrassende overwinningen in Darts

De meest bekende verrassende overwinningen in Darts

2019-03-28 PDC Premier league Ahoy donderdag Jeffrey de Zwaan

Welke overwinningen kwamen in het professioneel Darten het meest onverwacht?

Net als dat je op de officiële site van Roulette77 af en toe geluk kan hebben zonder dat je er erg in hebt is dat natuurlijk bij het darten ook zo. Zeker nu we even wat meer tijd hebben om over de ‘goede’ oude tijd te praten kunnen we eens gaan kijken naar een aantal van de meest schokkende en verbazingwekkende overwinningen. Want het spelletje zelf kan soms af en toe best voor verrassende resultaten zorgen op het moment dat iemand die avond zijn dag niet heeft (of misschien iemand juist ineens de sterren van de hemel aan het spelen is, dat kan natuurlijk ook).

James Richardson verslaat Raymond van Barneveld (2012)

Als trotse Nederlandse supporters gingen we er wel vanuit dat vijftallig wereldkampioen Raymond van Barneveld de Engelsman James Richardson in de eerste ronde van het toernooi 2012/13 met relatief gemak zou verslaan. Maar hij slaagde er niet in zijn vorm te vinden omdat Richardson een sensationele 3-0-winnaar was.  Met een gemiddelde score rond de 90 tijdens de partij worstelde  ‘Barney’ om Richardson bij te houden. Richardson werd in de tweede ronde uitgeschakeld door Kim Huybrechts met 4-1, maar zijn overwinning op van Barneveld zal nog lang in het geheugen gegrift blijven.

Jeffrey de Zwaan verslaat Michael van Gerwen (2018 World Matchplay)

Ze zeggen dat de bliksem niet twee keer op dezelfde plek inslaat, maar Jeffrey de Zwaan kan dat betwisten. The Black Cobra’ versloeg Van Gerwen 10-8 in de UK Open van maart en versloeg de nummer 1 van de wereld opnieuw in de Winter Gardens.

Van Gerwen begon de avond als de 1-25 favoriet om te winnen, maar had niet echt de vorm als vanouds, want De Zwaan behield zijn kalmte om een sensationeel Matchplay debuut af te ronden en zorgde voor Van Gerwens eerste nederlaag in de openingsronde van dit evenement sinds 2009.

Michael Smith verslaat Phil Taylor (2013)

16-voudig wereldkampioen Phil Taylor was in de eerste ronde van het 2013/14 Wereldkampioenschap Darts voorbij Rob Szabo gepasseerd, maar ‘The Power’ werd in de tweede ronde afgesneden toen de Stoke darter met 4-3 werd verslagen door een jeugdig uitziende Michael Smith in misschien wel de grootste schok van de laatste jaren.  Hoewel hij als Jeugd Wereldkampioenschap binnen kwam werd van Smith niet verwacht dat hij de ervaren speler zou uitdagen, maar de man die ‘Bully Boy’ werd genoemd, produceerde een van zijn beste wedstrijden om Taylor 4-3 uit te schakelen met een verbluffende 128 om zijn naam in de dartsfolklore te etsen.

Spanje verslaat Engeland (2010)

De eerste keer dat de World Cup of Darts is gehouden zorgde het gelijk voor een van de grootste verassingen in de geschiedenis van onze dartsport. Het Spaanse koppel van Toni Alcinas en Carlos Rodriguez versloegen namelijk  de Engelse Phil Taylor en James Wade.

Taylor en Wade, die respectievelijk op de 1e en 2e plaats in de wereld stonden, werden door het geïnspireerde Spaanse duo verlagen. Het Spaanse duo gooide gemiddeld een ongelooflijke 107,31 om zo een nagelbijtende 6-5 zege te behalen over de grote toernooifavorieten.

Spanje, dat Japan in de eerste ronde versloeg, versloeg vervolgens de VS en Schotland in de halve finale, voordat hun epische run uiteindelijk werd beëindigd door de uiteindelijke winnaars Nederland in de laatste vier.

Aden Kirk verslaat Phil Taylor

De UK Open, ‘The FA Cup of Darts’ genaamd, is synoniem met onverwachte overwinningen  en dit bleek al in 2014 toen Aden Kirk een buitengewone overwinning op Phil Taylor behaalde. Kirk, een fabrieksarbeider uit Nottingham, had vooruitgang geboekt in de gelederen van de PDC Unicorn Youth Tour, maar maakte hier daadwerkelijk zijn televisiedebuut.

Taylor had vier van zijn eerste vijf wedstrijden in de Premier League in 2014 verloren, maar dit specifieke resultaat zorgen ervoor dat darters over de hele wereld in stilte zaten te kijken toen ‘The Power’ 9-7  verloor bij een man die op dat moment 141e in de wereld was.

Het mooie aan darts, en aan sport in het algemeen, is dat er onverwachte resultaten kunnen zijn. Dit zijn een aantal van onze favorieten. Welke ‘schokkende’ overwinningen verwachten we dit jaar of volgend jaar nog te zien en wat is jouw favoriete onverwachte overwinning?