Speelavond 15: Van Gerwen houdt hoop op playoffs levend PDC
PDC

Speelavond 15: Van Gerwen houdt hoop op playoffs levend

Speelavond 15: Van Gerwen houdt hoop op playoffs levend

Tijdens de één na laatste reguliere Premier League Darts speelavond kregen we de topper te zien tussen Gary Anderson en Michael van Gerwen. Deze partij was als derde ingedeeld. De Nederlander moest nog aan de bak, aangezien hij op basis van de ranglijst buiten de playoffs viel. Na speelweek 14 bezette Van Gerwen de vijfde plek op de ranglijst en hij kon zich vrijdagavond geen nederlaag permitteren. De nummer één van de wereld heeft zijn hoop op de playoffs levend gehouden door van Gary Anderson te winnen. Zaterdag wacht hem een heel spannende dag. Dan is een overwinning op Daryl Gurney vereist.

Speelavond 15 begon met de partij tussen Daryl Gurney die de playoffs niet meer kan halen en Nathan Aspinall die zijn playoff positie moest versterken. Aspinall heeft zijn positie in de top vier kunnen behouden na winst op zijn opponent.

Koploper Glen Durrant voor wie het niet meer mis kan gaan en Peter Wright kruisten de degens in de tweede partij. De drievoudig BDO wereldkampioen leed zijn tweede nederlaag in deze Premier League. Wright was hem met 8-6 te sterk af. Duzza is zijn koppositie op de ranglijst echter niet kwijtgeraakt.
Michael Smith en Gerwyn Price hopen nog bij de laatste vier te eindigen. Zij gooiden het vrijdagavond op een akkoordje.

De partijen worden gespeeld over best of 14 legs. Gelijkspel (7-7) is mogelijk.De partijen zijn live te zien op RTL7.

Het wordt zaterdag een hele spannende avond. Alleen koploper Glen Durrant is verzekerd van de playoffs. Darryl Gurney kan zich niet meer bij de laatste vier toevoegen. Overige spelers kunnen nog uit de top vier kantelen of de playoffs nog halen. Zie onderstaande ranglijst na speelavond 15 en het speelschema voor speelavond 16.

Stand na week 15:

Speelavond 15: Van Gerwen houdt hoop op playoffs levend

Speelavond 16 speelschema
Gerwyn Price v Gary Anderson
Michael van Gerwen v Daryl Gurney
Peter Wright v Michael Smith
Nathan Aspinall v Glen Durrant

Speelavond 15
Marshall Arena, Milton Keynes

Nathan Aspinall (100.20) 8-5 Daryl Gurney (91.15)
Aspinall zet meteen de toon met een break in de openingsleg, na o.a. een 180 en een 32 finish. Met d4 wordt zijn voorsprong verdubbeld. Na een sterke leg (140,140,180 scores) en d16 dendert hij verder naar 3-0. Gurney breekt met een 46 checkout en hij is eindelijk op het scorebord. Hierna verkleint hij zijn achterstand naar 1 leg. De twee opeenvolgende legs gaan met de darts mee (3-4), waarna Gurney breekt en in leg 9 komt hij voor de eerste keer op voorsprong. Meer legs kan de Noord-Ier niet winnen. Aspinall wint de volgende legs na o.a. gemiste dubbels van zijn opponent.

Peter Wright (96.09) 8-6 Glen Durrant (89.11)
De koploper begint en behoudt zijn leg, nadat hij terug kon komen na tal van gemiste dubbels. Snakebite maakt gelijk. Ook leg 3 en 4 gaan met de darts mee. Durrant start leg 5 met 180 en met een 32 finish via d16 komt hij weer op voorsprong. Wright brengt de stand weer in evenwicht door 76 uit te gooien, waarna hij door o.a. een break op 5-3 komt. Duzza verkleint zijn achterstand naar 1 leg. De vier opeenvolgende legs worden verdeeld en de Schot verzekerd zich van een punt. In de volgende leg maakt de regerend wereldkampioen het af en hij verliest voor de tweede keer in deze Premier League.

Michael van Gerwen (104.16) 8-6 Gary Anderson (101.28)
De Schot begint en hij behoudt zijn leg met een 67 finish. Van Gerwen maakt gelijk met o.a. 180 en een 36 finish. Hierna start Van Gerwen leg 3 met 180, hij gooit ook nog 171 en met een 92 finish komt hij op voorsprong. De twee opeenvolgende legs worden verdeeld en gaan met de darts mee. Na een 61 finish laat de Nederlander 4-2 noteren. In leg 7 gooit Mike o.a. 180,1701. Anderson gooit o.a. 140,180. Van Gerwen trekt aan het langste eind met d16.

The Flying Scotsman wint 3 legs op rij en de stand is gelijk (5-5). Anderson gooit twee 180-ers op rij in leg 11 en met een 50 finish komt hij op 6-5. Beide heren laten 121 staan in de volgende leg. Deze finish wordt niet uitgegooid. De Brabander komt terug en hij maakt er 6-6 van. Anderson benut zijn finish niet en Mighty Mike kan zich van een punt verzekeren. De nummer 1 van de wereld mist finishes maar hij kan terugkomen en in zijn volgende beurt pakt hij de zege via tops.

Michael Smith (103.20) 7-7 Gerwyn Price (104.00)
Bullyboy behoudt de openingsleg met een 108 finish. Price maakt gelijk. En in leg 3 gooit Smith wederom 108 uit. Hierna dendert hij verder naar 4-1. Price gooit in leg 5 180 in zijn eerste en tweede beurt. Geen 9-darter, hij mist de dubbel 12. In zijn volgende beurt raakt hij wel d12, waarna hij zijn vorm voortzet met een 164 finish in de volgende leg.

Met een 701 checkout laat de Welshman 4-4 noteren. Smith komt op voorsprong met o.a. een 180 en d2. De heren zijn aan elkaar gewaagd. Het wordt 5-5, 6-6. Na een 22 finish is Smith dichtbij de overwinning en hij verzekerd zich tevens van een punt. Price steekt daar een stokje voor met o.a. 177 en 130 scores en d10 voor de gelijkmaker.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws