ADC Global Championship 2024: Een Historisch Evenement voor Amateurdarters algemeen nieuws
algemeen nieuws

ADC Global Championship 2024: Een Historisch Evenement voor Amateurdarters

ADC Global Championship 2024: Een Historisch Evenement voor Amateurdarters

De Amateur Darts Circuit (ADC) zet in samenwerking met de MODUS Super Series een belangrijke stap in de dartswereld met de lancering van het allereerste ADC Global Championship. Dit gloednieuwe toernooi, dat plaatsvindt van maandag 9 tot en met zondag 22 december 2024 in de MODUS Live Lounge in Portsmouth, belooft een ware mijlpaal te worden voor amateurdarters wereldwijd.

Met een prijzenpot van meer dan £85.000 zullen 24 spelers strijden om de titel van de eerste ADC Global Champion. De winnaar ontvangt meer dan £25.000, terwijl het totale prijzengeld voor de Grand Finals op zondag 22 december maar liefst £55.000 bedraagt.

Een Unieke Kans voor Amateurdarters

Het ADC Global Championship biedt een platform voor amateurdarters om hun talent te tonen en te strijden tegen de beste spelers van over de hele wereld. Scott Hunt, hoofd van Global Operations bij ADC, benadrukt het belang van dit evenement: "Dit is een spannende nieuwe kans voor ADC-spelers om te kwalificeren voor een eindtoernooi en zichzelf te bewijzen. Samen met de MODUS Super Series bieden we 24 spelers de kans om live en in topkwaliteit te strijden voor aanzienlijke prijzengelden."

Kwalificatie en Deelnemers

De deelnemers aan het ADC Global Championship worden geselecteerd op basis van verschillende ranglijsten en kwalificatietoernooien. De top vier spelers van de ADC UK Ranking en de UK Winmau Tour krijgen een directe uitnodiging. Daarnaast zullen de beste spelers uit Zuid-Europa, België, Oost-Europa, Nederland en Noord-Europa ook een plek bemachtigen. Ook de kampioen van de Benelux Open krijgt een ticket naar Portsmouth.

Extra plaatsen worden toegewezen via kwalificatietoernooien in Oceanië, Zuid-Afrika, Nederland, België, Ierland, Noord-UK en Zuid-UK. Een kwalificatietoernooi voor senioren boven de 50 jaar is ook opgenomen in de selectiecriteria. Het volledige schema van deze kwalificatietoernooien wordt binnenkort bekendgemaakt.

Het Toernooiformat

Het toernooi zal de structuur volgen van de MODUS Super Series, waarbij elke week 12 spelers deelnemen aan Best of 7 Legs groepswedstrijden. De top zes spelers gaan door naar de wekelijkse finales op zaterdag, waarvan de vier halve finalisten doorstoten naar de grote finale op zondag 22 december.

De finale belooft spectaculair te worden, met kwartfinales die worden gespeeld over Best of 11 Legs, halve finales over Best of 13 Legs, en de grote finale over Best of 17 Legs. Er is ook een bonus van £1.000 voor een 9-darter tijdens de Grand Finals.

Chris Murphy, uitvoerend producent van de MODUS Super Series, spreekt vol enthousiasme over de samenwerking: "Dit is de perfecte afsluiting van een succesvol jaar voor zowel de MODUS Super Series als de ADC. We zijn trots om een deel te zijn van dit historische moment en kijken ernaar uit om de eerste ADC Global Champion te kronen."

Meer Informatie en Sponsoren

Voor meer details over de kwalificaties en het toernooi, kun je terecht op de website van ADC Europe. Bedankt aan onze sponsoren en partners: Winmau, Red Dragon, MODUS Super Series, MODUS Sports Management, Darts World Magazine, Online Darts, Amateur Darts Circuit Europe en Women's Amateur Darts Circuit.

Kwalificatiecriteria (Cut-off 31 oktober 2024)

- UK Ranking: 1e t/m 4e plaats

- Winmau Tour Ranking: 1e t/m 4e plaats

- WADC Winmau Tour: 1e en 2e plaats

- Winmau België Ranking: 1e plaats

- Oost-Europa Ranking: 1e plaats

- Zuid-Europa Ranking: 1e plaats

- Nederlandse Ranking: 1e plaats

- Noord-Europa Ranking: 1e plaats

- Benelux Open Kampioen

- Kwalificatietoernooien voor overige plaatsen

Belangrijke Data

- Week 1: maandag 9 december - zaterdag 14 december

- Week 2: maandag 16 december - zaterdag 21 december

- Grand Final: zondag 22 december

Dit nieuwe toernooi is een geweldige kans voor amateurdarters om hun vaardigheden te tonen op een groot podium en te strijden om aanzienlijke prijzengelden. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de officiële ADC-kanalen.

ADC Global Championship 2024: Een Historisch Evenement voor Amateurdarters

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws