Fallon Sherrock als eerste vrouw naar PDC World Series of Darts PDC
PDC

Fallon Sherrock als eerste vrouw naar PDC World Series of Darts

Fallon Sherrock als eerste vrouw naar PDC World Series of Darts

. Eerder op het WK kwam Mikuru Suzuki na een 2-0 achterstand in sets en 2-0 in legs nog dichtbij een zege, maar moest ze in de beslissende vijfde set in de beslissende vijfde leg haar meerdere erkennen in James Richardson.

Sherrock's succes maakte het trending topic op Twitter en had woensdag plots allerlei verplichtingen. Nu de rust enigszins wedergekeerd is kan ze zich gaan richten op haar tweede ronde partij op zaterdag tegen Mensur Suljovic. Ongeacht het resultaat van die wedstrijd is het hoe dan ook niet de laatste wedstrijd van Sherrock op het PDC-podium. Donderdag werd immers bekend dat ze als eerste dame op de PDC World Series of Darts in actie komt, nadat ze een uitnodiging ontving voor de PDC US Darts Masters.

Hierdoor is de 25-jarige Engelse op 5, en mogelijk 6 juni, te bewonderen in het Hulu Theater in Madison Square Garden te New York. PDC-voorzitter Barry Hearn zei hierover: ''We leven in een grote wereld en Fallon's overwinning is wereldnieuws geworden en pas op de tweede plek sportnieuws. Het verbaasde me. De eerste vrouw die iets bijzonders presteert is altijd nieuws, omdat het op dat moment een baanbrekende gebeurtenis is voor de betreffende sport. Daarna is het spel nooit meer helemaal hetzelfde. Dat Fallon nu naar de World Series of Darts zal ook weer groot nieuws worden. Zeker in Amerika. Het is ook een boodschap aan de andere dames: als je goed genoeg bent, ontstaan er mogelijkheden of worden deze gecreëerd. Het is voor Fallon een droom die werkelijkheid wordt en wie weet waar het toe leidt. Het doel van de World Series is om de dartsport wereldwijd populairder en groter te maken. Fallon's deelname is hier een volgende stap in. Darts is extreem populair in Amerika en tijdens ons eerste bezoek aan New York zagen we al een enorme interesse in de dartsport en de US Darts Masters biedt Fallon de kans om haar talent aan een nieuw publiek te tonen.''

Ook Sherrock reageerde op het nieuws: ''Ik kan het niet geloven. Dit is geweldig nieuws. Het zijn een paar bizarre dagen geweest en ik weet zeker dat het nog niet allemaal helemaal is doorgedrongen. Het is allemaal enorm opwindend en het zal een geweldige ervaring voor me zijn om in New York in de World Series te spelen. Dit toont aan dat wanneer ik en andere vrouwen laten zien wat we kunnen en wedstrijden winnen we beloond worden met dit soort kansen. Ik kan niet wachten.''

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws