Van Gerwen wint voor de derde keer op rij PCF, Clayton runner up PDC
PDC

Van Gerwen wint voor de derde keer op rij PCF, Clayton runner up

Van Gerwen wint voor de derde keer op rij PCF, Clayton runner up

Vanavond zijn de halve finales en de finale van de Players Championship finals 2017 gespeeld. Michael van Gerwen heeft zijn derde PCF titel op rij gewonnen, en zijn vierde in totaal. Hij won de finale van Johnny Clayton, die voor het eerst een tv finale speelde. De eerste partij van de avond in het Butlins resort in Minehead was Rob Cross tegen Johnny Clayton, wat een verrassende partij werd. Johnny Clayton kwam na een achterstand terug en won alsnog de partij. Daarna was het tijd voor Michael van Gerwen tegen Justin Pipe, die moeiteloos door Van Gerwen gewonnen werd. De finale was een eenvoudige wedstrijd, Van Gerwen stond heel lang op het punt om Clayton een white wash te geven, maar Clayton wist toch nog een paar legs te pakken. Dit was helaas voor hem niet voldoende, en Van Gerwen won de wedstrijd met 2-11.

Uitslagen halve finales PCF:

Rob Cross 8-11 Johnny Clayton

De eerste leg is begonnen door Rob Cross, na 16 pijlen en een 180 houdt hij deze leg en staat hij dus 1-0 voor. Na flink wat moeilijkheden op de dubbels voor beide heren breakt Rob Cross in de tweede leg en komt met 2-0 voor. In de derde leg zijn de moeilijkheden wat minder en Cross verzilverd zijn break; het staat 3-0. In de vierde leg weet Johnny Clayton na een 180 ook eindelijk een dubbel te raken , wat de stand 3-1 maakt. In de vijfde leg heeft Rob Cross net als in de vorige legs weer moeite met dubbel 16, maar weet toch zijn leg te behouden en vegroot zijn voorsprong met 4-1. Clayton begint de zesde leg met 2 180s maar verder dan 6 perfecte darts komt hij niet. Ondanks dat pakt hij de zesde leg. In de zevende leg lukt het Clayton niet een 161 finish te gooien en daardoor komt Cross voor met 5-2. de achtste leg is voor Clayton, hij gooit een finish van 58 uit en brengt de stand op 5-3. De negende leg is voor Cross; de stand is 6-3. In de tiende leg lukt het Clayton om weer iets meer in de buurt van Cross te komen, hij brengt de stand op 6-4. In de 11e leg komt Clayton in breaks gelijk met Cross en de stand is 6-5. Rob Cross pakt de twaalfde leg mede doordat Clayton zijn dubbels niet wist te raken, dit brengt de stand op 7-5. In de dertiende leg heeft Clayton zijn hoofd er niet helemaal bij, maar ondanks dat weet hij Cross te breaken en de stand is 7-6. In de veertiende leg mag Clayton beginnen en hij weet deze leg te behouden, waardoor het 7-7 is. De vijftiende leg is voor Cross, die de stand met een 88 finish op 8-7 brengt. Na een korte pauze gaat de wedstrijd verder, en de zestiende leg wordt dankzij een Shanghai 20 door Clayton gepakt, de stand is weer gelijk. In de zeventiende leg komt Clayton dankzij een 60 finish voor het eerst op voorsprong, het is 8-9. In de achttiende leg vergroot Clayton zijn voorsprong en brengt de stand op 8-10. De 19e leg is een bijzonder spannende leg, beide heren krijgen veel kansen op dubbels maar uiteindelijk wint Clayton deze leg en dus ook deze partij.

Justin Pipe 3-11 Michael van Gerwen

In de eerste leg komt Michael van Gerwen door 76 uit te gooien op een 1-0 voorsprong. In de tweede leg gooit Justin Pipe twee 180s, en door een 41 finish brengt Pipe na 12 pijlen de stand op 1-1. In de derde leg gooit Van Gerwen zonder enkele moeite tops uit en krijgt weer een voorsprong; het is 1-2. Pipe is goed bezig met scoren, hij gooit weer 2 180s in zijn leg en brengt de stand weer met een 12 darter gelijk. het is 2-2. In de vijfde leg weet Michael van Gerwen weer op voorsprong te komen, de stand is 2-3. In de zesde leg breakt Van Gerwen via dubbel 8, de stand is 2-4. In de zevende leg verzilverd Michael van Gerwen zijn break en brengt de stand op 2-5. In de achtste leg vergroot Van Gerwen weer zijn voorsprong, het is 2-6. In de negende leg beginnen beide heren met een 180, Van Gerwen gooit er nog een 180 achteraan. Helaas blijft het bij 6 perfecte darts, maar Van Gerwen weet toch zijn voorsprong te vergroten en dit brengt de stand op 2-7. Ook de tiende leg weet Michael van Gerwen te winnen, wat de stand 2-8 maakt. In de elfde leg vergroot Michael van Gerwen nogmaals zijn voorsprong, met dubbel 16 komt hij op 2-9 voorsprong. In de twaalfde leg weet Justin Pipe dan ook eindelijk weer eens een leg te winnen, wat de stand op 3-9 brengt. De dertiende leg wordt gewonnen door van Gerwen, de stand is 3-10. Na wat moeite op zijn dubbels weet Van Gerwen met dubbel 2 de finale te bereiken, de eindstand is 3-11.

Johnny Clayton 2-11 Michael van Gerwen

Van Gerwen begint de eerste leg gelijk met een 180, en na een mindere beurt gooit hij er nog een om 45 over te houden, die hij gelijk uit gooit. Hierdoor is de stand na 1 leg 0-1. In de tweede leg breakt van Gerwen dankzij tops, waardoor het 0-2 staat. In de derde leg verzilverd Van Gerwen zijn break, waardoor de stand 0-3 is. In de vierde leg krijgt Clayton zijn eerste pijl op een dubbel. Deze mistte hij en daardoor kwam Van Gerwen terug voor de tweede break, waardoor de stand nu 0-4 is. In de vijfde leg is het weer Michael van Gerwen die hem pakt, de stand is 0-5. Na vijf legs weet Johnny Clayton in de zesde leg dan eindelijk een leg te pakken, wat de stand op 1-5 brengt. De zevende leg is voor Michael van Gerwen, de stand is 1-6. In de achtste leg weet Clayton weer een zijn leg te behouden, waardoor de stand 2-6 wordt. Van Gerwen weet de zevende leg te winnen, waardoor de stand 2-7 wordt. Vervolgens weet hij met een 63 finish zijn voorsprong nog meer te vergroten en is de stand 2-8. Na de pauze weet Van Gerwen ondanks wat moeite op de dubbel zijn voorsprong op te rekken naar 2-9. Ook de twaalfde leg weet hij moeiteloos binnen te halen, waardoor Van Gerwen zijn voorsprong nu 2-10 is. In de dertiende leg wint Van Gerwen door dubbel 5 zijn derde Players Championship Finals titel op rij, eindstand 2-11.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws