Home PDC Gary Anderson wint PDC UK Open Qualifier 4, De Zwaan runner-up

Gary Anderson wint PDC UK Open Qualifier 4, De Zwaan runner-up

The Flying Scotsman won gisteren van Gerwyn Price op de tweede speelavond van de Premier League en ondanks zijn rugblessure won hij op vrijdag ook de UK Open Qualifier 4. Gedurende het toernooi werd duidelijk dat Anderson nog altijd last heeft van zijn blessure maar desondanks baande hij zich een weg naar de finale waarin hij uitkwam tegen Jeffrey de Zwaan.

The Black Cobra kende een waanzinnige dag maar kon het in de laatste partij van de dag niet waarmaken tegen de Schot. Met 6-2 ging de winst naar Gary Anderson en de Nederlander kon blij zijn met een prachtige tweede plek.

Ook Rob Cross kan terugkijken op een geslaagde dag. Voltage werd na zijn wereldtitel geplaagd door de ene na de andere nederlaag maar vandaag won hij 5 wedstrijden op rij alvorens hij werd uitgeschakeld door de latere winnaar.

Peter Jacques tekende voor een persoonlijk hoogtepunte aan met de vierde 9-darter op de UK Open Qualifier 2018. Jacques wist de perfecte leg te gooien tijdens zijn 6-4 overwinning op Marko Kantele. Vorige week wist Michael van Gerwen al de perfecte leg te gooien tegen Jermaine Wattimena en een dag eerder gooiden ook Robbie Green en Ian White al een 9-darter op het kwalificatietoernooi.

UK Open Qualifier 4
Laatste 16
Jeffrey de Zwaan 6-5 Steve Beaton
Jamie Lewis 6-4 Nathan Aspinall
Adrian Lewis 6-4 Raymond van Barneveld
Jason Lowe 6-4 Nathan Rafferty
Rob Cross 6-3 Robert Thornton
Krzysztof Ratajski 6-3 Maik Langendorf
James Wade 6-5 Andrew Gilding
Gary Anderson 6-2 Steve West

Kwartfinale
Jeffrey de Zwaan 6-4 Jamie Lewis
Jason Lowe 6-2 Adrian Lewis
Rob Cross 6-4 Krzysztof Ratajski
Gary Anderson 6-4 James Wade

Halve finale
Jeffrey de Zwaan 6-4 Jason Lowe
Rob Cross 5-6 Gary Anderson

Finale
Gary Anderson 6-2 Jeffrey de Zwaan