De Graaf verliest tourkaart door overwinning van Devon Petersen PDC
PDC

De Graaf verliest tourkaart door overwinning van Devon Petersen

De Graaf verliest tourkaart door overwinning van Devon Petersen

, waarin hij Noel Malicdem trof. Bij een zege zou hij immers waarschijnlijk zijn PDC tourkaart behouden, terwijl hij bij een nederlaag afhankelijk zou zijn van andere spelers. Zoals bekend wist Jeffrey de Graaf deze wedstrijd in Ally Pally niet te winnen en zou dus spannende dagen tegemoet gaan.

Donderdag mocht Jeffrey nog van geluk spreken dat Rowby-John Rodriguez zijn meerdere moest erkennen in Cristo Reyes. De comeback van Devon Petersen zorgt er echter voor dat Jeffrey alsnog uit de top 64 van de PDC Order of Merit valt en zodoende zijn tourkaart verliest.

Jeffrey de Graaf voegt zich hierdoor in een rijtje met onder andere Kevin Painter, die door de zege van Ryan Joyce op Anastasia Dobromyslova, zijn tourkaart verloor. Ook WK-gangers Rowby-John Rodriguez, Stephen Burton en Aden Kirk hebben hun tourkaart verloren. Voor de jonge Oostenrijker gold hetzelfde als voor Jeffrey, als hij dit WK één wedstrijd meer had gewonnen had hij waarschijnlijk zijn tourkaart weten te behouden.

Voor aanvang van het WK wisten al bijna 30 spelers dat ze hun tourkaart niet zouden behouden. Hieronder vallen twee Nederlanders en spelers die in het verleden tot de absolute wereldtop behoorden. Overigens hebben al deze spelers de kans om hem in januari terug te winnen tijdens Q-School. Voor de Nederlanders en Belgen zal de European Q-School de kans bieden om de komende twee jaar het PDC-circuit af te mogen lopen.

Update 23:30: Door de overwinning van Nathan Aspinall verliest ook Peter Jacques zijn tourkaart. Devon Petersen is hierdoor de volgende speler die, toch weer, het risico loopt zijn tourkaart te verliezen.

Hieronder is de virtuele Order of Merit te vinden. Door de overwinning behoudt Devon Petersen vooralsnog zijn PDC tourkaart, maar ook hij is nog niet helemaal zeker van het behouden van zijn tourkaart. WK-deelnemer Luke Humphries hoeft zich geen zorgen te maken, aangezien hij pas sinds januari 2018 een tourkaart hebben en hem dus pas na het PDC WK 2020 kunnen verliezen.

60

Gabriel Clemens

£55,750

61

Mickey Mansell

£55,500

62

Corey Cadby

£54,500

63

Paul Nicholson

£53,250

64

Devon Petersen

£53,000

65

Peter Jacques

£52,250

66

Jeffrey de Graaf

£49,500

67

Luke Humphries

£46,750

68

Kevin Painter

£46,750

69

Rowby-John Rodriguez

£45,500

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws