Home BDO/WDF Hoofdnieuws 8 Nederlanders en 2 Belgen geplaatst voor Lakeside 2019

8 Nederlanders en 2 Belgen geplaatst voor Lakeside 2019

De BDO British Classic en BDO British Open van afgelopen weekend waren de laatste toernooien voordat bekend werd welke 26 heren en 13 dames zich via de ranking rechtstreeks plaatsten voor Lakeside.

Wesley Harms, Richard Veenstra, Chris Landman en Willem Mandigers zijn respectievelijk als vierde, achtste, tiende en dertiende geplaatst en spelen in de eerste ronde dus tegen een speler buiten de top 16. Derk Telnekes, Wouter Vaes en de Belg Jeffrey van Egdom, die zijn debuut zal maken in Frimley Green, zijn ook verzekerd van deelname aan Lakeside 2019 door hun plek in de top 26 van de BDO. Wouter zal in de voorronde aantreden, terwijl Derk en Jeffrey door hun plek in de top 24 rechtstreeks geplaatst zullen zijn. De Belg Roger Janssen is de hoogste nog niet geplaatste speler op de regionale ranking voor spelers uit West-Europa en mag dus ook zijn opwachting gaan maken. Naast Jeffrey van Egdom zullen ook Dave Parletti en Mark Layton hun debuut maken op Lakeside.

Tony O’Shea zal na een jaar afwezigheid zijn rentree maken. Andy Hamilton staat 27e en moet dus hopen dat de winnaar van de Winmau World Masters reeds geplaatst is, zodat hij aan Lakeside mee mag doen. Indien de Winmau World Masters gewonnen wordt door een speler die nog niet geplaatst is, zal Hamilton kwalificatie mislopen.

Bij de dames zijn Aileen de Graaf en Sharon Prins respectievelijk als vijfde en zevende geplaatst en zullen dus in de eerste ronde de top 8 ontlopen. Roz Bulmer zal haar debuut maken, terwijl Laura Turner hoopt te debuteren, maar zal moeten afwachten wie de Winmau World Masters wint. 

Jeffrey Sparidaans, Anca Zijlstra en Andy Baetens vielen net buiten de boot. Maar zij kunnen, net zoals de overige spelers die nog niet gekwalificeerd zijn, via het kwalificatietoernooi in Bridlington op 3 oktober nog kwalificatie afdwingen.

Gekwalificeerde heren voor Lakeside 2019
Seeds:
1. Mark McGeeney 
2. Glen Durrant
3. Jim Williams
4. Wesley Harms
5. Michael Unterbuchner
6. Scott Mitchell
7. Gary Robson
8. Richard Veenstra
9. Scott Waites
10. Chris Landman
11. Dave Parletti
12. Wayne Warren
13. Willem Mandigers
14. Daniel Day
15. Ross Montgomery
16. Martin Phillips

17-24 (beginnen in eerste ronde):
17. Kyle McKinstry
18. Scott Baker 
19. Derk Telnekes
20. Tony O’Shea
21. Conan Whitehead
22. Dean Reynolds
23. Jeffrey van Egdom
24. Mark Layton

25-26 & hoogste, nog niet geplaatste speler West-Europese ranking (beginnen in voorronde):
25. Wouter Vaes
26. Justin Thompson
West-Europa: Roger Janssen

Stand-by: Andy Hamilton

Gekwalificeerde dames voor Lakeside 2019
Seeds
1. Lorraine Winstanley
2. Lisa Ashton
3. Deta Hedman
4. Anastasia Dobromyslova
5. Aileen de Graaf
6. Fallon Sherrock
7. Sharon Prins
8. Trina Gulliver

9-13:
9. Corrine Hammond
10. Maria O’Brien
11. Casey Gallagher
12. Roz Bulmer
13. Paula Jacklin

Stand-by: Laura Turner