Home PDC Grand Slam of Darts scenario’s: Wie gaat er wanneer door?

Grand Slam of Darts scenario’s: Wie gaat er wanneer door?

PDC: LAWRENCE LUSTIG

Nu de eerste twee poulewedstrijden gespeeld zijn, nadert op maandag en dinsdag de ontknoping in de verschillende poules. Zodoende besloot Dartfreakz.nl de stand van zaken per poule door te nemen om de dartsfans duidelijk te maken wie er wanneer doorgaat?

Poule A
Dit is een van de vier poules waar het simpel is. Michael van Gerwen is door, Ross Smith ligt eruit, terwijl Jim Williams en Adrian Lewis onderling strijden voor het tweede ticket naar de laatste 16. Wel is er nog een theoretische kans dat Michael de koppositie misloopt, maar dan zal of hij ruim moeten verliezen of de andere partij in 5-0 of 5-1 eindigen voor een van beide heren.

Poule B
James Wade heeft de beste papieren in deze poule. Zodra Wade drie legs wint tegen Steve Lennon is hij sowieso door. Als Steve Lennon 5-2 of ruimer wint, is de Ier zeker van de volgende ronde en kan Wade alleen door als Harms White verslaat.
Wesley Harms moet minimaal met 5-2 winnen van Ian White om nog door te kunnen gaan. Bij een 5-2 zege is Sparky door als Wade Steve Lennon verslaat. Zodra Wesley drie legs verliest is het einde toernooi voor hem.
Ian White is door wanneer hij wint. Als hij niet verder komt dan twee legs is het einde toernooi voor hem. Wanneer White 5-3 of 5-4 verliest is hij door, indien Lennon verliest.
Steve Lennon moet winnen om door te kunnen. Als hij 5-2 of ruimer wint is de Ier zeker door. Bij een 5-3 of 5-4 zege moet hij hopen dat Harms wint.

Poule C
Gerwyn Price heeft de beste papieren in deze poule. Als hij wint van Dimitri van den Bergh is hij sowieso door, wanneer hij verliest staat de Belg sowieso boven hem maar kan de Welshman alsnog door. Price is bij een 5-4 nederlaag door, tenzij Thornton 5-2 of ruimer wint. Price is bij een 5-3 nederlaag door, tenzij Thornton 5-3 of ruimer wint. Price is bij een nederlaag van 5-2 of meer alleen door als Mikuru Suzuki wint.
Dimitri van den Bergh is door wanneer hij Price verslaat. Als Dimitri twee legs pakt is hij door als Suzuki van Thornton wint. Als Dimitri 5-1 verliest, ligt hij er alleen uit als Suzuki 5-4 wint. Als Dimitri 5-0 verliest, ligt hij eruit als Suzuki 5-0, 5-3 of 5-4 wint. Bij een whitewash gaat Suzuki door, anders plaatst Thornton zich voor de volgende ronde.
Robert Thornton is bij een zege van 5-2 of meer zeker van de volgende ronde. Als Thornton 5-3 wint is hij alleen niet door wanneer Dimitri 5-4 wint. Als de Schot 5-4 wint is hij alleen niet door wanneer Dimitri 5-4 of 5-3 wint. 
Mikuru Suzuki moet hopen op een wonder. Bij een 5-0 winst is ze door wanneer Dimitri ook 5-0 verliest, zodra Mikuru een leg verliest of Dimitri een leg wint is het toernooi voor de Japanse ten einde.

Poule D
Gary Anderson is door als hij minimaal drie legs pakt tegen Darren Webster. Als Anderson 5-2 verliest, ligt hij eruit als William O’Connor 5-1 of 5-0 wint. Als Anderson 5-1 verliest, ligt hij eruit als O’Connor 5-2 of ruimer wint. Als Anderson 5-0 verliest, ligt hij eruit als O’Connor 5-3 of ruimer wint. 
Darren Webster is sowieso door als hij 5-2 of ruimer wint. Als Webster 5-3 wint, moet hij hopen dat Parletti minimaal drie legs pakt om door te kunnen gaan. Als Webster 5-4 wint, moet hij hopen dat Parletti minimaal vier legs pakt om door te kunnen gaan. Zo niet, gaan O’Connor en Anderson door.  
William O’Connor is door als hij met een leg verschil meer wint dan Darren Webster Gary Anderson verslaat. Bij een zege van O’Connor en Anderson zijn de Ier en de Schot zeker van de volgende ronde. Als O’Connor 5-2 verliest, moet hij hopen dat Webster 5-1 of 5-0 verliest. Als O’Connor 5-1 of ruimer verliest, ligt hij eruit.
Dave Parletti moet 5-1 of 5-0 winnen om nog door te kunnen. Bij een 5-1 zege moet Webster 5-0 verliezen, wil de BDO-speler nog doorgaan. Bij een 5-0 zege mag Webster niet meer dan een leg pakken vanuit het oogpunt van Parletti. 

Poule E
Dit is weer een poule waar we nauwelijks hoeven te rekenen. Dave Chisnall is door, Lisa Ashton ligt eruit en Rob Cross en Jamie Hughes strijden onderling voor het tweede ticket naar de volgende ronde. Chisnall kan de koppositie nog mislopen als hij 5-4 verliest en Hughes wint minimaal met 5-3 of Cross wint minimaal met 5-2, als hij 5-3 verliest en Hughes wint of Cross wint minimaal met 5-3, als hij 5-2 of ruimer verliest is hij sowieso tweede.

Poule F
Peter Wright heeft de beste papieren in deze poule. De Schot is door als hij twee legs pakt tegen Danny Noppert of als hij 5-1 verliest en Harrington wint niet 5-0 of als hij 5-0 verliest en Warren pakt minimaal twee legs.
Danny Noppert is bij een zege sowieso door. Als hij 5-3 of ruimer wint is hij groepswinnaar, zo niet eindigt de Fries tweede in de poule. Als Danny verliest, is hij door wanneer Wayne Warren Ryan Harrington verslaat.
Ryan Harrington moet Wayne Warren verslaan en hopen dat Peter Wright ook zijn derde poulewedstrijd winnend afsluit.
Wayne Warren is hoe dan ook uitgeschakeld.

Poule G
Ook dit is weer een relatief overzichtelijke poule. Gabriel Clemens is door, Richard Veenstra is uitgeschakeld en Daryl Gurney en Brendan Dolan gaan onderling uitmaken wie de beste Noord-Ier van het toernooi wordt. Wel kan de Duitser nog naast de koppositie grijpen. Dit is het geval wanneer hij 5-4 verliest en Gurney wint of Dolan wint 5-0, wanneer hij 5-3 verliest en Gurney wint of Dolan wint minimaal 5-1, wanneer hij 5-2 verliest en Gurney wint of Dolan wint minimaal 5-2, wanneer hij 5-1 verliest en Gurney wint of Dolan win minimaal 5-3, wanneer hij 5-0 verliest is de Duitser sowieso tweede.

Poule H
Michael Smith heeft de poule des doods al overleefd. Voor Martin Schindler is het doek definitief gevallen. Nathan Aspinall en Glen Durrant strijden onderling voor een plek bij de laatste 16. Ook voor Smith is de groepszege nog niet binnen. Smith loopt deze nog mis, wanneer hij 5-4 verliest en Aspinall wint 5-0, wanneer hij 5-3 verliest en Aspinall wint 5-1 of ruimer, wanneer hij 5-2 verliest en Aspinall wint 5-2 of ruimer of Durrant wint 5-0, wanneer hij 5-1 verliest en Aspinall wint 5-3 of ruimer of Durrant wint 5-1 of ruimer, wanneer hij 5-0 verliest en Aspinall wint of Durrant wint 5-2 of ruimer.